nuffnang advert

Tuesday, January 22, 2019

makan2 sambil rendam kaki di BBQ Lamb KL, Kemensah

Assalamualaikum semua,

selepas seharian mandi themepark di Bangi Wonderland,
esoknya i ajak anak2 mandi sungai pulak,
menariknya kali ni sebab ada family i sekali,
syok ah..
ada mak, dik emy n anak2 buah i yang dua orang tu...

haaaa, ni dia tempat tu...
kami sampai ngam2 kul 12 tengahari,
mmg dah waktu makan tengahari dah pun...hehe...
nampak kosong,
tapi sebenarnya ramai dah menunggu seat kat bahagian bayaran..huhu...

yang baju kuning tu lah owner tempat ni,
bro Zainuddin nama dia,
ramahhhhh sangatttt,
tapi bila dengan staff dia kemain garang...

i buat reservation ni dengan owner ni la...
tapi kalau nak booking kena buat payment rm50 dulu tau...

masa makan, i ada order penambahan beberapa botol mineral dan sepinggan nasi tambah,
lepas tu masa balik serius i lupa buat payment utk benda2 extra tu...
sebab sebelum makan dah bayar siap2 menu2 yang kami pilih..
so, yang extra ni mmg serius i lupa...

laju2 kol dia cakap nnt i bank in kan duit utk buat payment,
tapi bro Zainuddin ni cakap tak payah,
dia dah halalkan...
Allah, tq so much abang!
moga terus murah rezeki hendaknya.

ok, sesi merendam kaki sambil makan2...
masa ni mmg panas, mak n dik emy siap bukak payung...hahaha...

meriah...
kat sini bukan kaum melayu je yang datang makan,
kaum cina pun i tengok ramai jugak yang makan kat sini...

budak2 ni orang suruh makan dulu,
tapi dah sibuk nak berendam kat tepi meja tu..haih la...
sebab tu i dah siap2 pakaikan dari rumah baju yang dorang boleh mandi terus...
sebab i tahu budak2 ni kalau dah nampak air mmg jadi tak keruan..haha...

i suka la makan kat sini,
walaupun panas masa ni,
tapi sebab sambil makan sambil rendam kaki, i suka la...haha...

apesal air teh o mcm byk sgt atas meja tu...
padahal kami 10 org je semuanya...haha...

nak rendam kaki ni terpulang la kat uolls nak pakai selipar ke tak...
tapi i suggest pakai la selipar,
sebab mak i terjumpa paku dalam sungai,
so, berhati2 tau...

ok, uollss nampak ada orang lepak belah atas tu kan,
ha, kat situ la pool...
nnt i tunjuk pic2 okehhh...
jangan muntah pulak, sebab banyak gambar ni...heheh...

anak buah maklong yang maklong sayang sangat ni...
nama dia Sofea, tapi i panggil dia cik pia...
budak comel bijak bercakap sangat ni...
dia ada adik sorang lagi,
tapi adik dia tu takmo langsung dengan orang...huhu...
yang tu nama dia cik pira...
hehe...

dik emy snap pic ni dari atas jambatan...

tak daya dah mak pak dia nak halang...
mmg tak ingat nak makan dah...

sweet memory..
bukan selalu dapat berkumpul ramai2 mcm ni...
walaupun adik beradik i tak ramai,
tapi nak berkumpul ramai2 mcm ni mmg payah...
maklumlah adik i tu bz ya rabbi kalah menteri...huhu...

ok, kita sampai part menu dia pulak...
kalau makan kat sini mmg menu dia ada dua set je...
sama ada korang pilih set hidupan daratan atau hidupan lautan...haha..

yang ni set lunch ada kambing, daging, ayam, itik...
Alhamdulillah semua pun lembut...
i paling tak suka kalau makan daging liat,
ye la apa guna order mahal2 tapi liat kan...

set ni harga dia rm120,
sesuai untuk 4 orang makan...
didatangkan sekali dengan 4 pinggan herb rice, salad, soup, dan refill drink..

kalau tanya i, ok2 je la rasa perapan dia,
macam masin sikit la...

ni dia punya soup,
ok la...

herb rice...
nasi ni i suka...
makan nasi je pun dah sedap...

salad...

ni pinggan i,
festaim dalam hidup i, i makan itik...
sedap rupanya itik ni ye...
lembuttt je...lagi lembut dari ayam rupanya ye...
ahaha jakun jap...
sebelum ni laki i duk paksa2 suh makan itik...
tapi macam kembang tekak nak try...
so, ni dah ada depan mata, kena la try ye tak...
tengok pulak juicy mcm tu, so memanggil2 i untuk cuba...

ok sedap! now dah jatuh cinta dengan itik...heheh...

lepas tu kami amek jugak seafood set ni...
ada sotong, salmon, udang, ketam kulit lembut...
didatang jugak dengan nasi, salad, soup, air...
set ni rm150...

teh o ais ada di mana2...
yang ni yang paling dekat dengan kami...
boleh minum banyak mana pun...
sebab dia free flow...

dah habis makan, terus berendam dalam pool...
yang ni pool untuk kanak2...
yang ni cetek je...
dan kawasan dia pun tak luas mana pun...

seronok korang kan...

ha...yang ni pulak kolam untuk dewasa...
kalau kanak2 nak masuk kolam dewasa ni pun boleh...
tapi kena ada pengawasan orang dewasa ye...
sebab kat sini air dia dalam...
paras tengkuk i tau...
kalau ada pelampung ok la...

mak pun nampak seronok sangat masa ni...

air masa ni agak keruh...
sebab abg Zainuddin cakap kalau baru lepas hujan mmg air akan keruh...

pool ni orang luar tak boleh masuk ye...
hanya yang makan kat sini saja dibenarkan mandi sini...

masa ni pun tak ramai lagi duk berkubang...
kami2 je...
mmg syok la mandi manda bila tak ramai orang...
dah petang sikit baru ramai..

ha tu dia...cik pira dengan mama dia...
tergedik2 kaki dia bila kena air...haha...

dik emy dengan anak2 dia...
cik pia dan cik pira...

junior dengan nenek Is dia...

budak2 takmo balik wehhhh...
jenuh pujuk naik atas, depa takmo...grrrrr...
itu pun mujur dah petang2 sikit hujan,
baru la depa nak naik...
huh!

holloh holloh cute sangat anak dara maklong ni tau...
meh nak hugs sikit...

i sebenarnya kalau air dalam, mmg i cuak sikit...
so, i main air tepi2 je la...haha...
sejenis tak pandai berenang gitu la...

ok dah nak balik dah...
nak bawak dorang pi makan sup urat keting pulak...
lepas dah mandi manda lapar balik...
so, kami shoot pi Bangi pulak...
nnt i up entry makan2 sup urat keting okeh...

overall, makan kat sini okey2 la...
perapan tu ok2 je...
tapi yang penting sotong, kambing, daging tak liat...
part tu i puas hati sangat la...

kalau tanya harga pulak,
pada i, agak mahal sikit...
mungkin sebab masing2 nak kan view dan rendam2 kaki tu,
so, ramai pelanggan tak kisah sangat kot untuk bayar harga makanan mcm tu...
lagi pun siap dapat mandi pool sekali...
so ok lah kot harga mcm tu...huhu...
takpe la, bukan selalu pun kan...

so, kalau korang teringin nak makan kat sini sambil rendam2 kaki,
mai la try...
kalau nak datang time public holiday better buat booking dulu okehhh...
macam i ni datang time cuti Krismas, mmg ramai umat manusia,
so kena booking dulu...
nnt dorang akan reserve kan meja...

ni details:

BBQ Lamb KL Kemensah,
Jalan Taman Zooview,
Kampung Kemensah, Ampang.
012- 211 4100
dibuka dari jam 12 tengahari hingga 11 malam

8 comments:

adianiez AIDA said...

sgt nak ke sini. tapi masih lom berkesempatan :)
nampak sgt lain dari yg lain.
byk baca review tentang tempat ni. makanan tu satu lah kan.
tempat nyer tu, rare sgt... rendam kaki.

Mommy Cici said...

pernah makan sini 2x. owner laki bini memang peramah sangat. makanan pun sedap dengan portion besau lagi.

cuma time tu tak bawak baju extra . ngamuk la budak budak nak berendam hahaha

Amanda Suria said...

SA dah dua kali pi sini..pun sama gak la pendapat ngan ko nok...cuma pi sini makan je..x pernah merasa makan dalam air tu lagi..pergi pun sokmo buka puasa..hehehee

norhidana miswan said...

dekat sgt ngn umah tp tak pernah lg try kak... nnti la nk ajak adik aku lyn sini bila anak dia besar skt

Seo Group said...

Obat Aborsi Asli
Obat Penggugur Kandungan

AzianKhalil said...

mak aihh...best giler tempat dia...
tunggu anak dah besar sikit nanti nak pergi.

dear anies said...

tetiba saya teringat satu resto yg sama mcm ni kt kt royal belum... fuhh mmg syok laa kalau dpt mcm ni. dtg dgn budak2... diorg x heran pun nk mkn. tau nk main air je kan hehehe

Yaya Azura said...

tengok ramai review tempat nie..best sangat nampak.cuma jauh benor kita nak terjah.