nuffnang advert

Thursday, April 21, 2016

join trip ofis ke Pusat Kraftangan Negara

Assalamualaikum semua...

baru2 ni ofis aku ada buat short trip ke Pusat Kraftangan Negara, Jalan Conlay..
so, apa lagi lelaju bagi nama nak join trip ni..
best weiiii dapat join trip ni...
salah satu sebab nak lari sekejap dari keje...hahaha...
satu lagi nak cuci mata...
kami window shopping gitu je la...
takde makna nak membeli,
kain/baju batik dan songket yang dijual mmg cantik2 belaka,
tapi kemain mahal lagi...
tak mampu makcikkk...yang cecah seribu pun ada..huhu...

gi sana naik bas ofis,
pastu ada member dalam bas jerit, woii, sapa punya spek itam ni?
dia jumpa kat poket belakang seat...
aku apa lagi, pinjam sat la, melaram spek tu...ekekek...

bila dah kami semua tak shopping apa pun,
kami duk serbu tempat yang jual makanan la...apa lagiiii...
memang itu yang aku suka pun...
ada macam2 jual makanan weiiii, rambang mata nak makan apa...
tapi mata kami tertumpu kat satu gerai yang jual meehun sup utara..
kami amek yang special punya..
sedap gilerrrrrrr, sedap gilerrrrrr, sedap gilerrrrrrr..
bila amek special ada daging, perut dan paru...
penuh satu mangkuk besar ni...
tapi paru aku tak makan bila dalam sup mcm ni...mcm pelik pulak...
jadinya pas kat member sebelah...
member2 sebelah pulak main passing daging pulak...
sebab kemain banyak daging dalam mangkuk ni weiii...
serius tak kedekut tokei ni...
sedap pulak tu...semangkuk besar gini rm7...

ni dia geng makan...
pastu sebelum balik kami beli jugak apam balik, kopok lekor, pais patin eh macam2 lagi la...
buat kudapan kat ofis katanya.....
orang lain sibuk beli barang2 kraf, kami kiri kanan tangan penuh ngan makanan...hahaha...


ok lah laju2 update ni, nak pi dengar ceramah Ustazah Don jap lagi...
semoga ada ilmu yang bermanfaat hari ni...
bai!

14 comments:

Nieyl said...

kdg² seronok jugak ikut trip² mcm nie kan...
lupa skejap pasal kerja...

Kakzakie Purvit said...

Yelah kalau dah yg dijualnya sampai ribu-riban baik beli makan ajelah..

Irwan Kamarudin said...
This comment has been removed by the author.
akubiomed said...

Lihat mihun sup utara tidak boleh tahan. :)

Diana Rashid said...

awat yang depa jual mahal sangat.mahal2 gitu ada ka orang nak beli.?.baik beli benda makan ye dak..kenyang perut suka hati..heheh

Cik Puan Eka said...

hahahahaha ika pon kalau bab membeli makanan. Penuh kiri kanan dapat lak geng sekepala lagila penuhh

Suriaamanda said...

barang- barang kraf pun agak mahal kat sana kan..alahai sedap plak aku tgok mee sup utara tu...murah rezeki peniaga macam ni bila x kudukut...

adarnadzmie said...

winnn bihun utara... dari negeri akak tuuu.... sedap baq hang...haha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

RM7 macamni ? memang berbaloi-baloi kot ...nengok gambar pun nampak sedapnya ..haha #dasarpemakan :P :P

Siqah Hussin said...

join trip begini seronok dengan kawan-kawan! kadang2 bukan nak pergi sangat pun, tapi sebab kawan join, kita pun join sekali. nak bergembira punya pasal. hihi.

Yana Libra said...

amboi , sakan makan ye..hehe..seronoknyee

hainom OKje said...

Betul tu.....time keje mmg best kalau dpt lari kejap ikut trip lawatan opis hihi....
Fuhhhh.....sapalah yg comey tu....senyum kemain maneh lagi!

Betullah Wa...penuh isi ja mangkuk sup ni. Kalau mak pun suka tu tau!!

Nabila Syifa said...

sup tu nampak best

Umie Adli said...

meehoon sup tu memang menggoda betul...