nuffnang advert

Wednesday, August 17, 2016

nyosa tak raso!

Assalamualaikum semua...

korangggg...
korang pernah rasa tak kambing atau ayam panggang yang frozen punya?
aku ni tak pernah try lagi yang sejuk beku ni...
tapi Abang Ali, officer kat ofis aku ni beriya cakap kambing panggang d'pedas ni sedap...
ok, moh la kita try...

aku grill kambing ni pukul 10.30 malam,
tengah grill, snap pic terus upload kat IG..
pastu ada pulak yang kata aku rajin...haha...
mana tak rajinnya weh...benda senang...
keluarkan dari peti sejuk, defrost kat microwave, terus je la grill kat pemanggang ajaib tu..
10 minit siap!
benda senang, harus lah aku rajin...
hahaha...

ni dia packaging dia...
brand D'Pedas...produk Negeri Sembilan...
sumpah sedap..
masa aku kirim ngan Abang Ali, harga sekilo ni cuma rm38...
pastu nak beli lagi sekali, dah naik harga jadi rm45...huwaaaaaa...
abang ali siap kol kilang tanya nape naik harga...
dorang cakap sebab kambing sekarang mahal dan produk dorang dpt byk permintaan..
pasrahhhhh...

ginilah kambing tu bila aku keluarkan dari plastik,
dalam satu plastik ni berat dia sekilo..
ada lebih kurang dalam 9-10 slice kambing,
kambing ni laku keras kat rumah aku tu...
sebab anak aku si abang dan laki aku cukup berhantu ngan kambing...
agak2 tak tahu nak makan apa, aku grill je la kambing ni...

dapat pulak kambing sedap cenggini...
perghhh, korang tengok pun boleh tahu kambing ni juicy kan...
dia punya perapan i tell u, sampai ke dalam daging tu...
pastu kemain lembut okeyyy...
pastu ko dah tak payah sibuk nak buat sos dia ke apa...
boleh makan terus mcm tu je...
sebab dia dah perap dgn perapan blackpepper..
pastu dia bagi sos lada hitam tu banyakkkk..
kalau kambing dah habis kang, aku carik je la kambing lain perap je dgn perapan dia ni...
sebab perapan lada hitam tu dia bagi kemain banyakkkk...

selain kambing, aku beli jugak ayam...
sama jugak berat dia sekilo...
paling best sebab semua pun peha ayam tau!
yang ni masa aku beli sekilo rm22...
sekarang harga dah rm25...huhu...

ayam panggang blackpepper siap!
arghhhhhh, sedapnya....
balik kang nak buat lagiiii...
tak sabarrrrrr...

ni pulak kat pinggan hubby...
terus dia pun upload kat IG jugakkk...haha...
hubby dan anak aku si abang kemain puji kambing ni...
sedap, cukup pedas, cukup rasa, lembut, juicy...
beli mahal pun tak nyesal...
eh, bak kata laki aku tak la mahal sangat...
sebab kalau harga sekilo rm45, dalam tu pulak ada 10 slice,
dia jatuh satu slice cuma rm4.50...
hrmmmm murah la kan...ko tinggal grill je pun...
lepas ni pun nak beli lagi, sebab stok dah nak habis...
korang pun kalau nak beli, masuk je website dia ni: D'Pedas
bersepah dorang punya agent,
korang boleh carik mana2 agent yang terdekat dengan korang...
ni bukan review berbayar ke apa ye...
barang baik harus kita share..
kihkih...

19 comments:

Fazleyatul Aini said...

hoi kakkk aku ni dah la hantu kambing
terbayang2 kesedapan kambing grill ni
hari tu aku ada nampak org share kambing dpedas ni. ada agent melaka
cari balik dah tak jumpa huwaaa

AnneRaini said...

eh eh eh ni nape rude sgt ni letak gambar kambing grill???? aku suka tau tak? menjejes air liur.. kejamnyer ko nok.. huhu

p/s: bak 2 ketul!:p

mama tisya said...

pernah and sodap...lprrr plak tgk lamb tu

Lynda Che Lah said...

nyampah!
tgh hari kot tgk ni.
malam nanti nak pegi cr yang siap masak..
i tak rajin mcm u kak..haha

Inani Hazwani said...

Okay finee nak makan kambing pulak rasa. Hahaha. Sedapnya !

dear anies said...

ini kalau ratah sesaje pn da ckp kannn

Norhayati Mohd Isa said...

Akak dah pernah makan juga kambing D Pedas ni Wa..
Memang sedap..
Masa akak beli itu hari 1/2 kilo RM17.00
Sekarang sekilo dah RM45.00 ye wa..
Dah lama akak tak beli..

Kakcik Nur said...

Dulu2 mak memang tak makan kambing, tapi sekarang ni memang pantang...

pantang jumpa! :)

norhidana miswan said...

hoooi ko kak... apa nih... benci lah kt ko

tayang meende2 melting kt sini... udah aku terliur kambing dh...
nk try jgk lah... udahla kt umah tu ramai peminat kambin

eima said...

sedapnye haisshhh ... ni nak cari kat mana ni ada jual

NzA said...

huwaaaaaaaaaaa......akk sekeluarga pn "hantu" kambing...nasib baik baru smlm mkn kambing panggang black pepper..kalau idok nangis la akk tgk gmbo tu.

Irda Garmin said...

ok nampak menggoda sangat tu,ni kambing ke lamb yang..eh ada beza ke..ada lah kut,hb i suka lamb tapi xsuka kambing i masih mencari perbezaan tu,apapun2 bila tengok entry ni confirm beli:)

Qhaifa Nur said...

Senang dah difrozenkan...asyik naik harga je sekarang...byk permintaan kot...redha je
Nasib baik sedap wahida...berbaloi beli

Umie Adli said...

Makcik..naper ko kejam sangat. buka blog nampak kambing. buka ig nampak kambing. ni yang kena beli ni. aku suka beli kat maidin yang siap perap tu. pergh...sodap juga

Akak Kembang said...

sodapnyo ...nyosal tengok ...ehehhee

idzwa kamaruddin said...

wehhh nak beli weh! nak kirim dgn cik wan...nanti aku bagi duit..nak jugak takde aku amukan!

adarnadzmie said...

sedappp weyyy...

kat ofis akak pun ada jual kambing dan ayam black papper... ada jugak sos black papper je..boleh balik perap sendiri...

Mummydearie said...

Kambing tu tak kisah sangat tapi suami saya memang sukalah kambing ni. Kalau dapat 10 slice macam ni, memang licin sekejap aje.

Yang tak sabar nak order ni bab ayam tu. Rasa kalau boleh hari ni juga nak minta hantar ke rumah!

dya bunga said...

adoiii...terliur lgi!!! haha