nuffnang advert

Monday, November 9, 2015

.demi masa.

Assalamualaikum semua...


Hrmmmm, dah November dah pun,
pejam celik dah nak masuk pertengahan bulan 11,
banyak benda yang jadi sepanjang aku tak update blog ni,
nak cerita pun payah...
bulan September dan Oktober adalah bulan yang perit untuk kami sekeluarga,
macam2 terjadi...

bukanlah merungut,
tapi sebagai manusia biasa,
perasaan 'lelah' itu tetap ada,
kadang2 aku duduk lama berteleku di tikar sejadah,
mengenang nasib yang tak putus2 ditimpa ujian,

ahli keluarga banyak membantu,
sahabat baik pun sudi pinjamkan bahu dan telinga mereka,
terima kasih banyak2...
aku percaya ada balasan baik menanti kalian...

aku juga percaya,
setiap ujian itu ada hikmahnya...
membuatkan diri ini lebih dekat kepadaNYA...
yang mana Allah sudah memberi terlalu banyak kebahagiaan,
memberi terlalu banyak kemanisan,
sudah tiba masanya DIA beri sedikit 'rasa',
untuk jangan terlalu leka sehingga melupakan DIA...

demi masa,
sesungguhnya manusia itu berada dalam kerugian,
kecuali orang2 yang beramal soleh.
semoga Allah mengampunkan dosa2 kami sekeluarga.



high hopes for you, November.

21 comments:

akubiomed said...

Ada hikmah disebalik kejadian. Semoga Allah sentiasa dekat dengan diri kita.

Nurulhuda Abdul Latip said...

Semoga sentiasa tabah dan sabar dengan ujian..

mamawaiz said...

lama x update kak, busy ke? td baru nmpak meggi kak kat blog amazingnara, ngences sy..dan2 cari meggi time lunch nnti.

idzwa kamaruddin said...

bertabah lah ok walau ape pun dugaan yg menimpa.

Kakzakie said...

Sungguh selagi Allah beri kita pinjam nafas ujian pasti silih berganti
Namun akan sedikit goyah bila ada kalanya bagai terlalu berat utk dipikul
Moga Allah beri kekuatan dan kesabaran buat Wahida & keluarga. Jaga anak-anak...

Nurzakiah Hanum said...

sabar ya
be strong

Rizziela said...

Memangpun..sesungguhnya demi masa..manusia selalu dlm kerugian

tiga lalat said...

bertabahlah cik kak yer., semoga dipermudahkann

ain.ya.nun. said...

Semoga sentiasa tabah dan bangkit mengadap ujian Nok!

ma yusoff said...

jom sama2 kita hadapi setiap dugaan yg datang dengan keikhlasan hati

Inani Hazwani said...

Moga tabah menghadapi ujian mendatang :)

Lea Ismail said...

Ada hikmah disebalik semua yang berlaku

Ena said...

Moga Allah mempermudahkan segala urusan dan
Diberi kekuatan utk menempuhi segala ujian.

Eye_nee said...

keep strong...ujian mematangkan diri..ujian memberikan kekuatan...ujian menjadikan kita lebih tabah...Allah tetap ada meskipun ada yg lain memalingkan muka...

norhidana miswan said...

sesungguhnya apa yg terjadi pasti ada hikmahnya kak....

insyallah aku tau ko kuat kak...

* kak, aritu gambar megi kari ko kuar kt amazingnara yek...

CaDLyNN said...

semoga dipermudahkan segala urusan akak sekeluarga

Fiza Rahman said...

Apa pon yg berlaku. Pasti ada hikmah disebaliknya. Bertabah lah untuk setiap dugaan yang datang.

eima said...

KUATKAN SEMANGAT DAN BERTABAH .... KAK

amirah said...

moga dipermudahkan sumenya nok...

wahida said...

tq semua...

mamawaiz & norhidanah: ha tu la, korang komen baru aku tau..nasib baik dia kredit ke blog aku ni...kalo tak mmg saja carik pasal la...hahaha...anyway tq korang for info ni..

adarnadzmie said...

semoga apa jua dugaan dpt di tempuh dengan tenang....insyaAllah...