nuffnang advert

Thursday, February 18, 2016

makan makan makan

Assalamualaikum semua...

kali ni sambung lagi entry makan makan...
yuk kita!

mango cheese cake sedap nak mampus...
adik ipar aku si Nurul yang buat...
ni dia buat masa kami balik kampung ramai2...
dia buat berapa bekas ntah...laju je licin...
benda ni kena makan sejuk2 kuar peti ais...
syurga!!
sekarang adik ipar aku siap dah boleh jual mango cheese cake ni...
laku keras ni wehhh...

brownies order ngan kawan ofis..
sedapnyaaaaa...

ada satu hari tu, aku teringin sangat nak makan eskem paddle pop pelangi ni...
lama sangat dah tak pekena...
takmo eskem lain, nak eskem pelangi paddle pop jerkk...
kebetulan petang tu ada abang paddle pop bawak motor jual eskem ni sekitar rumah...
laju2 tahan abang motor tu...
ermmm, dapnyaaaaa...
teringat zaman kecik2 dulu masa duk Kluang dulu...
ni lah eskem feveret aku...

kemain susah nak jumpa orang jual kuih tepung gomak ni...
nampak ada jual kat Selera Duta, cepat2 sambar...
antara kuih tradisional yang aku suka selain kole kacang...

to be honest, lama giler aku ngan laki aku tak masuk Old Town ni...
padahal dulu masa kami duk Ampang dulu,
boleh kata tetiap petang balik keje mesti nak pekena toast kat sini...
dan akhirnya kami kembali lagi ke sini...
dan kami juga pencinta kopi hazelnut dia...sedap weiii...
aku siap beli kopi hazelnut 3 in 1 dia...
bawak minum kat ofis...uiiii, syurga jugak ni...

ni burger Chilli Cheese dari Carl's Jr...
makan ngan Oyen ngan Fafa masa bulan lepas...
kalau nak tahu, ni lah festaim aku masuk Carl's Jr ni...hahaha...sian kan?

cheese tart...
ada jugak menu2 lain..tapi aku mcm terpanggil nak snap pic cheese tart ni je...hehe...
masa ni launching kelab game kat Arena Gaming Zone, Sungai Buloh...
owner kelab game ni kawan laki aku punya...
so, anak2 dapat main free game masa tu...hehe...
nnt aku akan review kelab game ni kat entry lain ok...

baru2 ni beli satu bucket ayam kfc...
campur sekali ayam original ngan spicy...
yang buat aku frust, ayam kepsi sekarang kemain kecikkkk oiii...
tak puas makan...grrrrr...

aku minum ni pagi tadi...
sebab tetiba craving kopi tarik...
sedappppp...lemak berkrim..
sekali sedut, habis...

nutella cheese tart...
order ngan kawan ofis jugak....
adoiiii, sedapnya....
cheese dia penuh...
arghhhh stress balik tengok pic neh...


ok, dah...
gi sambung buat keje...bai!!

28 comments:

Nurzakiah Hanum said...

semua sedap2

Norhayati Mohd Isa said...

Dalam byk2 gambar diatas..
Manggo cheese cake tu lah yg akak teringin sangat nak mkn Wa..
Huhuhu kat shah alam ni mana nak cari ..

Daddy Ziyyad said...

Ok, so boleh la aku try kopi Wonda tu....
selalu tgk iklan dia..
Aku penggemar tegar nescefe, kopi & kopi hezelnut

nuyui a.k.a miss YUI said...

perghh.mencik toi tgk time puasa ni..huaaa..kihkih

Inani Hazwani said...

Ya allah feveret tu mango cheese cake. Sedapnyaaaaaaa kak ! Aaaaa semua lah sedap

norhidana miswan said...

udahla belum lunch... nengok lak makanan minuman yg mantap2 kt sini... perkkkh sebakul airliur aku wei

sume aku suke.... huhuhu

idzwa kamaruddin said...

DGN INI AKU ISTIHARKAN NAK BLOCK BLOG KO SEBAB TERLAMPAU KEJAM!!

Lea Ismail said...

Kalau upload je entry makan mesti terbuntang bijik mata sambil nelan air liur. dok pikir nak makan mana satu petang karang. hahaha. ko memang tau makcik...

Zee Suhaini said...

baru pas makan eskrim paddle pop..hehee
sumer makanan sedap sedap..telan ailio jer lah..

Yana Libra said...

byknyeeee mknnn...nak gak..huhu~

GREENJADE said...

adoi dalam byk2 makanan ekao post..tepung gomak gak bikin hati den x keruan weh. meleleh.

- dieyana - said...

adus migraine tgk maknn sdp2 nih! ;-))

Aku Penghibur said...

aduhh lapo terus...hahah sedapnya

Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

Rinna said...

Makk aii sedapnyaa nengok makanan tuh semua..

amirah said...

mak datukkk...sedap2 ni weiii...meleleh ailio ni!!

Azian Elias said...

akak suka Wonda tuuu. ilang gian.

mama tisya said...

byk dessert yg sedap ni....kopi tarik tu sedap btul..dh byk kali juga bli..byk2 perisa wonda coffe, kopi tarik yg paling win

Kakzakie Purvit said...

Yg betul mengocak selera kakak manggo cheese cake dan nuttella cheese cake tu
Resepi please!

adarnadzmie said...

sedap2 belaka... memang tergugat diet di buatnya.... heheee

Ena said...

semuanya sedap ni lahai
aiskem paddle pop tu fav tau wida..
teringat dedulu masa pregnant kan si kakak
hampir setiap hari nak beli
nasi baik x kena kencig manis
aiskrim lain x nak pulak
itu je.. hehe

Fiza Rahman said...

I hetchu. Mango cheese cake tu...sedapnya.

Suriaamanda said...

kejam la entry ni..aku ingat aku yang kejam..ko lagi kejam rupanya

Nieda ramly said...

meleleh mak tengok

Siqah Hussin said...

sedapnya makanan terutama mango cheese cake.
masih tidak jumpa Wonda Kopi tarik di sini. nak gak rasa tue..

HeNRieTTa JoSe said...

pling sedap yang atas tu...nak jugak...huhuhu....

Mummydearie said...

Aduh, tak boleh tahan dugaan tengok picture ni semua. Cheese tart juga yang jadi pujaan!

ietams said...

uiiii sedapnyaaaaa

Yaya Azura said...

stress!
stress tengok mango cheese cake tu!