nuffnang advert

Thursday, March 19, 2015

Make Up Review: Sentuhan Hyna Razak

Assalamualaikum semua..

disebabkan masa Malam Penghargaan 2015 aku menjadi emcee,
dan terpilih untuk menerima Anugerah Khas,
jadinya make up aku untuk malam tu kenalah over sikit...hahaha...
ye lah, nak naik stage bergambor dengan pak menteri,
haruslah kena over sikit mekap tu kennnn...
kahkah...
poyo je...

aku bersiap kat ofis je...
sebab terlibat dengan rehearsal emcee sampai ke petang...

ni bukan aku mekap sendiri ye...
aku hire orang mekapkan aku...
kalau aku mekap sendiri mmg tak jadi lah rupa gini,
jadi mak lampir ada lah kot...huhu...

masa sesi mekap, ramai kawan2 ofis kerumun tengok mak andam aku ni menyolek aku...
dah macam ada kelas mekap pulak...

haaa, ni lah dia mak andam aku...hehe..
nama dia Haina, tapi aku panggil dia Nana...
dia ni ex officemate aku sebenarnya...
tapi sekarang tak kerja dah sebab dia masyukkkk mekap orang sana sini...
dia ni dah profesional weh..
mekap dia banyak masuk magazine...
hijabista pun ramai amek dgn dia ni...
cuti sekolah ni bukan main banyak dia dapat job mekap pengantin...

masa dalam whatsapp, dia tanya aku nak tema mekap macam mana...
alahai, aku ni manalah tahu benda2 gini...aku ni kan budak kampung...hahaha...
aku cuma cakap kat dia, suka hati ko lah Nana, janji aku cantik malam tu...ekekek...

ramai sangat puji hasil sentuhan Nana ni...
termasuk lah laki aku...dia cakap cantik giler..
laki aku ni kalau cantik, mmg dia akan cakap cantik,
kalau tak cantik, dia akan jawab hrmmmm, biasa2 je...
gitu lah laki aku...
pengasuh Ibu Shiela yang jaga junior pun kemain suka tgk mekap aku ni...
masa dia bukak pintu je, dia dah terkejut..
dia cakap 'eh, Ida ke ni? ingat anak dara mana tadi'
aku dengar dia cakap macam tu rasa nak pengsan, bangun dan pengsan kembali...ekekek...
aku ni mana boleh orang puji aku, korang pun tahu kan...
sebab aku ni cepat perasan...hahaha...
padahal bukan org puji aku, orang puji mekap aku je...kehkeh...
siap Ibu Shiela tu cakap pandai betul lah kawan Ida ni mekap...

ok, nak kabo pasal tudung pulak,
since kawan2 ofis ramai yang bertanya pasal tudung aku,
berkenan katanya...
meh la aku jawab kat sini,
tudung ni tudung syria,
aku beli kat radiusite...rm69...
tapi aku tak beli online, aku pi butik dia kat Rawang tu...
sebab nak tengok depan mata tudung2 dorang...
rasa gigil nak bayor rm69 tu, nasib baik pakai duit laki...
ye lah nok, aku ni mana ada tudung mahal2 wei...
kalau pi keje, range tudung aku rega rm5 - rm15 je
lebih rm15, aku anggap dah mahal giler...kehkeh...
janji tudung tu aku selesa pakai dan boleh buat aku feeling gojes,
dah cukup dah..tak perlu tudung mahal2 setakat nak bawak gi keje je pun...

kalau nak beli tudung mahal pun tunggu raya,
baru aku pi cari kat butik radiusite ni...
atau pun tunggu event macam Malam Penghargaan ni,
baru lah aku beriya cari tudung yang over sikit...hehe...


so, pada korang yang berminat nak hire Nana ni mekap korang,
untuk majlis tunang ke, makan malam ke, majlis bersanding ke,
eh apa2 majlis la, korang boleh call dia,
dia caj murah saja...hehe...
ni details dia:


Sentuhan Hyna Razak
013-3750227
Instagram: hynarazak
Blog: http://www.sakurashawl.com/


#feelinggojes
#taksukabolehjalan

24 comments:

SangRatoo said...

noks..ko memang gojes malam tu..hari² biasa pun gojes jugeekkk :D

Nurzakiah Hanum said...

comelnya
lain sangat muka ko beb
cantik

Mona Lea said...

mata tu macam mata che ta...

tiga lalat said...

Salam .Hee blink blink bulu mata mak. ;D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Memang cantik sentuhan makeup nana ni.. berubah muka Idah... pastu tak lah over sangat..

AnneRaini said...

meletop sgt ko mlm tu...mmg cantik. lipstik merah tu buat muka ko menyerlah. kelas sgt nok.

Rinna said...

Super gojes gitu.. meletops..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kak wahida,
baru lepaih baca sekerat entry ni
di dalam ati iols dok berkata2 pasai tudung itu
mekaceh la sebab jawab awai2 naa he3

Fatin Mraz said...

GLEMER TUL EMCEE MALAM TUH YER~

Diana Rashid said...

Memang cantik la ida..saya pun terkejut tengok...anggun bergaya .

JunAina said...

Lainnya rupa Wahidaaa...macam anak patung!

norhidana miswan said...

trs nampak lain kak... pandai mak andam ko kak

Eye_nee said...

mmg lain sgt beb...makeup org pro kan...cantekk sgt ko beb...

Ann Ishak said...

renungan mata tu...tak tertahan u :p

hyna.. said...

Terharuuu baca komen2 & entri akakk, tenkiu2.. Ape2 pon akak mmg dh gojes, tacap sikit je dh naik seri.

Zura Tahir said...

Lain muka akak...sy berkenan tgk tudung akk...terletak je kat bahu...

Khai♥Rin : anies said...

agk nyer kalu mlm tu ada pengantin, pengantin trs angkat bendera putih sbb 'pengantin' lama ni lagi hot drpd dia hahahahah

jgn mare nooo ;-)

Tihara said...

lawonye dia macam anak patung dah haa..patutlah cantik tudung radiusite upenye :)

CikSiti said...

cantik mcm ank patunggg

MY LOVE said...

cantik ler..macam nak patung...:)

Cik Ecah said...

meletop ko jah....merahhh kerlass!

nur anis said...

peewwittt.. perghh.. meletopsss kak..

ietams said...

cantik!

Meh Jemput jenguk ietams yerr

Liyana said...

cantik giler ko kak. ampun. pengsan tengok