nuffnang advert

Monday, August 22, 2016

hasil air tangan (part 11)

Assalamualaikum semua...

adoiii, kalutnya di pagi isnin ni...
macam2 hal jadi...hahaha...
ada kes lawak, tapi malas nak story, boleh? ekekek...

jom la kita layan menu2 yang aku masak...
ala, sesekali masak haruslah kita upload kat blog kan?
ni pun dari sebelum puasa punya menu tau...
aku amek 10 menu je dulu...huhu...

puding caramel ni kalau buat sedulang, sekejapan je abes..
anak aku si abang cukup berhantu dnegan puding ni...

megi asam laksa siap udang siap sawi sekali...
kalau buat megi kat rumah, laki aku tak suka megi bodo macam tu je...
dia mesti nak yg siap tumis bawang merah bawang putih bagai...
ketuk sekali cili padi, pecah telur, pastu buh menatang yg ada kat rumah tu...
ha...baru dia selera makan megi ko...haha...

lama dah tak buat kurma...
kurma ni tak berapa jalan sangat kat rumah aku tu...
sesekali boleh la...

ha, kalau sup mmg laju la kat rumah aku tu...
buat je la sup apa pun, seisi rumah suka...

beli hotdog cheese, pastu balik rumah golek2 dgn tepung rangup instant.
makan sambil layan citer seram jam 12 malam...

ikan janahak ada balance, kita buat kari pulak...
to be honest, aku ngan laki aku suka kari tanpa santan...
aku panggil kari ke****
buat style kari nasi kandar punya...
pastu bau kari melekat kat tangan...
perghhhh, itu yang best tu...hahaha...

sambal sardin tetap di hati..
walau laki ngan anak2 tak berapa gemar sardin,
aku tetappp sukaaaa....
kalau ada daun kari, aku suka letak sekali dlm sambal sardin aku tu...
sedap tau!
buat pedas2, oiiii, tangkap leleh!

sekali lagi, kari ala mamak...
version sotong pulak...
rempah kari mmg saja aku tumis lama nak dapatkan kaler gelap mcm tu,
barulah mamak style! kehkeh...

gara2 suka dengan roti telur manis cheese kat Mamak Republik...
tak kuasa nak pergi hari2 kat mamak tu...
buat sendiri sudah...
oiii anak2 ngan laki makan berebut okeyyyy...
sampai tak cukup pulak..huhu...
ada member ofis tanya resepi macam mana nak buat,
okey, nnt i share resepi ye...
sonang yo....

menu hari ke berapa ntah di bulan Ramadhan...
ada hari tu aku buat entry khas menu berbuka puasa,
tapi macam biasalah, tak rajin nak update blog..
aku sambung sini je la...
ada lagi menu lain di bulan puasa,
aku sambung nnt okey...



hahaha, nampak sangat takde apa nak update,
update masakan boleh kan sayang2 semua...kihkih...

18 comments:

dear anies said...

nampak mcm byk je kan wahida? sekali nk perah idea "nak masak apa harini..." melangut dpn peti ais x tau brg apa nk amik n masak... ;-)

Qhaifa Nur said...

Ank2 suka kurma tp hubby kureng..jaranglah buat
Samalah dgn kami...masak meggi mesti meriah kadang2 tak nmpk megginya

Ann Ishak said...

nak tunggu itu resepi roti bakar telur manis cheese :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

perghh.. mencik toiii..hahahah

norhidana miswan said...

perrkkkh semua menggiurkan lah kak oi... terus rasa nk bt sosej cheese mcm ko... beli sendiri lg berbaloi2 kan...

ko mmg boleh bukak kedai lah kak, nnti amik oder aku ek sume apa yg ko msk aku tingin nk rasa

mama tisya said...

nanti update resepi roti manis telur cheese..nmpk sodap tu..menu2 lain pn sodap..oh maggie kena ltk mcm2 ye br berselera hehe

idzwa kamaruddin said...

cepat update roti bakar cheese lelelh tuuu

adarnadzmie said...

tahan perot lapo tgk menu ko wahida...hehe

semua sedap... nk resepi roti cheese manis...

m.u.l.a.n said...

Sedaaapppppp semua..

dya bunga said...

terliur dya tgk..semua nmpak menyelerakan..hehe

ZULHILMI TEMPOYAK said...

fuhhhh... ngilu tgok.. moh hntor sikittt...

eima said...

lapo aku tengok wei ....
aku mls update blog ... wlupun ada cerita nk tulis ... sindrom mls update da h dtg ,...

Fazleyatul Aini said...

aku paling suka tengok sup ko kak
memang nampak marvelesssssss

amirah said...

thorbaikkkk...selera weih kalo camni...

NEKCIK said...

Tu dias..menu restoran Wahida dah kluar...nekcik nak oder ngan delivery sekali ye

Mummydearie said...

Semua pun nampak sedap sampaikan maggi pun sedap alahai! Tapi yang paling win memanglah ikan jenahak, tak kiralah masak sup mahu pun masak kari.

Akak pun selalu masak kari takda santan. Kononnyalah jaga kesihatan tapi bab yang lain-lain tu bukan main bantai guna santan!

hasnidar Ramlyy said...

terbaik la wahida..cepat bagi resepi...hhheeh

Diana Rashid said...

dapat dah idea nak masak apa tengahari ni..tq ida..