nuffnang advert

Monday, July 30, 2018

kelazatan durian IOI

Assalamualaikum semua...

puas betul makan durian tahun ni kan..
Alhamdulillah sebab tahun ni durian mmg murah sangat2...
tak macam tahun2 sebelum ni...
beli durian mcm nak beli emas mahal dia...hahaha...

tahun ni jugak dah macam2 jenis durian dapat rasa...
paling murah dah tentu la durian kampung...
kat area rumah i durian kampung sekilo rm6...
ok la kot kan...korang punya tempat lagi murah ke cemana?

ok la...bukan nak cerita durian kampung ke, musang king ke, D24 ke...
tapi kali ni nak citer durian IOI...
serius la, ni baru festaim i makan durian IOI ni...
laki i cakap sedap sebab dia dah pernah rasa makan IOI ni dengan geng2 UKM dia tu...
cisss....mana boleh jadikkk...
i pun nak jugak rasa...
so moh la beli...
beli 2 bijik je pun...
sebab abang takde, adik pulak tak makan durian...
haih la...pelik betul dengan si adik ni...
dalam family, dia sorang tak makan durian...hrmmm...
si Junior yang kecik tu pun suka giler makan durian...haha...

so, beli dua bijik macam gambar kat atas tu...
respek betul la dengan peniaga durian ni...
mcm mana dorang boleh differentiate kan jenis2 durian ni ek?
sebab i tengok semua durian sama je kekdahnya..hahaha...


sekali bukak IOI ni, perghhhhh...
kalau durian kampung isi dia putih2 kuning cair kan...
yang IOI ni kuning oren isi dia okehh...
memang tak sabar2 i nak terkam...
bila dapat rasa, perghhhhhh lagi sekali...
pejam2 mata uolssss...memang lazat sekali!
lemak manis isi tebal...adoiii...
sedap bertiang2 dari durian2 yang lain...
tu kat tekak i la...
rugi tak makan IOI dari awal2 lagi...huhu...

nikmat tak terperi...
mantap!

ni pulak buah IOI yang kedua...
kaler lain sikit dari yang first tadi...
tapi tetap umphh rasa dia...
kalau durian kampung tu nak beli selalu ok lagi la...
sebab rm6 je sekilo...
kalau IOI ni nak beli kerap2, hrmmm mmg fikir dua tiga kali la...
sebab IOI kat area rumah i rm15 sekilo...
ni beli 2 biji mcm ni pun dah rm44...huiiii...
tapi ingat nanti nak repeat lagi sekali la beli IOI ni...
semalam beli D24 pun tak sesedap IOI la...
padahal harga sama je...huhu...

tahun ni je dah 4x repeat beli durian...
sampai tido malam pun kepanasan..
kita makan selagi ada musim ni...
dan selagi murah ni...kita balun! hahaha...

12 comments:

Warisan Petani said...

IOI memang mantop

ain.ya.nun. said...

Kat sini kawan jual IOI sekilo RM10.
Ok, next time kita try IOI lak. Lagi prefer durian kampung sebab selain murah, makanlah banyak mana pun takde panas badan.

- dieyana - said...

la,,ingatkan ioi mall ke hape..kihkhih.. pestaime dgr nm duyan nih. Ke, dia ada nama lain?? ke duyan kunyit?

CikguShikin said...

Terliurnya tengok

mama tisya said...

aritu pn mak kita bli juga yg IOI ni...tp kita tk mkn kalo ratah je...kalo ngan pulut makan...mmg suka yg jenis kuning tk suka yg xbrp kuning putih tu hehe

wahida said...

ain.ya.nun: weiiii murahnya!

dieyana: eh tak tau la pulak kalau ada nama lain, tapi mmg sana sini org duk sembang pasal IOI ni...haha

dear anies said...

ada org jual dpn opis ni tp esoknya singgah dah x de lg... murah laa tu rm6 sini plg murah penah jumpa rm7

Norhayati Mohd Isa said...

Kat tmpt akak dah kiri biji wa..
Sebiji rm5..
Ikut size juga lah..

Perghhh..
Mcm tu ye rupa IOI..
Nak cari jugak ni πŸ˜‰

Kakcik Nur said...

Aduhai...tengok gambar pun tertelan-telan airluar... :)

Qhaifa Nur said...

Akak suka durian kuning2 cam gini...perghhhh terliur la
Klau de rezeki nk cari gak wahida...

Amanda Suria said...

I semua jenis duria i bedal je..IOI ke apa ke..i x kisah..asalkan nama dia durian..hehehe..tahun ni puas makan musang king gak..

Aiezza Sue said...

Kuning Dan tebal isinya...memang puas makan la penggemarnya,saya pun suka yg kuning2 tp nak isi yg sedang2 je..ngada heh😊