nuffnang advert

Tuesday, April 14, 2015

adik, futsal dan balapan

Assalamualaikum semua...

anak aku si adik terpilih main futsal kat tadika PASTI dia tu...
dah menang sukan kawasan Selayang, terpilih pulak mewakili Selangor...
perghhhhh, hebat anak mama...bangga wei bangga..ekekek...
nak citer banyak mmg malas la...
tayang gambar je la buat kenangan...
ni pun beberapa gambar je aku masukkan dlm blog...
banyak sgt pic wei sampai pening mana satu aku nak select...



 antara kawan2 adik yang terpilih masuk bola...

 get ready...

masa ni adik jadi goal keeper...
tgh tunggu bola attack dia...hahaha...

tapi tetiba masa dia tgh relax tunggu bola kat gawang gol,
ustazah tarik dia masuk acara balapan,
sebab salah sorang peserta acara balapan tetiba nangis takut nak lari...hahaha
tu yang ustazah tarik adik gi lari tu...

ya ampunnnn, lari berganti2 je kot..
tapi kemain ganas korang eh...
anak aku tu pun ya rabbi...macam nak gaduh dah aku tgk...ekekek...
tapi ok lah, team adik dapat naib juara...
cayalah!!
tak pasal2 adik jadi bidan terjun...hehe...

ok, dah habis acara balapan,
adik kena masuk balik ke padang,
jaga gawang gol...
ko tengok la adik tu...sampai melayang badan dia nak menahan bola tu...

lagi aksi adik menangkap bola...
comel je adik masa ni...hahaha...

lagi aksi adik tangkap bola..
sampai jatuh selamatkan bola dari masuk gawang..
ramai puji adik jadi keeper,
ramai puji kata adik bijak selamatkan bola...hehe...

dah main mewakili Selayang, adik terpilih mewakili negeri Selangor...
fuyyyyooo, hebat ko dik...
mmg ikut jejak langkah daddy betul ko ni...
aktif bersukan...
anak2 aku ni mmg giler bola weiii...
aku kat rumah tu sampai takde chance nak tgk tv..
dorang je conquer tv tu memanjang tgk bola...hadoiiii...

 antara PASTI Negeri Selangor yang hantar wakil...

tapi kali ni adik tak jadi goal keeper,
sbb penyelaras ckp adik boleh main bola,
so rugi kalau letak dia cuma keeper...
jadinya masa ni, adik main striker...
dilantik jadi captain lagi kau....
wallah...bangga mama ko ni dik...ekekek...

disebabkan adik main dalam court mcm ni,
pic agak terganggu dengan jaring2 ni...huhu...


 adik bawak bola...

adik pakai jersey hijau no 3 tu...
comel2 belaka budak2 ni kan...
kecik2 dah pandai main bola...
tapi masa ni team adik dapat no.3
takpe la...janji adik tak takut,
dan sentiasa bagi kerjasama yang baik sepanjang pertandingan..
no. 3 pun dapat hadiah...
kalau nak tahu, pingat adik menang ni setiap kali balik sekolah mesti dia lap tau...
kemain sayang dia dengan pingat dia tu...
kebanggaan dia lah katakan...hahaha...


tahniah adik n team...
mama, daddy, abg n junior bangga bangat sama kamu!!

10 comments:

Mona Lea said...

hehehe.boleh cikgu main tarik2. satu masa dua game kena main. hehehe

Lynn Hamzah said...

wah...kecik kecik dah berbakat...dah besar nanti boleh jadi pemain bola sepak nie...

eima said...

tahniah adik .. hebat2 tu ...
adik mmg aktif la .... ari tu taranum ke ape tah die masuk pastu suka plak .. hebat2

Kakzakie said...

Bagus dik. Kalau tengok gaya adik memang nampak lincah sebab itu ustazah tarik aje adik jadi pengganti kawan yg nangis.. Tahniah dari auntie.

wahida said...

tq semua...hehe...

eima: hari tu adik masuk pertandingan muazzin, pastu masuk pertandingan kalam jamaie...
dia ni mmg aktif sikit...tak mcm mama dia masa kat sekolah...mama dia dulu pasif...kahkah...

Khai♥Rin : anies said...

thumbs up adik!!!

Rai OurKizuna said...

tahniah adik.. cayalah.. boleh jadi bintang harapan bola sepak negara..

anak aku pasti kota raja.. tapi tak mewakili apa apa.. si damia kan blur blur gitu.. hahaha..

Diana Rashid said...

Bagus nya Tadika pasti ni ..
siap ada lawan futsal..
Boleh asak minat dan bakat budak2 sejak kecil..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
geram tengok adik
badan naek melayang2 dok bersukan sakan
he3
baguih3

akubiomed said...

Wah acara baru futsal. Dahulu kebanyakkan acara padang sahaja.