nuffnang advert

Wednesday, January 9, 2019

Gala Dinner 25th Anniversary

Assalamualaikum semua,

pada 3 Disember 2018,
ofis i anjurkan Gala Dinner sempena penubuhan organisasi yang ke 25 tahun,
Alhamdulillah dah sejauh ni organisasi tempat i kerja...
semoga terus maju jaya hendaknya...
dinner kali ni bertempat di Malaysia International Trade Exhibition Centre (MITEC),
bertemakan silver n black dan haruslah berbaju kebangsaan...

memang telah diwarwarkan dari awal,
dinner kami kali ni akan dirasmikan oleh PM kita, Tun M,
dan boleh nampak tertera pada slide tu, nama Tun M...
tapi last minute, Tun M terpaksa batalkan kedatangannya,
kalau ikutkan, kami semua mmg frust,
tapi apa nak buat, beliau terpaksa batal atas faktor2 kesihatan,
dan kami memahaminya...
so, dengan segera slide yang tertulis nama Tun M,
dorang tukar kepada pak menteri kami, Datuk Darrell Leiking...
so menteri la yang akan rasmi...
huhu...

welcome drink...

ni meja kami,
semua staff dah diatur duduk kat table mana,
so tak yah gaduh berebut tempat okehh...

masa ni dewan masih kosong lagi,
i sampai awal sebab i ditugaskan sebagai usherette untuk table VIP malam tu,
so kena standby awal,
padahal mmg dah tahu vip la yang akan sampai lewat...hahaha...
apa nak buat, kita ikut je arahan...
i suka giler tema Silver n Black mcm ni,
nampak smart!

masa ni mmg tak ramai tetamu yang sampai,
i pun apa lagiiii,
selfie la...
bukan selalu mekap beriya mcm ni,
nak tunggu dinner je la baru heavy makeup mcm ni,
so kita pulun selfie...haha...

i mmg sengaja cari baju kaler silver,
sebab i sure mmg akan ramai staf pakai hitam,
so tak nak la sama, hahaha...
pastu gigih okeh cari baju kaler silver,
ingat senang ke nak cari silver, grey banyak laaaaaa...
i takkan pakai grey okeyyy, huhu...
mujur la dalam last minute tu jumpa jugak kurung pahang kaler silver...
murah pulak tu, oh thank God!
shawl pulak i cari kaler hitam,
nak cari kaler hitam ada belang2 silver pun bukan mudah tau...
ni pun mujur ada, ada side line silver...

soriiiii, lagi satu selfie...muahahaha...
dari baju, shawl, MUA, semuanya last minute i cari...
sebab plan asal i tak dapat join dinner ni,
atas sebab2 yang tak dapat dielakkan...huhu...
tapi bila tetiba nama i naik jadi usherette,
terus i ubah plan untuk hadir jugak dinner kali ni...

geng usherette i, Fatihah Anis...
sebenarnya usherette untuk table vvip ada 3 orang,
i, Fatihah Anis dan Mas Aswana,
tapi si wana ni mana ntah, so kita bergambar berdua je la...huhu...
ala, pic blur pulak...

haaa, ada pun flash!
sebenarnya i dah plan nak selfie ngan Tun M,
ye lah dah alang2 kena jaga table dia,
nak la selfie sebarang dua,
sekali dia cancel last minute,
i sedihhhhhhh...huhu..
takpe la takde rezeki nak jumpa dia depan mata,
kita jaga je la pak menteri dan ksu...

artis jemputan kami untuk malam tu,
Imran Ajmain...

dan Noryn Aziz...
dia bawak dua lagu kalau tak silap,
satu lagu dia collaborate dengan grup koir kami..
terbaekkk la uollsss...

menu kami malam tu bertemakan chinese cuisine...
ni appetiser kami...
ada udang, crab meat, chicken dengan telur,
siap kerabu mangga sekali...

sup untuk malam tu...
szechuan soup with shredded chicken...
ok, yang ni i suka,
walau ramai kata rasa sup ni pelik,
pada tekak i sup ni sedap, i suka...
i kan penggemar chinese food,
so sup ala2 cina mcm ni mmg i suka,
nak pulak dia letak ayam dengan cendawan dlm tu...dappp...
lain orang lain citarasa kan...

our main course...
kalau appetiser dan soup dorang served,
untuk main course guna dome set...
ada tandoori chicken, kerutup kambing, ikan apa ntah tak ingat dah,
ikan tu ada rasa pedas2 tomyam sikit,
pastu ada udang dan sayur campur masak lemak...
ok la, depan rezeki jangan complaint banyak2,
sedap atau tak kita makan je,
bersyukur selalu atas rezeki yang Allah dah turunkan...

dessert ni sedapppp...
puding sagu mangga...
tapi i ralat sangat sebab tak sempat nak habiskan dessert sedap ni,
ramai pulak tarik i nak bergambar malam tu,
kahkahkah...
so, bila i kembali ke table,
i tengok dessert i dah kena clear...huhu...
takpe la, takde rezeki namanya,
dapat rasa sikit pun dah memadai...

bersama geng2 customer service..

melaram masing2...
ala bukan selalu kan...
masa ni la nak cantik2...

semua gambar2 ni dari kamera orang lain..
i tumpang share kat sini okehhh...

awat gedik sangat ko yan....
muahahahaha...

cantik2 kawan2 i ni...

biasala kalau dah bergambar, mana boleh sekali klik je,
mesti lah kena posing sakan kan...

masa ni dah tak tahu nak pandang kamera yang mana satu...hehe...

kurung pahang i tu plain je,
tapi i suka sangat baju tu...
design simple, material kain best, dan yang penting ianya silver!
hahaha..

anyway, tahniah buat organisasi i di atas penganjuran dinner gilang gemilang ni...
walaupun tanpa kehadiran Tun M,
majlis berjalan seperti dirancang...
tahniah team usherette dan orang2 kuat di sebalik malam gala dinner ni...
segala komitmen, pengorbanan masa dan tenaga kami hargai sangat2..

tahniah jugak buat organisasi i yang dah pun 25 tahun ni...
pahit manis telah dilalui,
pelbagai menteri, CEO dan chairman datang dan pergi...
dan kami masih setia menabur bakti di sini...

7 comments:

ain.ya.nun. said...

wahh, letops!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ehhhh.....sama la update pasal dinner tapi tula kan dinner kita tahun lepas punya lah..hahah baru kegigihan nak update

Cantik Sihat Semulajadi by Umi Nazrah said...

best nya bila dinner gala night camni. sebab boleh melaram. hehe. bukan nya senang nak melaram sangat ^_^

mama tisya said...

dh lama xde company dinner..dlu pernh skali je ada..sempat la melaram ala2 pegi anugerah gtu sbb ada posing2 dkt stage backdrop haha...tkde rezeki selfie ngan tun ye tkpela ..ada rezeki lain kali

dear anies said...

kitorang nyer dinner tmpt je gempak tp pakaian x de tema. lps habis hotel trs gi ballroom hahahaha

tp best kan sesekali melaram utk dinner... bkn selalu pun...

zack imran said...

meriah betul ni. mknan pun nmpk best.

Cik Puan Eka said...

woww cantiknyaaa akak. Lain sgt muka akak. Ala2 arab gitu. love sngt