nuffnang advert

Monday, September 29, 2014

mari kita menyanyi

Assalamualaikum semua...

27 Sept baru2 ni, kami satu family gi karaoke,
hubby tanya nak makan apa, nak gi mana,
terpulang pada aku, gituww
kata birthday girl kan...hehe
aku sebenarnya ada beberapa tempat nak JJCM
tapi postpone dulu lah
tetiba dapat idea nak bawak anak2 gi karaoke
since kak Dee pencetus idea sebab dia pun karok di hari yang sama
so, mari kita menyanyi!!

 kami karok di Redbox, Garden, Mid Valley...
plan bawak anak2 gi karok ni sangat lah last minute sebenarnya..
kami sampai sini dah pukul 4.50 ptg, dah nak habis tea time
tapi sempat jugak amek mana yang patut utk makan sebelum buffet counter tutup...
kami punya sesi dari jam 5ptg -9 malam
kami amek small room je, kecik kecik pun, muat nak sumbat stroller si Junior...ekekek...

 amboi abang, tak sabar nak nyanyi, sambil makan pun boleh nyanyi...

 minah ni sebenarnya tgh lara masa birthday dia hari tu...ada benda yang dia bengang...
tu yang bawak diri jauh2 tu...ekekek...

 bengang la sangat kan...tapi hubby pandai pujuk, so, tak jadi nak marah2 dah...huahuahua..
siap kami berduet macam2 lagu...paling tak tahan, kami berduet lagu Halaman Asmara, ya Allah, rasa nak terkincit nyanyi lagu high key cenggitu...kahkah...

 anak2 aku ni first time kami bawak dia berkaraoke...
abang mula2 kata tak nak karaoke, sebab dia malu takut orang tengok dia nyanyi, hahaha..hadoi la abang, tapi bila aku ckp kita nyanyi dalam bilik la bang, baru dia okey...

 si Junior ni, abang2 dia acu microfon kat dia, terus dia bantai bersembang...kehkeh...
Junior ni sebenarnya kuat bersembang uollsss...

 ya ampun, terasa diri ini mithali sangat, tengah karaoke pun sempat suapkan anak2 makan tau...
solehah kan? kahkah...
anak2 aku ni, kadang2 aku masih suapkan dorang, nak bagi dorang tetap rasa air tangan ibu...abang yang dah besar tu pun, kadang2 aku suapkan...
dan aku perasan, kalau makan bersuap, budak2 ni makan banyak, berbanding kalau makan sendiri...

 ni budak yang malu2 nak karaoke tadi kan..
malu la sangat kan...lama2 dorang yang over tau...
macam2 lagu dorang nyanyi, awan nano, kehilangan, sandiwara cinta, salahkah, rindukanlah...eh macam2 lagu lagi lah...

 3 beranak berduet...
Junior steady je buat hal dia sendiri kat tepi tu...
tak kacau kitaorg pun...

 amboi Junior, bukan main galak bersembang dengan daddy dia...
comel je dengar suara dia kat microfon...

 auwwww...
tq so much hubby menggembirakan isterimu ini di hari lahirnya...

 feeling ziana zain...muahahaha...

abang dan adik....
hrrmmm, lama rasanya tak bercerita pasal budak dua orang ni kan..



sesekali enjoy mcm ni bersama family, mmg best...
abang dengan adik siap request nak karok lagi lepas ni
amboi korang, over tau...
mama punya birthday, korang yg over...hahaha...

17 comments:

eima said...

mmg nampak enjoys sgt ....sesekali pergi .... anak2 plak sporting ...

utk org suka menyanyi ok la ... tp klu kami memasing pakat dok diam je.. ai is pemalu ...

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh...kelasssss ko kak..terbaik!! happy family je kita tgk..suka3..

kak, kita serupa, masih suapkan si kakak jugak..mahal air tangan ibu ni..hehe

norhidana miswan said...

kelassss ko kak.... berkarok sefamily siap ngn junior lg.... mmg best

Nurulhuda Abdul Latip said...

Belum pernah lagi karaoke dengan diaorang...One day..

AnneRaini said...

ko bawa baby gi karok nok?? tak terkejut ke die dgr korang melalak tu? hehehe..

Diana Rashid said...

wah..siapa bawak baby lagi...heheh...mujur la dia tak meragam..memang baik sangat nih..:)

wahida said...

Anneraini: junior tak nangis langsung nok..dia buat hal sendiri je..habis2 pun dia tido..haha..

sudipVSsenduk said...

Amboi! seronoknya dia 1 family :) Belated birthday wahida. Moga sentiasa dalam lindungan Allah. Amin

Lynn Hamzah said...

wow syok nie...tapi kalau kitorang satu family pergi comfirm masing masing tergelak sendiri...kitorang bukan pandai nyanyi pun...

amirah said...

amboihhh kenmain feeling dak adik...hahaha

idzwa kamaruddin said...

aku gak tak pernah try karok..

CikLily Putih said...

feeling ziana zain yang tak menahan tuh hehehhehe

ain.ya.nun. said...

Bagi tips sikit ko karok Wahida?
Volume ko slow kan?
Lagi?

Aku ni gian nak pi karok,tapi anak takde tempat nak tinggalkan :p

Makcik Anak 3 said...

sempoiii...heee

wahida said...

Ain.ya.nun: volume slow? Takde maknanya..semua lagu high key lagi ada lah..hahaha. .

eMMe said...

bestnye.. bile nak gi karoke ni, huuhhuhu.. tunggu twin besar skit kot.. heee~

aLyNnZ said...

sesekali karok syiok jugakkan..pastu bwk bby sekali .mmg budak baik lar junior nie tak meragam.pulak dgr abag2 nyer ber karok..