nuffnang advert

Thursday, July 1, 2010

jenjalan kat Melaka ( part 2 )

aku sambung citer psl kat Melaka eh...balik drpd masjid kat Selat Melaka tu, terus balik umah adik ipar aku, tido....sbb nak jenjalan time mlm...


lepas bgn tido kiteorg bantai mkn durian depan umah Ain, mcm picnic lak...murah....Ain dpt 1 beg plastik besar tu dgn harga RM20 je..harga member2 dia kate..dah namanya aku ni hantu durian, harus tala bebyk..ngeh ngeh...


pas mkn durian..dinner...pas tu bersiap nak naik bot..tgk, adik dah x sabar dah tu..



ke sini kami tuju waktu malam...dah lama x naik bot kat Melaka..last aku pergi pada Dis 2008..masa tu tgh sarat mengandung adik...



ni kawasan yg bot akan lalu..tapi sekarang naik bot ni dah mahal ler...terkejut jap aku..last time RM 5 utk adult, RM 2 utk children, sekarang naik jd RM 10 utk adult, RM 5 utk children..kenaikan yg bukan sikit pada aku...tapi Ain n Zek belanja.. ok lah tu kan..hehehe...



adik gayat ke tuh...



naik bot waktu mlm lg best drp siang2 hari..sejuk sikit..pemandangan pun cantik dgn neon2 mlm...



masa ni abg dah x heran nak amek gambar, sibuk ngan river dia tuh..amek gambar ngan adik je lah..



pas naik bot, kiteorg supper kat kedai mamak..masa ni dah pukul 1 pagi..tgh tunggu food sampai, posing dulu...


inilah Ain..adik ipar aku yg best...kami berdua usahawan busha yg berjaya..yeahh!!



abang dah x sabar ngan blue soda dia...tgk tgn dia tu...tp mmg air ni sgt sedap!!!



aku tgk dlm menu ada nama John Jepun, John Hong Kong, John Taiwan dan mcm jenis john lg..aku pun try la order John Jepun..inilah rupa dia...sgt lah tidak sedap dan hampeh giler rasa dia..sangat menyesal order..sudahnye aku order ayam tandoori yg sgt best!!



ni pulak lolipop khas utk anak2 buah aku kat Melaka..beli masa MIHAS ari tu..tapi sori ye Man, Ajin n Yaya..yg keliling belah atas tu abg dh rembat dulu..hehehe..

time kasih daun keladi pd Zek dan Ain...bila2 senang kiteorg dtg lg...pas ni kite gi Melaka Wonderland lak ok....luvs u allssss.....

8 comments:

Dee said...

pegi mihas aritu ye sis..x berjumpa pun kita ye..hehehe..dh lama x gi melaka..nti nk ajak cik abglah bila balik n9 raya nti..

wahida said...

ha ah dee..mmg keja kat Matrade..nnt bile2 nak dtg matrade lg koling me k..

..::SangRatoo::.. said...

kalau gi MELAKA..ngidam nak naik BECA saja..sambil pusing satu melaka pasang lagu hindustan...baru laa cam shah rukh khan dan aiswarya rai..hehehe

Sue-Rya Qistina said...

sue ni nama je org melaka..tp x pena naik bot kt melaka river cruise...huhu..kak jue, teringat kenangan silam le tu..hehehe

wahida said...

sangratoo: naik beca best kan...aku pun suka...ko mesti minat giler ngan lagu2 hindustan kan

sue-rya: len kali kita naik bot sesama ye..kiteorg ada plan nak kembali ke melaka..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

murah tol doyan eh
skang mmg musim kott...

sedap nampak air blue soda tu
nyam2

wahida said...

rose: murah giler kan rega duyan tu..air blue soda tu mmg sedap la rose, sampai skrg teringat2 air tu...huhuhu...

aLyNnZ said...

melaka negeri kelahiran alynn tau..river cruise alynn dh g syok gaks..

sedap nyer air bleu soda tuu tgk jew dh tau sedap..