nuffnang advert

Wednesday, April 1, 2015

maggi Korean Spicy Braised Beef...errrr!!

Assalamualaikum semua...

nak cerita pasal maggi Korean Spicy Braised Beef ni...
al kisah, aku tak pernah pun rasa megi ni lagi,
tapi masa sebelum nak gi ke Koh Samui,
aku mintak hubby beli beberapa cup megi,
dan semestinya ada megi perisa kari lah kegemaran kami,
pastu hubby beli jugak dua cups megi perisa Korean Spicy ni...
nak try katanya...
lagi pun baca dalam beberapa blog kata sedap...
so, why not kita cuba...

masa kat Koh Samui kami makan megi ni,
masa kat Malaysia haram tak heran pun..
sibuk dengan megi kari je sebelum ni...hahaha
sekali bila makan, sedap kauuuu..
aku dengan laki aku macam tak cukup pulak megi ni...
memang sedap la weh..
serius sedap...tak tahu nak ckp mcm mana, mmg sedap...hahaha...

pastu bila balik Malaysia,
laki aku beli dua bungkus megi ni..
sebab sedap sangat katanya kennnn...
megi ni agak mahal sebenarnya, rm6.99 sebungkus..
sebungkus tu pulak cuma ada 4 peket je...

bila dah masak,
ntah kenapa tekak kami rasa dia tak sesedap macam kami makan dalam cup tu...
huwaaaaa...
mungkin sebab mee dia tu lebih besar ke apa..
aku pun kurang pasti,
eh, tapi bukan lah tak sedap langsung...
cuma pada kami yang dalam cup tu lagi sedap kot...
eh, dah kenapa pulak kan...
misteri la haih....
hahaha...


apapun, korang boleh la try...
pada yang suka megi pedas2,
u should try..
walaupun pada aku tak pedas mana pun..
hehe...
dan kalau nak berjimat sebab gst,
boleh la makan megi...ekekek....


selamat menyambut hari GST uolsssss!!
sayang pak Najib ketat2...
kahkah...

35 comments:

Liyana said...

kenapa sy beli hari tu x sedap ek? hehehe

Ezy Loy said...

borong mgi cup jela senang..
dh yg tu sedap.. ekeke

NM03 said...

megi pun kena gst weh

HeNRieTTa JoSe said...

rietta pown pernah makan yang dlm pack...pedas tu ok...tpi mcm xkena dengan tekak rietta...

Khai♥Rin : anies said...

tu mkn kt obersi sbb tu sedap. mkn kat umah sendiri kena feeling obersi baru ummppphhh ;-)

wahida said...

khairin: kahkah...komen kau paling win! hahaha...

Mona Lea said...

dah pernah makan tak tahan pedasnya. berair mata berair hidung dibuatnya. tapi suami suka n sentiasa ada stok kat rumah

erny firdaus said...

tapi memang betullah...bila makan dalam cup tu lebih berasa perisa dia..ingatkan sy sorang je yg musykil..dan maggi ni betul sedap wlw masa first time tu rasa mcm, errrkkk..sedap ke? Tapi memang sedap..dan ada rasa pedas..hehehe ;p

norhidana miswan said...

pasni blh la beli megi cup nih kt pantry opis.... saja je ko nih tau kak...

aku baru intai2 megi cup kari kt pantry sbb rasa lapo lak perut nih...

Qhaifa Nur said...

macam sedap wahida kena try ni..

Jueliza Jamani said...

hahahah sayang ketat2 noh kat pak jib, hahhaha

Rai OurKizuna said...

tak penah try lagi yg ni..

idzwa kamaruddin said...

memang pun!!tak sedappppp huwaaa..tak sama mcm cup tapi aku syak sb ko hanimunan tuh semua benda jadi sedap kot..hahahaha...

Nurul Ain Zulkarnaind said...

sedap kan.. kalau tgk iklan tuu.. fuh! menyelerakan

Alin Marlini said...

selalu mmg camtu...kalau beli skit...memang rasa sedap n tak ckp...bila beli banyak...jadi tak sedap...

CikLily Putih said...

tak pernah cuba lagi... ermm tak tahu rasanya ek

tiga lalat said...

Salam. Hee iyela kenalah sayang ketat2 pak najib kann, abes bini najib sendiri dah bengis senggol2 kat indon gituu., harhar2 motip

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
eh3
jangan dok ketat sangat dengan pak jib
kang kak mah maaaraaahhh he3

~aSHa~ said...

utk bulan3 mendatang ni dgn kehadiran GST ni.... megi ni walau mahai tetap ok lagi harga..


ihihih

selamat bergst kita

NEKCIK said...

Wahida..kalau kita jauh dari rumah tempat yg tak jumpa makanan kita..memang nikmat dapat makan maggii..dalam flight AA pun maggi sedap walaupun harganya mencekik leher!!

wahida said...

nekcik: ye lah nekcik...saya agree sgt statement ni...mungkin masa kami makan megi ni kami jauh dari malaysia, tu yg rasa sedap sgt megi ni...padahal bila dah balik malaysia, yang hado je pun rasa dia...hahaha...

Fazleyatul Aini said...

maknanya kene beli yg dalam cup je hihi

eima said...

Megi kena gst la cek oi.....mkn nasi la x kena gst ...keh keh ...
Tp megi cup mmg sedap dr paket pun .....

Tihara said...

sedapnya maggi, dah lama tak beli brands ni sebab dah tukar ke brands sedap,cintan dan mamee..uhuu
sedey2 :)

Amanda Suria said...

megi dia besar2 dan agak kenyal...kena masak 5 min baru betul2 ok....ini antara yang aku suka jugak ni nok

Salina@IbuAqil said...

Kena try ni sis...
Nyummy nyummy...
Hihihihihi

sw33tdarling said...

aku pun rasa macam tu. masa makan dalam cup sedappp. pedas rempah semua cukup bila makan yg masak tak sedap langsung. so aku rasa maybe sebab air banyak kot.

nak masak yg bungkus punya kena ngam2 air agaknya. anyway, aku tak try pun lagi kurangkan air. tapi aku tetap membeli yg dlm cup punya

nuyui a.k.a miss YUI said...

xpnh rasa lg..lama bnor tingglkan maggie..huhu

Mat Remos said...

lama dah rasanya x makan megi

nur anis said...

hishh..sejuk sejuk kat office ni, nampak maggi akak ni, sedapnyaaa lah..

rini.borhan said...

maggi ni ape pun sedap..ada peris abaru boleh pelbagaikan..kalau tak asik la asam laksa..

@ JEMPUT SERTAI "GIVEAWAY: RINIE BORHAN"

Isabel Lee said...

Mi cup mmg lebih sedaap kerana mi yg diguna lebih kenyal. Maggi patut guna mi yg sama untuk yg dalam bungkus jugak!

www.theisabellee.com

CikSiti said...

jarang sgt dah mkn megi.sekali sekala teringin juga hihi

yen(toka ziizokukuto) said...

hihihih,,kalau dah megii,,tetap megiii,,,,hahahahah :)) ....... tak pernah rasaa,,,

Qaseh Vee said...

dah jadi teringin dah ni , mcm org mengidam pulak ... tak pe . blm sampai rm 10 tu ... wakakakaaa