nuffnang advert

Monday, June 27, 2016

cuti2 di Kinrara Resort, Puchong

Assalamualaikum semua...

hari tu aku ada update satu gambar anak2 aku kat Kinrara Resort kan...
tapi ya Rabbi, Allah je yang tahu betapa malas aku nak buat full review pasal hotel ni...
sebab banyak nau gambo...
aku kalau banyak sangat gambar, mulalah aku pening...
bila dah pening terus rasa takde mood nak update kat blog...
tu yang sudahnya kami pergi ni pada 28hb Mei sebelum puasa,
sekarang dah masuk sebulan baru lah aku gagahkan jugak nak update...huhu...

lobby...
mostly staff kat sini majoriti yang aku nampak Melayu...
kami sampai resort ni agak lambat sebenarnya...
lebih kurang dalam kul 3 mcm tu la...
sampai je tengok lobby kemain penuh...
rupanya ada wedding, so segala tetamu wedding ramai giler melepak kat lobby...
gambar ni aku amek pun masa keadaan dah reda...huhu..

lobby yang simple dan santai...

ok, moh la masuk bilik...
macam biasala, aku akan amek katil queen dan super single...
nak tido kang kita rapatkan katil, terus muat 5 beranak...haha...
anak2 masuk bilik je terus serbu balcony, nak intai pool...
sebenarnya kami agak frust sebab tak dapat bilik bawah...
sebab kalau bilik bawah lagi best, bukak pintu balcony je boleh terus terjun pool...
request nak bilik bawah kat reception, tak dapat...
sebab bilik bawah semua full house dengan orang2 wedding tu....grrrrr...
takpe la, takde rezeki namanya...

 hrrmmmmm, luas jugak kan bilik ni...

yang best sinki kat luar bilik air...
so, takde la setakat nak basuh tangan pun kena tunggu orang dalam bilik air keluar...hehe..

shower room dan toilet pun asing...
best...water heater berfungsi dengan baik...
air pun laju...
suka suka suka...

 kebersihan tip top!

abang muka tak puas hati...
tak menyabar nak terjun pool...
aku cakap kita makan la dulu...
sebab aku ada bawak nasi goreng..
dah la tengahari tak makan apa pun lagi...
so, aku cakap makan dulu pastu baru mandi puas2...

lagi pun tengah panas terik wehhh...
tak daya nak terjun pool terik2 gitu...
tapi kalau dah nama anak2 kan...cakap lah macam mana pun,
pool tetap menang...

 simple mini bar...

nasi goreng sotong...
sebelum terjun pool anak2 makan sikit je...
dah puas mandi pool, terus licin nasi goreng ni...
haaaa, tahu pun lapar lepas dah berendam lama...haha...

 ada jugak bawak jajan...

pemandangan dari balcony kami...

jom la pi pool...
anak2 dah berzikir selagi tak turun pool...
yang ni pool kanak2...

 adik dengan dolphin dia..


kejap2 kang pakai life jacket dia tu...
padahal bukan dalam mana pun pool budak2 ni...haha...

budak kecik ni sekali dah masuk dalam air, tak nak keluar dah...
sabo je la...

 ha..ni pulak kolam dewasa...


 amboiii..hepi kemain dia ye...

kesayangan satu family ni...
abang2 dia pun sayang sangat kat dia...

anak daddy...
sikit2 daddy...

daddy dah penat...relax jap...
tapi kami tak lama sangat kat kolam dewasa ni...
bahaya untuk anak2...
walaupun ada pelampung dan life jacket, kami tak nak amek risiko..
sebab kat sini takde lifeguard atau security ok...
so, apa2 jadi atas tanggungjawab sendiri...
ada child pool, kita gi situ je la...
berendam kat kolam dewasa ni sekejap2 boleh la...

see, nampak tak kat belakang tu...
siapa dapat bilik bawah best la...
bukak pintu balcony boleh terus terjun pool...
pastu boleh berendam sampai tengah malam pun...
takde sapa nak marah..

dah boring main dolphin, anak2 main bola pulak...
masa first day dorang main bola berdua je...
esoknya ada ramai budak2 join main bola dengan dorang...
tapi tak snap gambo pulak...huhu...

 eiiii, comel sangat tengok junior naik dolphin ni...hehe...

 aaaaa, makin hitam la anak2 ku...haha...


 niat di hati mmg nak terjun pool sama, tapi apa kan daya...huhu...

ketenangan...
seronok la anak2 dapat berendam lama2..
akhirnya mama tunaikan jugak niat mama nak belanja anak2 mandi pool/themepark...
duit nuffnang yang aku dapat bulan january tu aku mmg dah niat untuk anak2...
so, ke sini kita akhirnya...dekat dan enjoyyy!!

 sweet sangat dua beranak ni...

anje angat ni...


hepi sangat anak2...

oh ye lupa nak cakap...
aku booking resort ni dengan harga rm240 semalam...
booking melalui booking.com...
harga tu termasuk breakfast utk 2 org..
tapi yang bestnya anak2 kami dapat makan buffet breakfast dengan percuma...yeayyy...
Alhamdulillah la...mmg rezeki anak2...

menu breakfast pun banyakkk...
tapi paling win bila ada pulut dengan ikan masin, gula merah dan kelapa parut...
perghhh...aku tambah dua kali ok...

haha...sian yang tengah tu...
kena kepit...

 last but not least...

suka giler pic ni...
laki aku sampai dah nak jatuh katil...
ater yang tengah tu besor sangattt, penuh katil..ekekek...

overall, best resort ni...
cuma kalau dapat bilik bawah berganda lagi la bestnya..haha...
food pun ok...
lagi satu dalam bilik dah siap ada iron n iron board...
cuma yang tak best, dorang tak provide extra pillow,
nak mintak extra towel pun tak dapat...adoiii...
hrmmm takpe la, small matter je tu...
janji anak2 hepi...itu yang penting...

rupanya ramai je yang duduk sekitar KL/Lembah Klang check in sini...
dorang carik resort yang murah dan dekat untuk bawak anak2 bersantai...

oh ye, kat Kinrara Resort ni jugak aku terjumpa sorang blogger...
nnt aku up kendian ye...banyak benau gambau...
aku citer lain la nanti ok...

29 comments:

mama tisya said...

ada tgk gk kwn pegi...kalo dpt bilik bwh tu...mau tdo kolam anak2 tu kn hehe...

Nurzakiah Hanum said...

nak terjah gak

Siqah Hussin said...

Berpatutan harganya. Nampak bilik dan suasana hotel pun cantik. Alhamdullilah rezeki dapat bercuti :) nasi goreng sotong pula buatkan lapar. Hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

eh eh suka gmbr family yg last ni..

muka mmg xsbr nak terjun pool tu..ekeke..

idzwa kamaruddin said...

Nice sharing !! raya ni aku boleh pegiiiiiiiiiiiiiiii

ros_reeza said...

wah bestnya tengok.. kalau dapat bercuti kat sini, tenang je.. Ros suka deco bilik tu.

Norhayati Mohd Isa said...

Budak2 ni janji tido hotel kan Wa..
Pastu ada pool..
Suka lah dorang tu..
Walaupun dalam KL jer tu hahhaa..

dear anies said...

ok bleh terjah bla rs da boring nebenor dok kt rumah nnt ;-)

ietams said...

wahh best juga ya resort ni..
boleh la bila sesekali nak berendam.
seb baik dekat dgn rumah
bila lapo balik rumah makan..lpas makan, masuk resort balik.

Mommy Cici said...

berpatutan harga tu. sonok bebudak terjun kolam

ain.ya.nun. said...

Ok betul tempat ni. Nenanti, kalau dah tak tahu mana nak pi, boleh lah pi sini.

Anak pun dah berzikir ni bila nak pi tdo hotel. Haha.

Fazleyatul Aini said...

pulut dengan ikan masin tu paling win !
seronok btol junior dapat mandi manda eh
gambar ko sekeluarga atas katil tu memang sempoi kak

babYpose said...

Cantik betul tempatnya.. nasi goreng tu aunty nampak sedap sangat :)

Ahmad Hasif said...

waaaa, best ni boleh la masuk list hotel ni dalam list nk g bercuti2 nnti.. terima kasih info ni..


Blogwalking sini, jom baca article seo ini

Terbaru Mengenai Nofollow Link article...

anajingga said...

menarik juga resort ni..salam Ramadan Kareem dari anajingga.com

YattAkasah said...

syoknyekak da lme xbercuti cmni..

Inani Hazwani said...

Wahh syoknya main air. Nanti boleh lah pergi :)

LadyBird said...

Salam akak.. 😍😍😍 seronoknye dpt mandi manda.. 😁

Qhaifa Nur said...

Kiranya resort dlm bandar wahida, baru tahu ni huhu
Ok juga dtg sini...
Tang pool paling best, fev ank2 dn mak bapa juga

Yana Libra said...

cam seronok je tgk

norhidana miswan said...

waaaaaaaaaaaaaaaa bestnya kak/.... resort kt bandor... tak pyh pg jauh2...
mmg best kalau dpt blik bwh tu rasa nk terjun pool bila2 masa je blh hehehe...

paling suke gambar last tuh tp sian la laki ko mcm nk jth tu hehehe..

Kakzakie Purvit said...

Si kecik tu pun tak padan kecik berani sungguh
Dah pandai menikmati mandi pool:)
Apa pun nampak semua happy - itu yg dikehendaki kan..

eima said...

menarik ..nanti nk try jg sbb boleh terjun trs dr bilik tu aku suka ... biar dekat janji anak hepi kan ...

The Informist said...

Last year dah pergi waktu office retreat. Bawak family. Memang best tempat nih. Tapi dia punye children pool cetek sangat. Menu buffet lunch and dinner memang mantap lah.

amirah said...

waa...syok giler wei..

Lynda Che Lah said...

byknya gambar kak..
Lain kali boleh pegi lagi kan..

Mummydearie said...

Menarik jugalah tempat ni. Saya pun baru tau ada resort kat Kinrara ni. Rasa nak jugalah pergi nanti bawa anak-anak.


Alahai Junior, bukan main comel awak ni! Mata dia mengancam sungguh. Nasib baik aunty takda anak perempuan tau. Kalau tak dah hantar borang permohonan untuk dipinang dah ni. Hahaha!

faizahpaiz said...

rumah aku weh..
kau tak singgah pun..
merajuklah...

Cik Puan Eka said...

blogger lynda che lah kan hehehe.

Menarik la plak. Buat bercuti weekend kan. Gambo last memang lawo. Akak nampak suhwetttt