nuffnang advert

Wednesday, May 6, 2015

dalam kuali bertemu jua

Assalamualaikum semua...


cuti panjang baru2 ni aku balik kampung aku di Sungai Besar,
kebetulan pulak pada 2 Mei kawan sekelas aku kawen oiii...
haruslah aku teruja nak pegi...
nak tahu kenapa aku teruja nak pegi wedding dorang ni?
selain dapat jumpa kawan2 lama,
aku rasa macam nak cekik2 je pengantin dua orang ni...hahaha...

ok lah, meh la aku citer,
kedua2 pengantin ni adalah kawan sekelas aku masa kami sekolah menengah dulu,
kami ada group telegram yang menghimpunkan kawan2 lama,
masing2 bersembang dalam group macam biasa,
tapi ramai antara kami tak tahu pun dalam tu ada yang sedang ber 'couple'...
alih2 satu hari tu dorang post kad jemputan kat telegram,
kata Sumi n Mus nak nikah...
kami semua macam errrr, betul ke ni wei??
masing2 duk gosok mata tengok kad kawen tu
nama mmg betul nama Sumi dan Mus
tapi bila masa korang bercinta hoiiii??? hahaha...
tu yg aku rasa mcm nak cekik2 kedua2 pengantin ni...
sebab pandai giler dorang sorok rahsia...
hahaha...

dorang ni masa bersembang dalam group macam biasa je,
tak menampakkan langsung tanda org tgh bercinta...haha...
tapi ok lah kan, alih2 dah sampai je kad kawen...
tu yang masing2 ramai teruja nak datang wedding dorang ni...

masa aku sekeluarga sampai, ada Liya, Mona dan Madah...
mereka antara yg terawal sampai...
aku pernah buat entry pasal Mona kat blog aku...
si Mona ni geng gaduh aku dulu ni...haha...

Mona yang tudung kuning nak tembak aku tu...
dia tu memang...asal nampak aku, nak cari gaduh...hahaha...
lepas ni kenduri si Mona pulak...
Alhamdulillah, bertemu juga jodoh kau Mona...
aku harap semoga dipermudahkan semuanya...

dah macam baru abes buat persembahan nasyid lak masa ni...
nak turun pentas dah...hahaha..

 ok, turn kami sefamily lak bergambo dengan pengantin...

 pandai ko ye Sumi, kemain sorok percintaan korang...ekekek...

gambo goyang...sebab tangan gigil...
terasa diri sedang diperhatikan..ekekek..
sebab masa amek gambo,
ada org tengok aku tengah snap pic makanan,
dia siap kerut dahi..hahaha...
lek la kak...akak kena faham,
blogger kena amek gambo makanan...kahkah..

tengkiu pengantin jamu kami dengan makanan yang sedap2..
festaim aku pi kenduri ada kerang rebus oiii...
jakun aku ni...
padahal aku bukan makan sangat kerang,
dah amek gambo kerang bagi kat anak aku si abang,
dia mmg suka makan kerang...heheh...

sebelum balik, amek gambo reramai...
kawan2 aku ni kebanyakan ustazah ni oiii...
aku segan sikit dengan dorang ni...
hehe...

 tengok la, amek gambo pun skema je...kahkah...

aku je yang beriya bergambo,
pengantin rilek je...
maklumla, dua2 malu2 kucing...
hahaha...


to Sumi n Mus,
walaupun sampai sekarang aku masih tak sangka korang ni dah bernikah,
aku tetap doakan yang terbaik utk korang,
semoga kekal bahagia hingga ke jannah hendaknya...
amin...

26 comments:

nur anis said...

amboi kak..kemain gambar last tu..kikiki...

wahida said...

nur anis: kahkah..kannnn...aku je beriya nok...pengantin buat biasa je...hahaha...

Lea Ismail said...

Special tul lauknya.hehehehe.teringat dulu kawan 1 ofis becinta.sorang oun tak tau.mcmmana ntah balik kerja hari sabtu merayau sorang kat india street boleh nampak couple ni dating.sergah terus.dua2 pucat muka.terus lepas tgn.aku punya gelak....bila kat ofis aku oun buat2 x paham jelah.tapi nak tergelak lah manjang.

idzwa kamaruddin said...

hahahaha over okeh!

Khai♥Rin : anies said...

TAHNIAH UTK MEMPELAI...PANDAI NOO SIMPAN RAHSIA POHON CEMARA ;-)

norhidana miswan said...

suweet je aku baca psl ntry nih kak... yelah agaknyer sbb telegram tu depa bercinta cintun kn mana tau...

engko mmg, masa gambar ramai2 malu2 kucen bile sorang2 ish2

Nurzakiah Hanum said...

SWEETNYA
SELAMAT PENGANTIN BARU

Rapunzel Cikilolo said...

kenduri ni buat kat d'muara ke?

Kniedaz said...

selamat pengantin baru ^_^

AnneRaini said...

akupun ramai kawan2 yg kawen sesama diorg...

akubiomed said...

Pandai cover line lah nih. :)

Fazleyatul Aini said...

akak tu kene paham blogger dengan kamera tak dapat dipisahkan hahaha

CikLily Putih said...

sedapnye kerang rebus lapoooo

ain.ya.nun. said...

Aku pun, 1st time tengok gambar kerang dalam makanan orang pi rumah orang kawin. Haha.

Kakzakie said...

Itulah yg dikatakan jodoh. Tak kemana . Kalau tahu dari dulu lagi mereka menikah anak dah besar macam anak Wahida:)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
haaaaaaa
samalaaaaaaaa
iols slalu dok nak amek gambor makanan kenduri
tapi maluuuuuuuuuuuuuuuuuu

Cik Ecah said...

pengantin nampak malu2 lagi..hihi
tp memang sempoi la pengantin ni...
simple!

eima said...

tahniah utk kawan kak ida .. kak sape budak pompuan bj kelabu tu ... setiap gambar pengantin die ade .... hehehe

YattAkasah said...

meriahnya makanann. sopan je pengntin he

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Tahniah untuk pengantin...

Salina@IbuAqil said...

Semoga kekal hingga ke Syurga..
Amboiiii kemain..
Bergambor sakan yg last tu..
X per gaya ttp maintain..
Ngeheeeeee!

Sue Bee said...

Amik foto makanan mmg wajip sblm mkn..semua tu nampak sedap2..

Ha Md said...

HEHE..ada juga member saya macamni.. tiba-tiba dapat jemputan.

wahida said...

rapunzel cikilolo: ye nok, buat kat d muara, dorani bayu resort...tahu ke tempat ni?

eima: budak tu anak pengantin pompuan nok..tu sbb ada je kat setiap gambo..hehe...

Azian Elias said...

semoga mereka berdua berbahagia hingga ke jannah...sweet tgk perantin pempuan tu..

Cho Zila said...

tahniah... tahniah untuk pengantin..
tempattu tu nampak menarikjer..