nuffnang advert

Monday, August 23, 2010

menu berbuka....

salam semua...alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke 13 kita berpuasa kan...nak tgk x menu apa kami anak beranak makan hari jumaat lepas...bukan aku masak, tapi kami mkn kat luar...ye, aku tau korang akan ckp membazir mkn kat luar since bilangan yg mkn kat luar sepanjang ramadhan ni menurut suratkhabar semakin berkurangan...jadi, apa lagi...kami anak beranak mkn kat luar utk x bagi peniaga2 restoran ni rugi...hahaha...alasan je tu ...lagi satu utk merancang keluarga bahagia, apa salah sekali sekala mkn kat luar kan...( alasan lg tu ...)
jom kita layan gambar ye...sila jgn terliur...

sunat berbuka ngan kurma kan...kurma ni compliment dr pihak Restoran Layar Rasa Seafood, Rawang....

pari bakar kegemaran aku dan hubby...

sotong tepung terbaek....

x sah x order kailan ikan masin...

telur dadar....

sambal udang petai tip top...

kami order sup cendawan x nak pedas utk anak2, tp yg sampai sup nya pedas yg amat...mama ngan daddy lah yg mkn...sudahnye anak2 mkn nasi + kicap + telur dadar je...

kiteorg kalau mkn...x sah x de sambal belacan...

jgn terkejut, kami order tembikai laici satu jag lagi....tapi habis hokkey...haus beb!!

cepatlah mama...nak balik....



lepas dah berbuka tu, kami balik...dalam kul 11.30 mlm kami mkn lg, merangkap sahur...maklumlah kami ni spesis x makan sahur, kalau sahur pun tunggu balik kampung, itu pun tgk mood, kalau ramai sepupu balik kg jugak, kiteorg akan bgn sahur sbb happening mkn sahur reramai... meh tgk apa yg kiteorg mkn pukul 11.30 mlm tu..x banyak pun, cuma dua jenis makanan je...

kuih melaka...

chicken wings...

diiringi ngan kopi nenas...x pernah dengar kopi nenas? kopi nenas ni kami beli masa MIHAS bulan 5 ari tu...hubby cakap sedap...aku x pernah minum, teh nenas ye aku minum...haaa....teh nenas tu mmg sedap...sweet je bau dia...keluaran bumiputera...sokonglah keluaran bumiputera...yyeeaahh!!!

p/s: sok kalau ada masa aku sambung citer pasal trip kami ke Sabah ye...

10 comments:

my-niezzareena said...

kau takde la nak ajak aku sekali berbuka puasa kat luar kan mak jah. ye la........

aku ni sape...

tak pe.... jgn pujuk aku!

damnnnn...

Mrs.Eady said...

adduuiii...kepak ayam!!!!
lazat kesukaan ku!

ZSqueenbee said...

Hye Sis,
conoknyee bbuke kt luar ye..mcm2 dia mkn...kak iena pun dh majuk tu..hihi..windu la ngn akak...dh lme x gosiping...hihi....

wardah said...

ala, nape la u letak gambo besa2 ni? terliur i tau. hahaha

wahida said...

mek jah: kau damn kan aku kan jah!!

mrs eady: kesukaan saya juga!!

zsqueenbee: ala sesekali je mkn kat luar pia...

wardah: alamak...terliur ke fie? rasa berdosa laks...

ct shah said...

ya allah!sodapnye pari bakar tuh.ohhh...apakah...

wahida said...

ctshah: mmg sedap giler...fresh lagi tu ikan dia...

..::SangRatoo::.. said...

aku dah MULAI ni..waktu berbuka lambek laie ni da..aduyaii..

wahida said...

sangratoo: sabar jah..sabar...

Julie said...

ctshah: mmg sedap giler...fresh lagi tu ikan dia...