nuffnang advert

Monday, May 9, 2016

cair hati mama

Assalamualaikum semua...

Jumaat lepas balik sekolah adik hulur sekeping kad...
kad tu dah macam renyuk sikit...
mungkin sebab asyik tulis, lukis dan padam...haha...

ini isi dalam...adik yang tulis...
sebenarnya adik cakap kad ni untuk Hari Ibu...
patutnya adik bagi semalam, tapi adik terbagi awal hari Jumaat...
aku cakap takpe la dik, mama tak sambut pun Hari Ibu..
adik nak bagi kad bila2 pun boleh...
pastu adik ckp kad ni cikgu yang suruh buat sempena hari ibu..
kemain adik deko kad ni dengan bunga2 kat luar..hehe...
tapi terpaling sweet adalah kata2 dalam kad ni...

aku tanya adik, siapa ajar adik tulis mcm ni?
dia jawab adik yang fikir sendiri la mama...
mmg adik nak tulis mcm ni...

pastu aku tanya adik lagi...
macam mana adik nak gantikan hati mama?
dia jawab entah la, adik selalu dengar orang cakap macam tu...
selalunya ayat mcm tu ko boleh dapat kat drama Melayu je dik oiii...
ni mesti kes terjebak tgk drama melayu jiwang leleh kat tv mcm mama dia ni...kehkeh...

tapi aku tak pelik adik ni,
dia bab karangan mmg kreatif...
pastu adik ni macam boleh buat mama dia ni 'melting'...
walaupun adakala adik ni kerap merungut bila disuruh buat sesuatu kerja,
tapi dia sangat concern pasal family...
kadang tu aku nampak dia akan dahulukan aku dalam banyak benda...
contohnya bab makanan, dia akan tanya 'mama nak?'
kalau aku belum makan, dia akan simpan untuk aku...
atau kalau makan berjemaah, dia akan dahulukan aku dulu untuk ambil lauk...
eh, ada banyak benda kalau nak citer yang buat mama dia ni melting ngan adik...
sedangkan pak yus Jambu meninggal pun dia yang menangis teresak2...huhu..

moga2 adik terus lah bersikap 'melting' mcm ni...hehe...
apapun, mama dah maafkan adik...
adik tak pernah buat salah besar pun kat mama...
love u all, anak2 mama!

25 comments:

Fazleyatul Aini said...

so sweet hai adik
tetiba auntie pon melting sebab auntie pon byk tengok drama hahaha

sudipVSsenduk said...

dulu masa anak akak kecik, selalu dapat surat macam ni.
Cair kan...

Qhaifa Nur said...

Dulu2 ank kak nur rajin tulis surat ni...skrg dh kurang..makin besar malu kot wahida..

Alahai adik..mmg cair hati mama tau baca

Kakzakie Purvit said...

Kakak yg bukan mamanya pun melting sama Wawa.
Adik ni kakak nampak memang ada satu sifat special.
Yg kakak salute adik adik juga kreatif macam budak dah besar.

Nooriah Abdullah said...

sweet adik tu pandai mengarang
ada potensi jadi pengarang tu nnt Ida
suka akak baca tang ayat nak ganti hati mama tu
pandainya diaaa

babYpose said...

Aunty pun melting baca mesej adik kepada mama..bertuah mama ada anak macam adik, mama first..semuanya..pasti terharu kan..very sweet dan caring adik

norhidana miswan said...

adik so suweet sgt

makchaq said...

Ala la la.. sweetnya... dalam hati ada taman...
mesti nanti pandai mengayat ni...

Kakcik Nur said...

Pandainya Adik... Nenek baca pun rasa cair sama... :)

EIMA said...

ALAHAI MMG CAIR LA KLU GITU ...PANDAINYE DAN CANTIK TULISAN ADIK

hainom OKje said...

Terharu sangat bila ada anak yg concern sangat kat kita kan Wa.... Gitulah agaknya mak mak kita kan....
Adik ni jenis penyayang kot, sentimental, tu yg hati dia cepat tersentuh tu.....
Samalah kita dik.... meh le kita nangis sama sama haha

idzwa kamaruddin said...

amboiiii sweet giler nie!!

Mommy Cici said...

sweetnya dia. moga dia terus sweet macam tu sampailah ke besar. :)mesti seronok dapat nota dari anak anak ye

Emarieys said...

sweet sangat adik.... anak kesayangan mama lah ni.

amirah said...

alo lo lo suwitnya dak adik ni...memang kompem dalam hati ada taman....ngikut genetik sape ntah ye..ermm...mama dia barangkali..keh keh keh..

Rinna said...

Wahh cuittnnyya adikk.. syang dia ngan mama dia yer.. bagus laah terdidik gitu..

Cik Puan Eka said...

sweet betui la kak ditambah nak ganti hati mama :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololoo sweetnya adik.. ibu pun cair..hehe.

Semut Senyum said...

SEriusly.. adik buat kite semua melting laaa.... keep it up adik... kasi mama melting sampai adik besar ye... =D

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Alahai... hakak pun melting dik. Sweet sangat... =) hehehe

Nafira usof said...

eh eh.. tetiba hati aku pob melting jugak beb!
anak2 nih pandai amik hati mama dorang kan~
hehehehe

Mummydearie said...

Memang boleh buat melting kalau macam ni! Teras sweet sangat kalau anak-anak macam ni.

Saya pun rajin dapat surat layang. Kali ni Hari Ibu pun dapat juga kad buatan sendiri anak-anak. Yang kecil tu lagi best, tulis a sampai z habis dalam kad konon macam ayat-ayat untuk Mommynyalah! Lepas tu siap lukis gambar 4 orang sama aje saiz semuanya mewakili Mommy, Daddy, abang dan adik tapi kad Hari Ibu katanya!

LYAfrina said...

ALAHAI..TERSENTUH HATI

NzA said...

huhuhu....antie pulak rasa terlebih syahdu.......INsyaallah moga adik membesar menjadi ank yg baik dan berbakti utk mama n keluarga.

Nabila Syifa said...

sayu la plak baca