nuffnang advert

Thursday, March 3, 2016

perihal rm3.80

Assalamualaikum semua..

dalam pada orang duk kecoh harga milo ais segelas rm2.50,
siap viral sana sini,
masuk berita bagai, katanya tak masuk dek akal harga segelas sampai mcm tu...
meh aku tayang harga segelas nescafe ais kat ofis aku...

nescafe ais kat ofis aku rm3.80 ok...
lebih mahal dari harga soto ayam aku tu...ekekek...
sebab tu masa duk viral pasal milo ais rm2.50 tu,
aku siap cakap kat laki aku,
la...lambat la dorang ni...
ofis i dah lama naik harga...apesal dorang baru nak naik neh?
kitaorg tak main la rm2.50, kitaorg terus rm3.80...hahaha...
dan harga ni bukan untuk nescafe ais je, milo ais, teh ais semua rm3.80...
pendek cakap, apa2 yg bersusu harganya gitu lah...

sebab tu kalau breakfast kat cafe ofis,
aku selalu amek makanan je, jarangggg sangat aku beli minuman..
most of the time aku minum air suam je...
sampai kat tempat aku bancuh la hazelnut 3 in 1 aku tu...
tapi orang cakap minum 3 in 1 selalu pun tak bagus,
so, aku selang seli la buat 3 in 1 tu...
minum je la air suam bertogok2...kehkeh...
cuma pagi semalam je teringin bebenor tekak ni nak minum nescafe ais,
so order la...order sekali soto ayam...
tetiba mek jah nak bayarkan...
wahhhh...rezeki pagi hari namanya ni...
tq jah sayammm...semoga bertambah rezeki ko...

ni lah nescafe ais aku...
mungkin harga ini termasuk sekali harga bunga di atas meja...
heh...


berjimat cermat lah, tahun 2016 adalah tahun yang getir buat kita semua...huhu...

31 comments:

idzwa kamaruddin said...

bapak la mahal!! lain kali nak nescafe ais ko suh en.wan hantar dari mara ni rm2 jek.

Angel Eyes said...

Kannnn??? Hahaha kita dh tak heran dahhh. Nampak cm cafe bawah tu hehehe. Bila pulak pegi cafe jual air rm2.80 tetiba gatal mulut dgn xcited bagai cakap. Mak kooooo murahnyeeee. So org sekeliling pun pandng mcm kita dtg dr planet apes!

Kakcik Nur said...

Waduh waduhhhhh... kalau macam tu bawa nescafe dan susu, bancuh sendiri la gayanya... Ais je beli kalau murahlah...

Terasa sangat kegetiran sebaik melangkah masuk ke 2016. Duit bukan lagi mengalir tapi terjun dengan sederas-derasnya walaupun petrol turun harga... :(

Kakzakie Purvit said...

Hui! mahal jiddan tu dik
Kalau dgn bunga tu lagilah kakak rasa cecah belas-belas ringgit.

Angel Eyes said...

Btw..buat2 lupa plak ko kannn. Tak hengat ke aku jual air dulu baper temah oii. Tiap hari ko belasah hahaha!

wahida said...

angel eyes: tiap hari? ko ni salah orang ke apa ni?

Nurzakiah Hanum said...

pergggggggggggggh mahal

anak denesor said...

betul sis..makanan n minuman kat opis naik harga da lama dah..parah2 ginie..kne wat bekal

Dkna Abza said...

pengsan necafe mahal gila

Ena said...

tu dia punyer mahaiiiii..

ietams said...

kat mana-mana je mahal sekarang ni. hukhukhuk,

Qhaifa Nur said...

Mmg mahal..rela minum air kosong je wahidaaa

Lea Ismail said...

mak ai..mahalnya. opis lea masih lagi 2.20 kalau bungkus.selalu bungkus je...kalau minum sikit sanagt. hehehe.

erny firdaus said...

Masya-Allah...mahal sangat tu...tp betullah, harga sekarang aduiii..mencanak naik..semalam saya kan..beli nasi lemak pasar malam..lauk sambal tumis ikan bilis petai..(xda dia letak timun ke..hatta sepotong telur rebus ke..), dah RM4. Sambal tu skit je pun die letak... harga kat ipoh tu...tercekik rasa..kena makan sampai ke titisan sambal yg terakhir tu...hahahha...

Yana Libra said...

mungkin sebab gelas besar kot?

positif2..hhuhu

Yaya Azura said...

harga termasuk service ambik gambar2 makanan kat situ..
dia tau ko blogger..

AnneRaini said...

mahal siot. kafe kat opis kerajaan boleh ke caj mahal2 ni nok? bkan kena murah2 e?

amirah said...

mak datuk....maheinyaaa...guna susu import mahei ke hape ni..muka terkujat muka terkujat muka terkujat

Suriaamanda said...

mak aiii mahalnya....buat sendiri sama je rasanya kot..tahun ni memang tahun getir..oil& gas pun buang orang...

norhidana miswan said...

nampak mcm besar je bekasnya tuh kak... kalau kaw2 rasanya n mcm sesuai tuh ok kot tp kalu cafe pun ala2... harga mahal dh sama mcm restoren tuh

miss eimanhikmah said...

sy ada warung mamak dkt dgn rumah..harga milo rm2.50 tp pekat manis meletop kebabom...tak menyesal beli sebab puas hati..hehehe

makchaq said...

Mahalnya air sampai 3.80. Kat cafe ofis makchaq kalau bersusu ais (besar) 2.00 je










akubiomed said...

Kalau sudah haus tidak kira dah. Mahal pun mahal lah. :)

NEKCIK said...

Boikot jer..jgn oder neskape tu..bli sir panas..letak jer 3 in 1..bisr terbeliak biji mata dio

NEKCIK said...

Boikot jer..jgn oder neskape tu..bli sir panas..letak jer 3 in 1..bisr terbeliak biji mata dio

Inani Hazwani said...

Uishhhh biar betul. Dia guna nescafe dengan susu import dari luar negara ke. Huhuhu.

Mummydearie said...

Baru nak kata harga RM2.50 tu melampau sungguh tetiba tengok harga nescafe ais sampai RM3.80, kelu terus lidah. Tak jadi nak ngumpat dah!

Pelikkan! Harga minyak turun, takda pulak berlumba-lumba turunkan harga makanan. Harga tepung naik, berlumba-lumba pulak siapa dulu nak naikkan harga!

Alin Marlini said...

mahalnya...sib baik ada nescafe free kat opis aku...hehehee

shida said...

Inikah Malaysia???
Mahai bebenor... boleh minta tv3 buat liputan kat opis ko... :-)

Cik Puan Eka said...

perghh mahal. Haha. Saye pon sama kak, jarang beli air. Selalu mnum air suam je kat opis atau pegi pntry opis bancuh la air milo ke air nescafe ke.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wakakakka.....kat sini coffee ala-ala starbucks tu RM 7.00 secawan..meraung...memang lalu jelah..nak beli tu idok lerrrr....