nuffnang advert

Friday, June 11, 2010

desperate housewives

Desperate Housewives ni adalah drama bersiri kegemaran aku...aku sgt giler ngan citer ni..teramat amat giler...tahun ni adalah season yg ke enam, so maksudnye aku dah follow citer ni selama 6 tahun..x sangka laks dah 6 tahun aku menjadi follower setia cite ni bersama2 ngan jutaan pengikut setia yg lain seluruh dunia..

Citer ni ditayangkan setiap ari selasa jam 10.30 mlm di channel 8tv. siarannye x pernah berubah sejak 6 tahun lepas, mmg setiap ari selasa je lah ari dia, so, sebelum start citer tu, kerja umah aku sume dah siap, dah siap basuh baju, sidai baju, bagi anak2 makan dan sebagainye...yg penting teh tarik my hubby pun kena siap jugak ngan kudap2 dia( mmg setiap mlm my hubby akan pekena teh tarik buatan tgn aku ngan sedikit kudapan sebagai supper). Jadinyer, tepat jam 10.29 aku akan lekat kat depan tv dan my hubby ngan anak2 aku pun tau yg aku x suka diganggu time tu..terima kasih hubby sbb faham mama...aku x kan benarkan aku miss slot ni walau sesaat pun..

Semlm aku dpt hadiah dari my hubby..mcm x percaya yg dia hadiahkan aku DVD Desperate Housewive full set of the second season..sebelum ni aku dah ade full set DVD first season, mmg dlm proses nak kumpul DVD citer ni setiap season. tapi agak mengambil masa yg lame ckit coz DVD nye agak mahal, ditambah lak ngan kekangan kewangan aku ni, duit yg ade selalu aku peruntuk utk anak2 kekdahnyer..kire aku berkorban lah ni..hehehe..setakat ni aku hanya mampu kumpul DVD first season je dan aku hanya nak yg original saja..bukan aku nak berlagak ok...tapi dah namanye aku minat giler ngan cite ni, wajib la beli yg ori kan..kang kalau aku beli yg lanun punye kang, ade jugak x keluar suara la atau elok2 omputih, dia ckp thailand lak..haa...x ke haru nanti...hehehe...bole ke mcm tu?

ni dia DVD yg hubby beli semlm...best wooo....aku senyum je masa dpt tu, rase nak geget geget je hubby time tu...sbb dia best...hehehe...



full set of 2nd season..

full set of first season...

jadinye...sekarang ni aku dah ade sampai 2nd season...aku akan kumpul jugak semua season walau lambat sekali pun...jgn tanye aku bile nak tgk DVD ni yg penting pada aku bile nak dpt semua koleksi citer neh..itu yg penting...
kalaulah aku dpt tulis surat utk semua heroin citer ni, aku nak je tulis terima kasih bebyk kerana membawa watak you all dgn baik sekali n you all make me happy on Tuesday...sampai terbawak dlm mimpi woo...korang membuat aku sentiasa ternanti episod seterusnye..


anyway, thanks a lot my hubby...sayang my hubby sesgt....mmmuuahhhh!!!!

6 comments:

..::SangRatoo::.. said...

umm..besh..cam bulih pinjam je..ngee ngee..kene bayar tak?huhu~

Pai the Mrs Razif said...

wahida, bagus la tu. senang2 leh la pai pinjam. Hehehe..... Awak bagi ker?

hazilah said...

along plak..kadang2 ikut..kadang2 tidak...hehehe...ikut mood...tp citer ni..memang best tahap gaban lah... sampai abg mang kate ape la yg best sangat ngan citer bini2 tuh...kadang2 dia panggil along pun along tak nyahut..hu..hu..

wahida said...

ju: ko pun follow ke citer ni?best best..

pai: korang leh pinjam tapi kene melalui baaaaaanyak syaratnye..hehehehe...

along: citer ni best kalo ko follow je..jgn miss..nnt x faham jln citer dia..

Anonymous said...

nak geget Honey geget la...Honey x kesah....

wahida said...

ayang tunggu eh...