nuffnang advert

Friday, August 6, 2010

pulau manukan, pulau sapi dan padang point...

wah seronoknyer kami dapat round island....kenangan di pulau masih dlm ingatan aku sampai sekarang...layankan gambar di bawah ye...



akhirnya kami sampai ke pulau kedua iaitu pulau manukan...

x sabar dah ni....

kami selam dulu!!!


sekitar pemandangan di pulau manukan...


macam zaman bercinta x?


tetiba rasa mcm nak mkn lak...

layan ringan2 dulu..heh heh...


tgh lapar ni...jgn kacau!


hindustanee time!!! sila jgn meluat!!!






pas dah makan jajan alas perut, (almaklumlah x lunch lagi)....kiteorg serbu lak Pulau Sapi...

welcome to pulau sapi!!!


aku rasa pulau sapi ni lg jernih dan best kot...tapi kiteorg x menyelam pun kat sane coz dah nak senja...just drop by dan amek gambar je...

kite sayang tau hubby kite ni...



last pulau kami pergi padang point, kat sini kami singgah utk tukar baju je...seram beb kat sini sbb dah x de sape masa ni coz semua dah balik...tinggal kami berempat je...pas tu lak ujan renyai2 jer...terus rase syahdu...mcm nak geget hubby je time tu...hahahaha!!!!

memandangkan dah x de sape kat pulau ni, apa lagi tmpt ni jadi tmpt kami yg punya!!!posing sakan la jawabnye...






on the way balik ...

takut woo....kat tgh lautan tinggal kami je...dah x de bot lain, dgn ombak kuat lagi, nasib la brader tu terer bwk bot, dah la kami yg perempuan ni x terer berenang...abg bear, kiteorg nak blajar menyelam ni, dengar x??!!

setelah mengharungi ombak yg kuat, sampai jugak kami ke jeti...alhamdulillah...

kadang2 bile fikir balik mcm kerja giler pun ade coz kami masih ade kat tgh lautan hampir 7 mlm...

posing jap....

kesimpulannya, pulau di sabah mmg best walau kaki aku ada tercedera sikit waktu berendam dlm air...pulau2 ini membawa seribu kenangan pada kami berempat...


p/s: i learnt something new today from abg bear...thanks a lot ye abg....semoga pjg umur, murah rezeki kite jumpa lg...bile nak kawin bang???

8 comments:

ZSqueenbee said...

kakakkkkkk....sye nk ikuttt...nape xajak sye???alaaaaa nk jugak nk jugak...akak sgt la chomelll..sgt la sweet sgt la sporting....gedikz pun ade..hihihi....meh cni iyum pp tu chikit..muahhhhh

Dee said...

romantik abis..cayalah..bila lagi kan..cinta tu perlu disemarakkan selalu..jgn smpi terpadam..hehehe..

my-niezzareena said...

wahida!!!!!!!!!!!!!!!!!

jom kite p lagi nak.... rindu kat abg bear ar!!!

gedik tak???

..::SangRatoo::.. said...

wahh..sangat romantikk..ske kite..iee..rindunye nak gi sana lagii..nak itottt!!

Beruang Madu said...

Aiyooo Jahhh... kuning dominan sangat warna kan... menggarangkan Pulau Mamutik jer...

wahida said...

mrs zz: sgt comel, sgt sweet, sgt sporting? hehehe terangkat jap..aceh...pia pun nnt nak honeymoon lg kan?

dee: harap romantik ni berkekalan...amin...

mek jah: ko nak gi sabah sbb rindu abg bear? bukan sbb sabah best? ko gitu la jah!

sangratoo: sabah best kan ju...

abg bear: saje pakai kuning dominan, bikin gempak!!

Mrs.Eady said...

sgt-sgt jelesssss!!!!!huwaaaaaaaaaaaaaaa........bile nk mcm ni nih!?

wahida said...

mrs eady: pujuk lah mr eady lebih sikit izwa...heheh...