nuffnang advert

Tuesday, August 10, 2010

makan time!!!!

 salam kengkawan semua...sori lambat update pasal trip kami ke sabah baru2 ni...lately ni aku bz ckit...ni pun aku amek cuti ari ni jaga my hubby yg x brape sihat...harap korang sabar menanti...

oklah, pas je round island, kiteorg gi cari mkn lak, lapar weh masa tu, bayangkan lah...kiteorg kan x lunch lagi...last mkn pun dlm flight, setakat makanan dlm flight tu...celah gigi kiteorg je...turun flight lak terus terjah pulau...mana x lapar kan?? jadi nya senja kami di jetti lah jawabnye..

tgh pening nak mkn ape...ingat nak mkn yg ringan2 je...dah nama pun hi tea kan...






kami hi tea di Asian Cuisine di Jesselton Point....

uhhh...hausnyer.....

 mee goreng pedas utk along...

kuew teow pedas utk mek jah...

 aku n hubby order benda yg sama, mee goreng basah pedas, tapi yg sampai ala2 mee ladna, bedal je la... tapi best woo mee ladna ni....terangkat!!!




pas dah hi tea, kiteorg balik bilik, mandi salin baju bagai, kiteorg kluar balik cari seafood laks...ahaks....buruk lantak x kiteorg? pas makan, makan lagi....tapi mmg lapar beb time tu...kali ni kiteorg mkn besar punyer!!! mkn besar ni sempena meraikan birthday my hubby, birthday mek jah, my hubby n along lulus ptk ngan jayanya dan aku yg dah confirm di matrade...amin...


dinner di Old Village Seafood Restaurant...

makan appetiser dulu...

 
garangnye muka mek jah!!


air kelapa special utk hubby


oyster omelette yg x sedap ni aku yg order...hahaha!!! jgn marah ha geng!!!

ketam dried chilli....marveles beb!!!sedap saaaangat!!!!

baby kailan pun best....

dah nama gi seafood mesti lah order ikan kan...kami order siakap stim ...terbaik!!!

butter prawn pun marveles....

penuh meja ni ha....

dessert ini ditaja oleh pihak restoran...


kesimpulannya, mkn kat sini mmg best, sedap dan berbaloi walaupun agak mahal, yg penting kami dpt meraikan hari kejayaan kami...


hepi belated birthday again to my hubby n ena...semoga Allah panjangkan usia kamu berdua, sentiasa dilimpahi rezeki dan berbahagia bersama org tersayang....
syok la korang...sambut birthday kat Sabah....aku???? huaaaaa!!!

13 comments:

sha a.s said...

kecoq ayak lioq! :p

Ina Hashim said...

yummy......

Dee said...

sedapnya aku tgk butter prawn tu..meleleh air liur dh ni..

nieda said...

happy belated birthday utk hubby dan ena...meleleh ayeq liuq tgk seafood..saya pun hantu seafood

my-niezzareena said...

ala jah... beday kau nnt kite sambut kat hotel gak. buat perancangan dari skang tau. tido semalaman jadi la. what say u ha???

..::SangRatoo::.. said...

terliur kite melihat juadah..SELAMAT MENYAMBUT PUASA SMER!!

Beruang Madu said...

Hahaha bertukar sudah!!!!

Sangat mudah di baca... dan sangat sedap dipandang... tu rumpai laut korang tak oder ker? sedap jugak tu...

ZSqueenbee said...

Sedaplerrr...bday kak iena kew??alala chomelnyee...akak lps ni g kt THISTLE HOTEL kt PD...chantekkkk gak tau....xyah g jauh2 pun dh cukup chantekkk....lau nk g nek "belon" gak g la swak..hihii....

hazilah said...

ko.... klu bab makan!!! memang marveles....eee.. best nyer.. gi cuti kan...td along nampak ko kat medan puteri kul 10 pg tadi... along lambai tapi ko tak nampak....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wahh jauhnye sambut besday..ngeee

hepi belated besday to both of them!

wahida said...

sha: mmg kecuq ayaq lioq!!

ina hashim: yummy!!

dee: butter prawn tu terbaik wok!!!

nieda: saya pun antu seafood especially udang..

mek na: ok gak tu..akan dipertimbangkan...

wahida said...

sang ratoo: terliur kan? selamat menyambut puasa ju...

beruang madu: aceh bang...saya x tertelan lah rumpai laut bang...

zsqueenbee: sarawak dah pernah gi...bestkan kambung budaya sarawak...

hazilah: biasalah long...aku n makanan mana boleh dipisahkan...hehehe...

rose: saya jugak lah sambut birthday kat umah je...huhuhu...

Sakinah Lo said...

Kat sabah mee basah dia memang mcm tu psal tu org sabah pelik ngan mee basah kat peninsular... kuah tk berapa pekat...huhuhu.... nway... hv a nice day... wish u to visit sabah again