nuffnang advert

Monday, June 23, 2014

Spoon SteakHouse, Kota Kemuning

Assalamualaikum semua,

masuk hari Isnin je, mulalah suam2 kuku perasaan nak mengupdate blog tu
mulalah perasaan malas nak keje la, 
mengantuk la, rasa nak sambung tido la,
ish ish memang setan di kiri kanan sungguh ni...hahaha...

dah, tak yah citer banyak
moh la update jugak blog ni
sebelum perasaan malas tu makin membuak2

 kami jalan2 cari makan ntah bila ni, aku pun x ingat, Sabtu dua minggu lepas rasanya, sebenarnya tak plan pun makan kat sini, tapi hubby tetiba ajak makan western kat restoran kawan lama dia, so, kita terjah Kota Kemuning la petang tu...
agak susah jugak nak carik restoran ni, sebab masuk ke dalam, tapi Waze sedia membantu...ekekek...

 tapi jalan2 cari makan kali ni tak best sikit, sebab tak bawak kamera...dah nama pun x plan kan makan kat sini, so, kita snap pic makanan kali ni pakai kamera henfon cap ayam saja...heheh...

 restoran ni baru diterjah oleh Jalan Jalan Cari Makan tu, tapi owner ni cakap tak keluar kat tv lagi...

 haa, yang janggut putih tu la owner restoran ni, nama dia Chef Zam, kawan lama hubby sebenarnya ni, kawan masa zaman masing2 keja di Corus Hotel, Port Dickson...
tapi masa aku masuk Hotel Corus utk praktikal, aku x sempat kenal Chef Zam ni, dia dah resign...

 ini budak makin notti, makin manja..kat rumah memanjang ajak kami main kad...kalau tak layan dia, memang dia berzikir kat telinga kami...muahahaha...
Sabtu lepas amek report card exam dia kat PASTI, adik dapat no. 3...Alhamdulillah...
kelasss budak2 sekarang ni, budak 5 tahun pun dah ada exam...
lepas raya kang, adik terpilih masuk pertandingan azan mewakili sekolah dia, mak aiii, ko yang nak azan, mama yang gabra, dah apa kes? hahaha...

 si abang ni pulak, sepanjang dalam kereta, tido...
ni baru bangun tido la ni...punya malas dia nak bangun masa tu...
abang ni pulak sekolah agama dia dapat no. 4, ok lah tu, Alhamdulillah, selagi berada dalam kelompok top 5, mama dah cukup bangga, kita tunggu keputusan sekolah kebangsaan pulak, nak kena amek report card dia Jumaat ni...ada beberapa subjek yang abang lemah...huhu...

 lychee blue, rm8
freezy ribena, rm8
root beer float, rm5
lychee blue tu amatlah refreshing...best!

 Mojito Mint, rm8, cocktail pilihan hubby...
aku tak boleh telan air ni, rasa dia mcm scary...hahaha...
sbb mint dia strong sgt kot...tapi hubby ok je, dia memang segala mint dia telan...

 mushroom soup, rm9...
pelik sebenarnya mushroom soup kaler hitam gini, anak aku si abang tanya nape kaler dia hitam? tak macam biasa...
kawan hubby cakap, ni mushroom soup home made punya, memang resepi sendiri la, sebab tu tak sama macam yang biasa kita makan tu...
tapi anak2 aku x abes makan mushroom soup ni, sebab pelik katanya...hahaha...

 fish n chip, rm44
jangan terkejut bila tengok harga, dia mahal sebab dia pakai ikan salmon...bukan ikan biasa tu eh...
tapi presentation pada aku hampeh sikit, laki aku cakap macam rupa pisang goreng pulak...muahahaha...

 yang ni hubby punya, BBQ lamb chop, rm22.90
hubby cakap sedap, portion pun besar, lambat hubby nak habiskan dua keping lamb ni...
aku rasa blackpepper sauce dia, sodap blackpepper sauce ko bang Zam oiii...

aku? harus amek menu mahal jugak...kahkah...nak mahal, sila makan salmon...baru feeling orang kaya...muahahaha...
matikla statement, kena lahar jap lagi neh...

menu ni nama dia Pan Fried Salmon, rm44, serius sedap...aku sukaaaaaaa....laju aku makan...

pendek citer, makan sedap walaupun a bit pricey...
semoga Abg Zam success dalam business ni...
amin...


so, pada korang yang nak terjah, ni details dia:

Spoon SteakHouse
No.14G, Jalan Anggerik,
Vanilla W 31/W,
Kota Kemuning, 
40460 Shah Alam, Sel.
03-5131 9602
FB: SPOON Steakhouse Kota Kemuning
dibuka dari jam 11 pagi - 10 malam

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam sedap nie wajib terjah

idzwa kamaruddin said...

grrr..pepagi buat aku lapaaaa..

Cik Puan Rara said...

ooo mmg salmon tu di grill garing mcm tu eh.hmm mcm sodap!

Anonymous said...

mat saleh pun tak buat fish n chips guna salmon..merepek aja. buruk plak tu rupanya.

Anonymous said...

Kalau mahal tapi sesedap harganya memang berbalo-baloi nok.

-Dakpink-

NM03 said...

ya Allah jah...betol wei, aku pun igt pisang goreng

wahida said...

anonymous: kahkah, relax la cik anon, segala komen sila bagitau owner kedai tu...ekekek...

norhidana miswan said...

nsb ko tayang ni sebelum bln pose kak... geram nengok sume menu2 tuh... sup cndawan tuh pun mmg best kalu bt sndiri... selalunyer restoren pun pakaiyg instant

Rai Ourkizuna said...

dekat sangat ngan rumah aku tu.. tapi fish and chip tu aku rasa teramat tak berbaloi.. macam kecik sangat je portion nya.. confirm tak kenyang kalau aku.. wakaka..

GREENJADE said...

dekat sgt dgn my office ni sis...my office kat area new shop lot tepi tasik kemuning tu..hehe

lain kali mai kota kemuning mai le terjah2 ai...boleh le ai belanje yu..hehehehe

wida said...

kalau mahal..tp sedap, berbaloi lah kan sis

wahida said...

greenjade: la, hang kat area situ ka? lenkali ceq habaq kalau nak pi sana...tapi ntah bila ntah nak turun kota kemuning tu lagi ntah...

Naemah Umi said...

kalau tak mention kat situ fish n chop, mati2 ingat tu goreng pisang ekekeke

adeehhh mcm nk terkam je salmon tu

Mar Mansor said...

agak mahal makanan kat situ

::NureeN:: said...

2 menu yg last tu membangkit selera org tgh puasa ni muhahhaaaa...

Diana Rashid said...

eheh..saya pun tadi ingat kan pisng goreng..biasala..tengok gambar dulu sebelum baca..heheh.

Anonymous said...

Hi,

Good day. I came across your blog while I’m blog surfing and I found your wonderful blog. Are you interested to earn extra income? If yes, please reply to my email adel@exabytes.com


I am looking forward to hear from you. Thank you.

Daddy Ziyyad said...

sampaikan pada chef tu, presentation nya mmg mengecewakan utk harga makanan RM44. Aku makan kat warung jual fish & chip ( ikan biasa la), tapi presentation berkali ganda cantik. Western food is all about presentation.

Harga air tu pun kalau boleh,kurangkan la sikit...



Aku bukan nak mendengki ya nok, aku tegur sebab nak tgk bisnes orang melayu Islam maju.....

wahida said...

Daddyziyyad: aku harap dia baca komen ko ni nok..ada betul kata ko..tengs 4 ur comment

nuyui a.k.a miss YUI said...

mati2 ingt itu pisang smpai hrga rm44..ekekek..

AnneRaini said...

terkejut aku tgk fish n chip tu..nmpk xmemberansangkan..huhu

Maria Firdz said...

Wah... menyelerakan. Lapaq terus tgk pic mknn...

fieda said...

ermm..nmpk sedap tu..

eMMe said...

uihhh..kak ida... nyummyyyy nye kak... selera kak ida mesti bertingkek tingkek...heeee..

abahomestay said...

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Alam Sentral, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan