nuffnang advert

Tuesday, September 30, 2014

Mencuri Guruh & Pandang Kaseh

Assalamualaikum semua...

bercerita lagi tentang dunia hiburan
tak kisah la heh korang nak cakap aku ni kaki tengok wayang ke
kaki drama Melayu ke
kaki muzik ke
dah aku minat, nak buat mcm mana kan
aku memang minat hiburan wei
hidup aku sepi tanpa hiburan, gituww...

baru2 ni aku langgan cerita Saloma
ala, cerita yang tengah hangat kat Astro First Ekslusif
tengok promo je, dah bikin aku tak sabar nak subscribe
mana taknya, korang pun tahu kan
aku kan giler dengan Nabila Huda
tengok dia yang teraju watak utama
cepat2 mintak hubby tolong subscribe kan

pastu pulak geng2 Pelangi yang dah subscribe semua review kata best
harus lah aku pun cargasssss....



kalau langgan citer ni, akan dapat dua episod sekali gus
Episod Pertama: Mencuri Guruh
Episod Kedua  : Pandang Kaseh

dua drama ni berharga rm20
dan korang pun tahu kan
Astro First ni korang boleh layan selama 48 jam non stop

review aku tentang filem ni?

terbaekkkk beb...
naskhah terbaik dari Melissa Saila
lakonan hebat dari Abil
sangat menjadi Azhan Rani sebagai A.R Tompel
kisah Saloma dari kecil hingga di saat kematiannya
kisah budak kecil yang tidak mahu tinggal bersama ibu tirinya
kisah bagaimana seorang isteri yang sangat supportive di saat kejatuhan suaminya, P. Ramlee
dan macam2 lagi kisah Saloma yang kita tidak tahu

paling sadis bila jiwa Saloma terseksa apabila berkahwin dengan A. R Tompel
bahagianya hanya pada mula perkahwinan
sehinggalah suaminya itu mengabaikan tanggungjawab
dan mencari perempuan lain

nak citer banyak pun tak guna
baik korang tengok sendiri
berbaloi rm20 tu
nak dibandingkan kalau tengok filem Melayu yang ntah apa apa kat panggung tu
baiklah tengok saloma ni...
pastu semua lagu2 dalam filem ni best weh
walau lagu lama klasik
sedapnya la hai di halwa telinga aku ni
terasa seperti di zaman 50an
merdu sungguh suara Saloma...


thumbs up up untuk team "Saloma"
Abil tak pernah mengecewakan
sayang Nabila Huda ketat ketat... :)

15 comments:

nur anis said...

best ke kak...macam nak langgan juga je..

eMMe said...

hurm... Kak Ida, nnt saya minta izin en hubby boleh tak nak subscribe citer saloma ni.. cam best je.. hhehehe...

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..ni yg terasa nak langgan ni..nak kena tanya dgn cik abg dulu..hehe

ArELeEz said...

abil mmg talented.

norhidana miswan said...

kak... ko lupe 1 nama... liza hanim, dia yg pinjam kan sore utk kebanyakan lagu2 yg ada kt situ, ada yg sore asal saloma n ada jgk sore liza hanim, terutama lagu yg dia berduet ngn ar tompel...

mmg best kak, tak sesia langgan n rasa cm nk langgan lagi n lagi... sedih hepi semua ada, betapa dulu2 mereka susah nk mencipta nama, betapa mudahnya mereka di jatuhkan oleh peminat....

eima said...

tu aku pun teruja nk nengok ... mmg canm besh kan ...

mamawaiz said...

Wahh..ramai review kata best. harus nk tgk jugak ni!

wahida said...

Norhidana: Ooo, yg duet dgn ar tompel tu suara liza hanim ye..tq dana..sedap suara liza kan..

Lagu2 dlm citer tu semua best la..terbuai aku rasa

idzwa kamaruddin said...

ala rugi x beli..nak kene tgk gak la

Tihara said...

abah akak cakap saloma ni top sangat macam siti nurhaliza zaman sekarang
sebab suara dia merdu macam suara siti
akak punteringin nak tengok drama ni tapi astro takdak, hehe :)

AnneRaini said...

ramai yg ckp best...aku tunggu donlod je sbb aku cheapskate..haha

Diana Rashid said...

memang best..tengok sambil nangis..tapi nangis sorok2 la dari anak..heheheh...

ain.ya.nun. said...

Ko kan peminat Abil, dah tentulah ko kena tengok kan kan kan?

Tina Othman said...

takde astro, try tgk kat blog pun takde org share, tapi tgk ig abil mcm best sangat

amirah said...

waa menariksss menariksss