nuffnang advert

Friday, January 11, 2019

Mohd Chan Chinese Muslim Restaurant, Rawang

Assalamualaikum semua,

sambung lagi cerita2 tahun lepas...haha...
nak clear gambar dalam fon...
kemain banyak gambar makanan...
selagi belum update dalam blog,
i takkan delete pic2 makanan dlm henfon i ni..hahaha...

ok lah, ni cerita bulan June tahun lepas,
anak i si adik dapat no 1 dalam kelas,
so kita reward la dia atas usaha gigih dia tu...
i tanya dia, nak makan apa...
mama belanja...
laju dia cakap, nak makan shark fin soup yang mcm selalu kita makan tu...
ooo, maksudnya dia nak makan kat Mohd Chan tu la...
ok la, kebetulan masa tu bulan puasa,
so, moh la kita beramai2 berbuka puasa kat restoran tu...
jom la tengok menu2...

 sotong butter, sedapnyaaaaaa...

sayur wajib ada...
walaupun yang makan tu cuma i dengan hubby je...
ni sayur 4 season nama dia,
dalam tu ada 4 jenis sayur...

shark fin soup yang tak berapa nak shark fin sangat..hahaha...
ye la, sungguh ke ada shark fin dalam ni?
dulu2 logik jugak kot,
sekarang ni kan banyak aktivis marah kalau amek shark fin...
so, sup ni mcm ada telur dan mushroom je i rasa..haha...
apa pun, tetap sedap la sup ni...
kami mmg gemar kan sup mcm ni...

sesekali order lala pulak...
ni lala kam heong...
pun sedappp..

yang ni paling win...
tengok balik pun sumpah terliur!
ni soft shell crab salted egg...
ya Rabbi rasa macam tak cukup makan benda alah ni...
apesal sedap sangat niiiii...
grrrrrrr...

yang ni i tak ingat sapa order,
rasanya si abang kot, dia nak nasi goreng...
takpe kita order jugak,
yang lain makan nasi putih okehhh...

 pinggan i, semua lauk i amek...dasar tamakkk...hahaha...

i dah cakap kalau shark fin soup tu mmg kami sekeluarga suka...
si junior pun boleh bertambah2 mangkuk kalau makan sup tu...


selepas berbuka puasa tu kami ada beberapa kali lagi makan kat Mohd Chan ni,
tapi lepas2 tu rasa macam dah kureng sikit la masakan dia...
i frust, bukan la tak sedap langsung,
cuma ada kureng sikit tak macam selalu kami makan...huhu...


ok lah, sampai sini je,
next week kita jumpa lagi okehh...
doakan i kuat semangat untuk terus update blog...hehe...

7 comments:

mama tisya said...

lapar plak tgk menu2 tu...biasa butter prawn ..yg ni butter squid....pernah mkn skali je mohd chan sbb bila terkena menu tk brp sedap di tekak trus rs mcm xmo repeat..mayb depend pd outlet kot..yg pi dlu kt outlet melawati...nanti cuba p outlet lain la plak

LilyRayme Animation said...

nampak sedapa seronoknya makan makan (^_^)

dear anies said...

aku try mohd chan kt melawati pulak sbb tekak sy mcm ngam je dgn masakan dia esp ayam butter

Mastura Borhan said...

bestnya sedap...

Kakcik Nur said...

Semuanya nampak sedap belaka....lapo terus perut mak...

Nieda ramly said...

makan is terapi jiwa

Yaya Azura said...

sedap semuanya.food yg masak salted egg mmg suka sangat!