nuffnang advert

Monday, April 18, 2016

dari Flat Seri Rampai ke Tasik Titiwangsa

 Assalamualaikum semua..

hari Ahad 10/4/16, kami anak beranak ada dua jemputan event...
satu dari salah sorang Geng Pelangi, Amy Sweetdarling...
dan satu lagi birthday party anak buah aku si Chinta n Zayyan..

kiri tu, Amy dan kanan aku tu, Ayu...
family Amy buat majlis tahlil dan kesyukuran...
yang berkesempatan hadir pada hari tu cuma aku ngan Ayu...
yang lain semua ada hal...
aku ni pun bukan selalu dapat join dorang,
biasalah, aku kan bini timbalan menteri, haruslah bz memanjang...ekekek..

anak aku si Junior ni kemain melekat lagi ngan si Amy...
dia ni mmg tak takut dengan orang...
padahal bukan selalu dia jumpa ngan Amy ni tapi dia punya manjaaaa...
sabar je la...sampai aku confuse, ni anak aku ke anak Amy ni? hahaha...

ko tengokkkk ko tengokkkk...
sampai time makan pun nak Amy yang pegang dia...
tapi bagus jugak la, boleh la mama n daddy makan dengan tenang...muahaha...

but anyway tq so much Amy n family jemput kami makan2...
makanan semua sedap sedap...
giler ko tak sedap?
ada sup tulang n gearbox weiii...
haruslahhhh makan tak pandang kiri kanan...hahaha...
tq jugak Amy sudi layan kerenah si Junior...
kami pun tak lama sangat kat rumah Amy ni,
sebab nak gi attend birthday party si Chinta pulak...
dari Flat Seri Rampai terus rush ke Taman Tasik Titiwangsa pulak...

birthday party si Chinta n Zayyan...
Zayyan adik si Chinta...
dah berumur setahun dah dia..
Chinta pulak dah masuk 4 tahun...
birthday dua beradik ni dekat2,
so mama n papa dorang (Nurul n Ayie) buat sekali je..
kek kuning tu mango cheese cake..
Nurul yang buat sendiri kek ni...
sedappppp...tak puas makan...
laju je kek ni yang habis dulu....huhu...

ni dia birthday girl...
mood tak ok sangat dia petang tu...
menangis pulak dia...adoiii...

tema birthday kali ni adalah 'on the grass'...
tu yang buat kat Tasik Titiwangsa tu..
konsep pun simple je..

anak2 buah maklong tgh tiup lilin...
hepi birthday Chinta n Zayyan!

konsep dari 'rusticpicnic' ni siap ada kelambu bagai...
korang boleh layari ig 'rusticpicnic' kalau berminat nak buat konsep open air macam ni...

haaaa...ginilah konsep on the grass...
nak duduk bersila, nak baring, silakannn...

si Junior berkawan ngan Zayyan duduk dalam khemah pink...hehe...
pastu tali belon takmo lepas...adoi la Junior...

antara menu petang tu...
kami tak berapa nak makan sangat sebab dah kekenyangan makan kat rumah Amy sebelum tu..

rendang ayam si Nurul ni pun dah habis...
tu lah, sapa suruh sampai lambat...
dapat rasa serdak2 je...haha...

pulut kuning..
aku makan jugak la sikit pulut ngan rendang...
sedap rendang ayam si Nurul..
patutlah cepat habis...

sebelah aku tu adik ipar aku, Ain...
dia duk Melaka...
yang hujung sekali tu pulak laki dia, Zack...
dorang datang dari Melaka then singgah Senawang amek mak pak mertua aku,.
then dorang direct datang birthday party ni...
eh, mana Mimie, adik ipar aku lagi sorang tu...
sorry Mie, pic ko takde pulak dalam sd card akak...huhu...

dah alang2 sampai Tasik Titiwangsa, haruslah main basikal ye tak...
lagipun si abang ngan si adik dah berzikir tak sabar ronda taman naik basikal...
anak2 aku mmg suka sangat xvtv berbasikal...
kat rumah pun selagi tak maghrib,
tak nak balik duk sibuk merayau naik basikal...grrr...

bawak Junior ronda2...
elok je dia duk diam dalam seat tu...
suka lah tu....

 satu basikal ni rm10 untuk sejam...

bai Junior...

daddy mengah pusing taman banyak kali...hahaha...
kat belakang daddy, abang ngan adik duk follow..

ok, turn mama pulak bawak Junior jenjalan ok...

lama tak bawak basikal...
dulu2 gi sekolah siap ada 'Awie' teman naik basikal balik sekolah...kahkah...

 ala Junior ni pandang belakang pulakkk...

sonok ko ye dik...
mama tak dan nak amek gambar awak...
kemain laju awak ngan abang berlumba naik beskal..huhu...

si abang ni patut naik basikal yang lagi besar sikit..

yang tengah tu mak mertua aku...
bapak mertua aku pulak beransur sihat, Alhamdulillah...
tapi badan makin susut lepas operation batu karang baru2 ni...
tak lalu sangat nak makan...
banyak kena pantang...
yang baju hitam putih tu pulak Ateh, adik abah...
dia mmg duk KL sini je...so, dia mmg boleh datang la..

ni dia budak yang suka dapat ronda taman naik basikal..
tapi sayangggg, dapat main basikal sekejap, sebab lepas tu hujan lebatttt..
kami semua terus menyorok dalam kereta...huhu...
hujan dalam 10 minit gitu, pastu anak2 sambung lagi naik basikal..
ye lah rugi lah kan bayar rm10 untuk sejam, kalau dapat main sekejap je..
sebab tu hujan reda je, anak2 terus main balik basikal...


anyway, hepi birthday Chinta n Zayyan!
maklong sekeluarga doakan uolsss sihat selalu ye...
dan jadi anak kebanggaan keluarga hendaknya...Ameen...

16 comments:

Qhaifa Nur said...

seronoknya santai2 kat tasik tu wahida...akak tak pernah lg ronda2 naik basikal

simple majlis besday tp meriah...

Diana Rashid said...

best juga buat birthday tema gini..tak payah kemas rumah..hhhahaha

idzwa kamaruddin said...

aaa sedap nyer rendang dgn pulut kuning!

adarnadzmie said...

bukan main syok junior duduk kt belakang beskal yer... hahaaa

norhidana miswan said...

penuh aktiviti mkan2 i like heheheh...

bday kt tepi tasik tuh best....
simple tp meriah gitu...
junior suke lah tu dpt naik beskal tuh hehehhe

Nafira usof said...

syoknyee ronda2 ngan basikal. nampak selesa jer junior duk dlam kerusi tuh. selamat pon selamat kan.

terlior pulak tengok pulut kuning tu noks! aku nih penggemar pulut. tapi lepas makan habes sakit2 badan. hahahahaha

Nooriah Abdullah said...

Kaknoor nmpk mkanan je Ida lahaiiii sedapppp nya

babYpose said...

Nasib mai singgah sini, sangat meriah party di tepi tasik, menarik bernas ideanya, nyaman ja dalam kehijauan..lamanya tak naik basikal ni..

Hero Borneo said...

seronok juga tengok aktiviti santai santai begini

Siqah Hussin said...

Seronoknya bersantai di taman :) Lawa konsep picnic camni. Best best! Lama dah tak naik basikal..

Mummydearie said...

Seronoknya bersantai di Taman Tasik. Si kecil tulah yang paling seronokkan, keliling taman dapat naik basikal orang kayuh ^_^

LYAfrina said...

cantiknya dekorasi birth tu...

akubiomed said...

Wah seronok bersantai bersama-sama dan siap ada sambutan hari lahir.

Suriaamanda said...

best la Amy buat birthday anak dia besar- besaran macam tu...

Mommy Cici said...

sonoknya lahai party open air macam ni . amek gamba pun cantik. happy birthday si kecik

Yana Libra said...

cantiknye kek tu..hehe..
nak gak men basikal tu ngan Adam..cam best je~