nuffnang advert

Friday, January 15, 2016

Ip Man 3 vs Dilwale

Assalamualaikum semua...

entry Melaka tak habis lagi...
takde mood pulak nak update pasal tu hari ni...
kita sambung next week la...ada dua entry je lagi pun...
nak update pasal Ip Man 3...
korang kat sini ada peminat movie Ip Man tak...
kalau ada sila angkat tangan...kita geng!

setahu aku, semua orang tengah giler dengan Dilwale sekarang ni...
kawan2 aku pun ramai yang dah tengok Dilwale ni...
tapi aku ni bukan kaki hindustan...
bukan lah kata tak tengok langsung...tengok jugak la...
tapi aku ni kalau tgk hindustan kan,
mesti aku tertido time dorang nyanyi2 golek2 tu...huhu...
sebab tu apa2 citer hindustan yang femes,
contoh: Kuch Kuch Hota Hai (sori kalau salah eja)..
aku tak pernah tgk sampai habis...
sebab tertido di tengah2 jalan citer...haha...
tapi movie Hindustan pertama yang aku tengok kat wayang adalah Kabhi Kushi Kabhi Gam..
itu pun sebab masa tu aku ngan pakwe aku (suami aku skrg la) dah tahap takde movie nak tengok citer apa dah kat panggung...
sebab korang bayangkan masa bercintan dulu,
tetiap minggu kami tengok wayang...
sampai sudahnya tahap dah takde movie nak tengok, Hindustan pun bedal je la...
sekali tengok sedih la pulak...menangis2 aku dalam panggung...grrrrr...
i is tak suka menangis dlm panggung...
sebab boleh dengar aku teresak2 gitu...
aku kalau dah dapat nangis, mmg teruk wei...hahaha...
itu lah movie Hindustan pertama dan terakhir yang aku tgk kat panggung...
so, Dilwale ni mmg tak de rasa pun nak tengok walau tengah 'in' sekarang ni...
kalau dah bukan kaki hindustan, gitu lah...orang cakap lah best ke apa ke...
tak de rasa langsung nak tengok walau nak download sekali pun...hehe...

dalam pada orang duk sebut2 Dilwale...
kami layan Ip Man 3 kat panggung...
terbaekkkk sangatttttt...
semua otai kungfu menunjukkan skill masing2...
part Ip Man lawan ngan Mike Tyson pun best...
tapi scene tu tak lama..huhu...
macam biasa, Donnie Yen ni berlakon mmg best...
5 bintang untuk filem ni!


ok lah...itu je nak citer...
takde mood nak menaip sangat...
bai!

19 comments:

miss eimanhikmah said...

sy dua2 movie pun layan..first ip man pastu br tgk dilwale...hehehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hahhaha sama lah dgn akak ni wa..
Kalau tengok hindustan ni ..
Sure tido.. part nyanyi2 tu lah..
Macam didodoi jer akak ni suruh tido :)
Kawan akak hantu hindustan.. Diwale ni dah 7 kali tengok kat panggung..

Akak dah lama tak gi panggung ni..
Selalu tengok DVD jer..

Fiza Rahman said...

Tak tgk lagi dedua movie ni. Cari CD jer lah nanti.

Kakzakie Purvit said...

Sana-sini memang dok kata Dilwale ini kan
Tapi kakak ni memang dah tak kuasa nak menonton Wahida
Dah lama tak masuk panggung:)

IP Man tu mungkin best kot. Kakak tunggu anak-anak beli CD aje.

akubiomed said...

Dah tengok Dilwale, jalan cerita biasa sahaja mungkin dari cinematographic yang cantik kot dan tarikan SRK dan Kajol. Ip Man baru nak tengok yang filem sekuel pertama. :)

Lea Ismail said...

ajak suami cuti minggu depan. suami tanya kenape? nak tengok cerita dilwale. sudah ckp..sudahlah.buang tabiat ke apa tengok hindustan kat panggung

nuyui a.k.a miss YUI said...

dua dua yui x tgk lg..hahahha

idzwa kamaruddin said...

DEDUA TAK TGK..

tiga lalat said...

ipman 3 pon wak dh tenok., hehe2

Hami Asraff said...

Masih belum berkesempatan menonton IP Man 3.

siti hazreen said...

hari tu pun ada bercadang nak tengok cerita ni...tapi tak sempat huhu

Ena said...

hehe...
Masa orang dok sebuk nengok Dilwale
kami sekeluarga p nengok IP Man 3 ni..
Memg best kan.

Dilwale tengok gak..
Baru je tengok tp x tengok kat wayang
Tengok kat umah since ramai yg share link kat FB
Bg kita lg best IP Man tu..
cuma video klip Janam2 dan Gerua tu yg best
(errr tu pendapat kita je peminat Dilwale jangan marah ye)

eima said...

betui2 aku pun sama ... tp ipman ni mmg akan aku tengok la .. cite fav aku ni ...aku mmg suka pun ....

adarnadzmie said...

akak klu diberikan pilihan suka diwale walaupun belum tgk pun lagi... x sempat nak pi tgk pun lagi...huhuuu

kalau ipman pun akak bole je tgk.... kira apa2 movie pun akak layan...heheeee

norhidana miswan said...

dh lama tak lawat panggung kak sejak ada aiyan... aku tungu kuar kt astro jelah nnti filem2 tuh semua huhuhu....

ip man 3 nih compom best sbb tgk yg 1 n 2 pun best...
teringat kt sorat kabo smlm ipman atau donnie tuh bgtau mmg tak tunjuk scene lawan ngn mike tayson lama2... sbb katanya tak logik lak kalu ip man kalahkan juara dunia... itu scene kjp je

Raihanah Ahmad said...

teringin juga tengok ip man

Raihanah Ahmad said...

husband saya minat sangat ip man

olaoli said...

saya memang tak tengok la dolwale sebab memang tak minat hindustan. IP man yes

Liyana said...

dilwale tu lebih kat lagu je kot.. berhantu nau lagu janam janam tu.. jalan cite biasa je rasanya huhu... tp ipman ni memang layan... tunggu astro first la hehehe