nuffnang advert

Wednesday, June 30, 2010

jenjalan kat Melaka ( part 1)

sebenarnya bukan aku jalan ke mana sgt pun, dah alang2 gi kenduri member aku kat Melaka tu, so, kiteorg check in kat umah adik ipar aku kat Cheng Perdana tu..sempat gak la diaorg bwk kiteorg jenjalan area Melaka..balik je kenduri rumah Liza, Zek bwk kiteorg gi masjid kat Selat Melaka yg best tu, sementara yg lelaki gi solat, aku snap beberapa pic..


Selamat datang ke Selat Melaka..Selat Terpanjang dan Tersibuk Di Dunia...


Inilah rupa masjid kat Selat Melaka tu, aku pun x tau apa nama masjid tuh..lupa lak nak tanya kat Ain..kat sini angin sgt lah best..sepoi2 bahasa Malaysia..


rupa bentuk yg sgt cantik...


rupa adik yg bosan tunggu daddy ngan pak ngah dia..


pemandangan dari sisi tepi..masjid ni mmg best...cantik dan baaaanyak angin laut...perghhhh...layan.....


tapi sayang kawasan masjid yg cantik ni dikelilingi banyak bangunan yg terbengkalai...


bergambar kenangan...sian Man dah x sabar nak gi toilet, mak long paksa jugak Man amek gambar...hehehe...


aku dan Yaya, satu2nya cucu girl dalam family mertua aku....masa ni aku pas kena halau dgn pak guard sbb masuk masjid tak pakai tudung...huhuhu...pak guard ni bias pun ada...sbb sebelum tu ada jugak pompuan lain x pakai tudung jenjalan kat masjid tu, dia x halau pun...mana aci pak guard!!!


sok aku sambung cerita lg pasal jenjalan kat Melaka ni ye...

p/s: moral of the story...sila pakai tudung ye puan Wahida....

5 comments:

..::SangRatoo::.. said...

takpe takpe...semoga dibukakan pintu hati kita ye :P

wahida said...

mudah2an...we will ya...

my-niezzareena said...

kau tak de la nak belikan aku FM kat melaka tu kan....

wahida said...

mek na: ko ade belikan aku FM kat Cherating tu??

Fabulous Me said...

Ctk mesjid ni. Xtau ade kt mlk.. huhhuuh

sis org nismilan ke?