nuffnang advert

Monday, April 14, 2014

1 bulan 3 kilo

Assalamualaikum semua...
wah, hari ni mood sangat best, ceria macam selalu...kehkeh
ada dugaan mcm mana sekali pun, tabah je lah mengharungi
fikir sangat boleh jadi stress, tak koser mak jemah

Sabtu baru ni pregnancy check up lagi
Timbang berat badan macam biasa
Naik lagi 3 kilo
Kena marah lagi dengan doktor
Dia suruh control makan
Eiiii, ada ke aku yang tengah selera makan ni dia suruh control makan?
Memang tak lah kan...hahaha
Tapi memang sebenarnya aku pun scary dengan kenaikan berat aku ni
Memang menakutkan weh, dalam sebulan naik 3 kilo
Dulu masa preggy si abang, berat aku masa nak bersalin pernah cecah 79kg
Itu yang paling teruk la
Sekarang ni baru 7 bulan dah 74kg
Mak aiiiiii, takutnyaaaaaaaaa...
Tapi tengah selera sangat makan ni
Bagi je lah apa je, tak tolak punya...hahaha...
Total kenaikan berat aku sepanjang preggy kali ni adalah 14kg
Whattttt????
Patut lah doktor marah bagai nak rak...kahkah...

ini gambar hari ni...
7 bulan sudah...Alhamdulillah...

ni pulak pic last month
kandungan baru 6 bulan
aku rasa takde beza pun berat aku sekarang dgn bulan lepas
mcm mana boleh naik sampai 3 kg ni...grrrrrr
mulalah nak salahkan penimbang doktor tu...
mesti ada mistake kat mana2 tu...ekekek...

eh, korang abaikan mek jah kat sebelah aku tu..
dia mmg innocent sepanjang masa
innocent la sangatttt...
pastu jangan nak kutuk posing aku rupa gitu eh
itu posing Nasha Aziz namanya tu
korang mampu? perut memboyot tapi posing rupa gitu?
kahkah

jadinya, mcm mana nak control makan ni weh?
sila bagi tips, kang 2 minggu lagi nak check up lagi
takut kena marah lagi...huahuahua...

24 comments:

Rai Ourkizuna said...

ahahaha..tak boleh belah posing nasha aziz ko nokkk...

Amanda Suria said...

oooo...mcm tu posing nasha aziz...patut la yang sebelah tu mcm pasrah je...hahahaha..nok...mcm sama je bulan lepas ngan bulan ni....

amirah said...

hahaha..tak dapat nak terima kenyataan posing nasha aziz ko tu...haha...

tips nya makan sikitttt je..hehe

Fazleyatul Aini said...

jaga kesihatan kak

Anonymous said...

Tak yah control2 sangat, kang meleleh air liur junior kang banyak yang tak dapat makan.

Haha.

-Dakpink-

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, sheila pun ada naik 3kg sebulan. pastu terus turun 1 kg setiap 2 minggu. padahal selera sama je. tak paham betul. heheheh

Rasp said...

hahahahahahahahaha....
look out nasha aziz...
rasanya nasha aziz pun kalah ni...
hahahahahaha...

tapi why i see sama je last month n this month??

Z@i Z@mR33 said...

mcm x ngandung pon...x nmpk perut

::NureeN:: said...

perghh posing nasha aziz tue beb...
mmg mengancam lah mak buyung :)
tu la nmpk sama jerr...
x per naik 3kg, janji bb n mak baby sihat :)

Eye_nee said...

cara psoing tu yg tak boleh blah tu...nasha aziz style kooo..tak pdn dgn buyungnya...hahahaha...

AnneRaini said...

nok, aku pregnant dua2 anak naik 25kg... lagi parah weh. dlm pntg pun turun 10kg masih ada lagi 15kg nak buang...sblm bersalin berat aku xkurang 80kg tahu..haha

Mummydearie said...

Terus lupa nak nasihat yang bagai mana bila tengok posing ala Nasha Aziz tu. Wah, memang tak mampulah nak posing ala-ala retis masa tengah pegnan cam ni. Memang salute!

Daddy Ziyyad said...

nok, kalau byk sangat naik berat badan risau kau developed darah tinggi atau kencing manis masa mengandung...hahahaha..

nurse dah suruh kau buat test MGTT tak? ( utk test kencing manis), sebab berat kau naik mendadak?

wahida said...

daddy ziyyad: dah buat hari tu, tapi masa tu Alhamdulillah, takde kencing manis...
nanti lagi dua minggu nak kena buat lagi MGTT tu nok, scary mak...huwaaaaaaa...

nuyui a.k.a miss YUI said...

hot mama ni =)

misz sheyla said...

sama la kite... berat asyik naik je..rasa mcm dah control dah makan tu

NM03 said...

take care jah... jgn jadi mcm aku. pengalaman insulin tu memeritkan jah. hehehehe

aku dah mcm minah endon tggu bas kilang. hahahaha

diana said...

tu kenapa cium ketiak sendiri tu??ekekekek

norhidana miswan said...

tensen je kalu pg kenek kene bebel kt nurse ngn doc, deme masa ngandung mmg takde ngidam or nk mkn apa2 kot, mcm robot ikut je rule yek...

tak menahan aku nengok ko posing kak, pastu yg baju hijau tuh konon2 innocent tu nyampah je

attyfir said...

takpe wahida..makan je selagi ada selera..
nanti lps pantang .pelan2 slim kan bdn balik .

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

ok lg tu cun jek sokmo ngko.. aku klau ngandung berat cecah ratus2 ajek.. menci aku, jenis naik 30 kg keatas punya.. last bersalin bln 11 aritu 106kg, ko bygkan, + lak ngan insulin.. nangesss... sib baik trun balik... tp azab la nak bg trun..

Ema Johari said...

tak menahan tgk posing mak buyung ni...

Makcik Anak 3 said...

posing yer....

Alin Marlini said...

tahniah wahida...lama tak datang sini..tau2 tuan tanah dah berisi