nuffnang advert

Thursday, August 25, 2016

resepi roti bakar telur manis cheese

Assalamualaikum semua...

memandangkan ramai yang mintak resepi roti bakar telur manis cheese,
moh la aku share kat sini...
alahai, padahal senang sangat,
nak share kat blog pun segan...hahaha...

nah...bahan2 yg serba mudah...
roti, susu pekat, cheddar cheese, telur 2 bijik...

mula2 sekeping roti sapu dengan susu pekat...
sapu rata2 tau...

pastu sekeping roti lagi letak cheddar cheese...
dah siap sapu susu pekat dan dah letak cheese,
korang takup dua roti tu...
pastu belah dua...

ha buat mcm ni,
pastu roti tu korang salut dengan telur...
oh ye, telur tu jgn lupa letak garam sikit tau...
ala, macam nak buat roti telur tu la...

sebelum letak atas pemanggang ajaib tu,
korang letak la sikit butter atau minyak...
pastu letak je roti korang atas pemanggang ajaib korang tu...

ha, dah siap!
cheese ngan susu pun dah meleleh tu...
senang kan...
jemput makan...kehkeh...

17 comments:

Fazleyatul Aini said...

fuh memang menggoda ni

Mila Ahmad said...

Eh sng betul tapi take terpk nak buat bhn2 Ada je kat rumah

erny firdaus said...

Salam sis...lama xsinggah...singgah2 terus nampak resipi yang sangat melting tu...tercabar iman...hahhaha...leh cuba sbg bekalan sekolah anak ni...tq.. ;p

nuyui a.k.a miss YUI said...

sdpnyaa tgk..

idzwa kamaruddin said...

bapak lah senanggggggg!!

adarnadzmie said...

oh gitu ye.. huhuuu...senang sgt... nnt leh buat anak2 mesti suka...hehe

tq

Qhaifa Nur said...

Bole buat ni...senang n sedapppp

mama tisya said...

senang sgt tu...tp bila ntah nk buat hehe

Yati said...

Alamak.. nampak sedap! :D

Mommy Cici said...

telan air liur T_T

norhidana miswan said...

auchhh sedapnya

eima said...

ooo msk pemanggang ajaib ... aku ingatkan goreng tadi .... sebbaik ko up resepi ... klu ko tak bg resepi aku rasa aku dah goreng dah .... sedap wei

amirah said...

okeh paham2...roger and out..!! hehe

dear anies said...

ooo manyak syinang ooo boleh buat nnt (kalau rajin) hahahaha

Irda Garmin said...

wahhh nampak sedap sgt...ni kalau buat untuk menu anak mesti dia suka ni...thank you for sharing sis

Siqah Hussin said...

Nampak sedap sangat ni! Kalau rajin boleh buat jugak. Hee

mawar_berduri said...

sedapnyaaaaaaaaaaa :P