nuffnang advert

Thursday, June 30, 2016

iftar di Denai Alam Recreation Club, hanya RM37.90 nett!!

Assalamualaikum semua...

pada 14 Jun baru2 ni, kami anak beranak gi berbuka kat luar...
ye lah, asyik masak je, bagi chance kat mama rehat la...haha...
lagi pun hari tu aku baru dapat bonus...
jom la kita belanja family berbuka kat luar...
mula2 jenuh jugak tercarik2 buffet ramadhan yang murah dan berbaloi...
tapi tgk kebanyakan tempat semua dah rm50 ke atas...
kalau anak2 ramai mmg agak terbeban di situ...
pastu tetiba laki aku wasap...
jom kita try makan kat sini nak tak...
pastu aku tengok...wahhhhh murahnyaaaaa...
siap ada kambing...
laki aku ngan anak aku si abang tu yang berhantu sangat makan kambing ni...

yeayyyy, kami dah sampai Denai Alam...
kedatangan kami disambut abang Red Indian yang menunggang kuda...ekekek...
teruja kami tengok bila kami disambut macam ni...
rasa welcoming sangat...hahaha...
rupanya kelab ni dekat je dengan rumah kami..
25 minit dah sampai guna Guthrie..
pastu tak susah carik tempat ni sebab ada banyak signboard sepanjang jalan nak masuk sini...

kelab ni ada banyak xtvt tau...antaranya memanah dan berkuda...
so, siapa yang amek buffet ramadhan kat sini dapat percuma naik kuda dan memanah gitu...
anak2 aku dengar boleh horse riding, mmg dorang suka la...

 ni lagi sorang abang berkuda yang sambut kedatangan kami...

masuk2 je tengok pelbagai jenis air dah terhidang...

macam2 stall ada...ini salah satunya...
ini stall penang kuew tiow dan sebelah dia tu stall nasi ayam...
dorang goreng panas2 tau...best!!
tapi stall kambing la paling laku weiii...

besar kan ruang makan kat sini...
masa ni tak ramai lagi yang sampai...

 ha...ni kaunter lauk pauk...

 kambing yang direbut2kan...

 malam tu aku sambar kuew tiow dulu...

 budak kecik ni makan nasi goreng cina...

 antara dessert yang ada, cendol!!

dah makan kuew tiow, aku makan nasi ayam pulak...
hehe...

ayam goreng ngan fries...
ah sedapnya tengok ayam goreng rangup di kala begini...hahaha...

aku tak amek nasi putih,
aku cuma amek lauk pauk je, nak rasa masakan dia...
aku amek daging masak halia dan rendang daging...
pastu ada sikit ikan dory masak lemon..
errrmmm, boleh tahan la masakan dia...
ok la, not bad...

rojak buah ni best! sedappppp..
festaim aku makan rojak buah letak kopok...
negeri mana yang makan rojak dengan kopok ni weiii...
cer citer...
tapi sedap!!

 biasalah, kalau ada kaunter aiskrim, mmg anak2 akan ulang kaunter tu je la...

salah satu bukti, tadi makan eskem coklat, sekarang stoberi pulak...
bukan dorang je yang berulang makan eskem, mama dia pun sekali join sama...haha..

 adik pulak makan eskem vanilla...

abang malam tu tak makan banyak sangat...
dia kalau dapat kambing, mmg dia duk repeat tu je la...
itu je dah buat dia kenyang...

ha...ni eskem daddy punya...
daddy tak main la makan eskem pakai kon,
terus amek letak dalam mangkuk...
haha..

dah habis makan, anak2 sibuk nak bagi ikan makan pulak...
ada kaunter jual makanan ikan, budak2 pun seronok la menabur ke kolam..

 dah lepas solat, anak2 ajak naik kuda pulak...

 ready...ikut turn...

teringat masa si adik kecik2 dulu...
kemain menangis tak sabar2 nak naik kuda masa kat Tangkuban Perahu, Bandung...
dia punya meraung masa tu, memang tak boleh lupa la...grrrrr...

 budak ni mula2 takut dengan kuda..lelama dia ok...

amboiii segaknya dia menunggang kuda... ;)
gaya dah ada tu...

 turn si abang...

budak susah nak makan...
tu yang kurus kering...

dah habis satu round, nangis...
nak naik lagi...

 ha...layan kan je la...naik la sampai puas hati...


pastu bawak budak2 memanah..
tapi si adik ngan Junior duk tepi je la...
si adik tu tak boleh memanah sebab kurus sangat...
brader tu x bagi..
so, jadinya yang boleh memanah adalah hubby ngan abang je...

 rasanya lama dah kami tak memanah, last masa kat Times Square tahun 2013 kot..

sekali hubby shoot, terus kena yang tengah ok...
hebat laki aku ni...hahaha...

turn abang pulak...
abang ni tak fokus, tu yang mana2 je ntah anak panah dia melayang...


ha ni dia harga buffet ramadhan kat sini...
dewasa cuma rm37.90 nett...
kanak2 pulak cuma rm18...murah giler...
lagi pun kalau mahal2 kang anak2 aku ni bukan makan sangat..
so, rm18 mcm ni berbaloi la dah aku rasa...
mana nak dapat murah cenggini siap ada kambing...
pastu siap bagi free memanah dan berkuda...ekekek...
menu pun bapak punya banyak...
sampai kembung perut...huhu..
Alhamdulillah...
sesapa nak iftar kat sini, sempat lagi korang nak terjah...
detail seperti gambar di atas dan ini alamatnya:


No.1, Jalan Elektron U16/100,
Seksyen 16, Denai Alam, Selangor.


kalau korang member club, buffet Ramadhan cuma rm28 utk adult dan rm10 utk kanak2...
lagi berbaloi la kalau jadi member kan..hehe...


14 comments:

dear anies said...

adehhh jauh gak tu nk menapak tp dgn harga gitu rs mcm nk terjah je hahaha

mama tisya said...

murah tu..siap ada kambing

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok sgt hrga tu kak.

Mommy Cici said...

murahnya . banyak pilihan pulak tu

amirah said...

perghhh...terbaikkk...kamben dia tu nampak best tu...

Lynda Che Lah said...

Menyesal terjah :p
TQ share kak..
Boleh pegi..
sempat lagi ni..

eima said...

murahnye ..mcm2 ada ... siap dpt naik kuda lg tu ...mmg terbaik la

Fazleyatul Aini said...

aku nampak terung sambal kak !
oh sedapnyaaaa

LYAfrina said...

mmg nmpk menarik sgt kt sini

Qhaifa Nur said...

Murah, menunya pun byk..
Siap ada kuda menarik ni...

ietams said...

best sangat ni.. lepas buka naik kuda & archerying

idzwa kamaruddin said...

best gakkkk tempat ni tapi jauh la pulokkk !

Afif Rayyan said...

Wahhh.. sedap nie.. nyum2

Inani Hazwani said...

Aaaa sedapnya. Macam macam menu ada :)