nuffnang advert

Tuesday, March 11, 2014

Superman untuk mertua

Assalamualaikum semua...
weekend baru ni family mertua aku datang rumah
so, aku kemas serba sikit bilik tingkat bawah
mak abah mertua aku tak berkenan nak tidur tingkat atas
malas nak panjat tangga katanya
biasalah, orang tua mmg mcm tu
mak aku kalau datang rumah aku pun
lagi prefer tidur bilik tingkat bawah atau tidur kat hall je
bukan orang tua je malas nak panjat tangga rumah tu
aku yang muda ni pun kadang malas nak naik turun tangga
lagi prefer mintak tolong si abang naik atas kalau nak amek sesuatu barang
berat bontot kata ko
hahaha

Man Of Steel

bila tahu mak pak mertua nak datang
kita tukar cadar baru
kali ni kita bagi mak pak pakai cadar Superman
kehkeh
bedsheet ni dah lama jugak aku beli
masa movie Superman keluar tahun lepas
bedsheet ni baru sekali aku pakai
sayang nak pakai, hahaha
agak mahal sikit tapi kain sedap, design pun cantik
bila mak mertua aku masuk je bilik
terus dia cakap, 'wah!! Superman untuk mak nampak?'
kehkeh
ok la tu mak
selalu pakaikan cadar bunga2 la, ropol2 la, abstrak la
so, ini kali kita tukar la
nampak mak brutal sikit
ekekek



sekian, penulis blog ini bukan peminat Superman, hanya minat cadar dia je :)

36 comments:

Nurzakiah Hanum said...

HEHHEE

Dee said...

Napa aku dtg dulu xde superman? Haha...

Eye_nee said...

Hehe...Woww..tokojut mak pak mertua...

wahida said...

dee: kahkah...lain kali aku pasangkan ko cadar lain la kak, cadar robocop pulak...wakakaka...

Anonymous said...

Mesti MIL tidur bermimpikan superman malam tu.

NM03 said...

kalu aku datang tido umh kau, aku nak cadar fahrin ahmad!

wahida said...

NM03: ko suruh fahrin ahmad pattern kan dulu cadar dia...ekekek

attyfir said...

fuh..cadar superman..

Ema Johari said...

mak pun macam excited bila tgk cadar superman ni

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hahaha mak mertua sporting gitew ;)

Cik Jue said...

hahahahaah comel gila...
mak mertua pun sporting habis

m.u.l.a.n said...

nak tido sana nnti ya..

msredcheesecake said...

tanjat pulak mak tu nanti..heheee

Mummydearie said...

Nasib baik tak terkejut mak mentua tengok Superman dalam bilik :)

Emy Tak Kecik said...

aah aku berkenan cadar ni....
aku pon x minat superman heheh

Amanda Suria said...

lena x tido mak mertua ko nok?heheheh...comel jer cadar tu...

Nieda ramly said...

selain corak suka tengok pilihan kain...kain kapas selalunya sbb sejuk dan selesa

JunAina said...

Ko saja jekan nak soh mak mertua jadi superman pulakkk...ahahhaa....

mama_saly said...

hihihii.. lucu lak..

akubiomed said...

Fikir 2-3 kali hendak tidur diatas katil bercadar gambar Superman. :-)

Fazleyatul Aini said...

haha lawak la ko ni kak

~ keep praying for MH370

norhidana miswan said...

haahhaha mmg nampak brutal... selalu yg muda2 belia je nih kt mak pak mertua ko ek... jnji bersih n kemas kn

amirah said...

amboih...meghiah abis cadar tu...mana nak beli? cantikkk

wahida said...

amirah: aku beli kat JJ nok...tapi masa movie Superman tahun lepas ditayangkan la...skrg aku x tau la ada jual lg ke x..rasanya limited edition...

D.Shahril Hakime said...

kekekeke..... mesti tanjat boboi nanti mak bapak mentua mike....

HeNRieTTa JoSe said...

Mak mertua sporting superman pown xpe...xde hal...

Khai♥Rin : anies said...

mesti ms tido mimpi (wak) suparman ekekekeke

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo comelnya..

msti tidur lena.. handsme..wakakak

:: idzwa :: said...

hahaha...cun wehhh cun!

diana said...

OK LA..KAN?/BILA TIDUR RASA BERTENAGA JE...EH!

Rizziela said...

cantiklah..mcm 3D plak

Daddy Ziyyad said...

hahahaha...

jgn ko pasangkan cadar Spongebob nok!

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, lawanya cadar baru. hehehe. sheila singgah sambil klik tabung nuff akak ~~~

.:fyzz:. said...

wey mmg lawo ar cadar superman tuh..aku sukaaaa..

::NureeN:: said...

mak mertua yg sporting hehehee

Makcik Anak 3 said...

klu atromen ada tak? paling2..PPG (power puff girl) or Princess..hihiiikkk