nuffnang advert

Tuesday, July 1, 2014

Edisi Geng Antu Jepun: Plan B

Assalamualaikum semua...

Dua minggu lepas, kami Geng Antu Jepun ke Paradigm Mall lagi
nak celebrate birthday salah sorang kawan baik kami
sebelum tu aku nak mintak ampun sbb tayang food di bulan puasa ni...kehkeh
kena setel semua entry sebelum mak jemah nak pergi beranak
dah setel semua entry, baru mak jemah boleh beranak dengan tenang...muahahaha

ni ha beday girlnya, yang cium dahi aku semalam tu...hahaha...
nama dia Nor, atau kami panggil dia Nonok, korang jangan nak terkejut sangat, memang kami panggil dia nama cenggitu, mesra kata ko...ekekek...

 masa kami pergi ni, waktu lunch hour, ya ampun, full seat okey kat Plan B ni, kena duduk kat seat waiting list dulu...

 ni nak tayang menu ke nak tayang gelang ngan cincin neh? :)

 watak utama pada hari itu..
ya Allah, aku pulak terliur tgk kek ko ni nok...

 alahai, nnt aku cuti bersalin, mesti aku rindu dengan kawan2 baik aku ni...huhu...

 Nor punya beday, kami sibuk join sekaki...

 kek beday girl..
classic chocolate cake, satu slice gini rm14
tapi sodapppppp...
aku tanya kat waiter amek order tu, boleh bagi lilin tak, pastu ada tak staff dorang boleh tolong nyanyikan hepi beday utk beday girl, mamat tu beriya jawab takde, tak boleh buat....grrrrr...

 tapi alih alih datang beberapa staf dia nyanyi lagu hepi beday utk Nor, terkejut gila la si Nor, kami pun terkejut jugak, sbb tadi mamat waiter tu ckp dorang tak boleh nyanyi...sabo je la...
gara2 terkejut, gambar pun tak sempat nak snap...ni je lah hasilnya, dah habis nyanyi pun...huhu...
tapi bagus jugak, surprise sgt utk Nor...
yang bestnya, yang datang makan kat situ pun sporting, nyanyi sama2...

 jom lah layan menu...
ni menu beday girl, spagetthi carbonara, rm26
sedapnyaaaaaaa...

ni pulak menu aku, softshell crab spagetthi, rm28
ni pun sedap...aku sukaaaaa

 tapi yang ni paling best lah, ni menu mek jah..
nama dia teriyaki salmon soba..
mcm korang tau lah, ikan salmon memang mahal, so, jgn terkejut dgn harga rm53
tapi serius sedap ko, wa cakap lu..

cappucino si beday girl, siap ada tulis HB Baby, means happy beday baby
rm10

 tembikai laici yang sedap ini aku yang punya....
rm11

 moment indah...

 nganga jangan tak nganga

nyanyi sudah, potong kek sudah
apa lagi, serbu!!


selamat ulangtahun kelahiran ke 34, Nor ku sayang...
semoga terus diberikan kesihatan yang baik..
bahagia selalu...
dan semoga ikatan persahabatan kita takkan terputus, InsyaAllah...


kesimpulannya, makan kat sini sangat sedap...aku suka
memang a bit pricey, tapi sekali sekala camni boleh la...
demi sahabat tersayang, janji Nor hepi...


so, kalau korang nak makan kat sini, ni details dia:

Paradigm Mall
Lot CF 09 Concourse Floor
1, Jalan SS7/26A
Kelana  Jaya
03-7886 4623
website: Plan B
dibuka dari pukul 10 pagi hingga 10 malam


ada beberapa branch lain jugak kat KL ni, so, check it out...

19 comments:

SangRatoo said...

nanje nanje nanjee gituu.. :P

mamawaiz said...

nangis tgk gmbr makanan tu..hihi

idzwa kamaruddin said...

aaa..nak pegi la!!

Rinna said...

Wow sedapnyaa tgk makanan tuh semua.. mahal tapi sedap berbaloi laa..kan.. :

Rai Ourkizuna said...

birthday aku nanti nak suruh bos aku belanja kat sini lah.. wakaka..

weh melucah gila nama geng antu jepun ko.. hahhaa

NM03 said...

lepas ko dah masuk keje balik sesok, kita serbu plan b kat publika ok!

CikLily Putih said...

chocolate cake nampak tempting

faraherda.razalan said...

Boleh thn regenya. Bab salmon soba tu, klu salmon liar bolehlah kot terima rege mcm tu. Tp klu salmon sangkar, murah je kot? Apapun, nmpk sedap ouh!

Dee said...

Pernah mkn kt plan b..oklah..x rasa nak repeat pun..btw..happy birthday nor..

JunAina said...

Bestkan bila ada geng sekepala yang tak kisah dibawa ketepi ke tengah...:)

fazilzura said...

adoiiii .. time2 ptg ni plak nmpak gmba kek .. sabaaaaaaaaaa

*∽ IZAN ∽* said...

wow marvelous nyer menu!!

eima said...

mahainye .. huhuh
telan air liur aku baca harga die

uncle gedek said...

Halaaaa! Posa-posa tunjok gambar makan la pulak...!

Qaseh Vee said...

OWH , TPT TU NAMANYA PLAN B ... blh thn gak menunya ...

AnneRaini said...

ngences aku tgk foods tu...aku suka carbonara..huwarghh

Makcik Anak 3 said...

menu adalah sangat mengiurkan dikala puasa ke 6 nie..huhuhuuuu

Asmin Fahmi said...

Salam perkenalan. Sedap2 nampaknya makanan kat situ

Zura Tahir said...

sedapnya kak ooi...