nuffnang advert

Wednesday, February 19, 2014

saya, junior dan Krabi

Assalamualaikum semua...

perkhabaran ini yang membuatkan kami suami isteri sangat teruja.
positive, obviously dua line.


pada yang dah lama follow blog ini rasanya ramai dah tahu,
aku consume pil perancang selama ni dalam merancang keluarga.
dan perbincangan kami suami isteri kalau boleh nak jarak setiap anak itu lebih kurang 4 tahun,
tapi bila si adik dah tiba 4 tahun, aku masih consume lagi dengan pil.
hubby bising, katanya aku asyik travel tak ingat nak mengandung lagi....huhu..
bukan tak nak, perasaan aku tu kejap nak, kejap belum bersedia nak ada baby lagi.

tapi ada satu hari tu, lebih kurang dua bulan sebelum berangkat ke Krabi,
aku rasa macam dah malas nak makan pil, so konon2 nak stop makan pil sekejap,
ramai orang ckp, kalau dah bertahun2 makan pil, bila stop makan tu bukan terus boleh lekat.
so, aku tak expect apa lah, mungkin tak lekat la kot sebelum pegi Krabi tu,
dalam tempoh tu aku masih teruskan pegi gym,
berlari atas treadmill, mengayuh di atas strider
angkat dumbell seberat 5 kg kiri dan kanan, buat set sit up, memang gila,
tanpa aku tahu sebenarnya dah ada 'junior' dalam perut aku.

masuk dua minggu cik puan period tak kunjung tiba,
hati dah mula terdetik, preggy ke?
tapi takde pulak pening ke, muntah ke, loya ke, pelik.
sbb 2x pregnancy sebelum ni agak teruk loya.
malas nak buat UPT sendiri, pegi klinik kat ofis ni, tak bagitahu hubby pun,
sekali result positive mengandung, dah 6 minggu pun...
'wow!! cepat giler lekat!!' aku kata gitu kat doc, hahaha...
tapi dalam masa yang sama, hati resah, terus tanya doc,
I nak gi Krabi minggu depan, boleh pegi ke ni doc?
doc jawab terpulang, kalau rasa badan kuat, boleh je pegi,
kalau tak, cancel je la,
eiiii, serius aku tak suka jawapan doc mcm tu,
tak membantu aku buat keputusan langsung..grrrr...

balik klinik terus wasap hubby gambar UPT, punya lah hubby hepi kemain..
serius masa tu aku pun sgt hepi rasa nak balik je, nak jumpa hubby, takde mood nak keje dah..
pastu hubby ckp kita cancel je la trip Krabi tu,
aku macam whattttt???
arghhhh, stress tahu?
dalam dilema, tanya klinik lain pulak, boleh ke saya gi Krabi bla bla bla...
doc jawab benda yg sama mcm doc pertama tadi...
grrrrrrrr, rasa nak lempang je doctor bila jawab mcm tu..hahaha...

kalau ikut hubby, mak dan kawan2 rapat, mmg dorang suruh cancel je trip Krabi tu,
sudahnya mmg aku makin dalam dilema...huhu..

terus terfikir daddyziyyad, doktor merangkap kawan blogger,
cepat2 call dia,
beb, aku nak gi Krabi ni weh minggu depan,
and the problem is, aku pregnant!!
wow!! congrate nok!! berapa bulan?
6 weeks, aku boleh pegi ke nok Krabi tu?
boleh, takde masalah.

wow, aku dengar gitu, berbunga terus hati aku

takde masalah la org preggy nak berjalan pun..
ko pernah ada history gugur?
takde.
ko muntah2 ke sepanjang pregnancy kali ni?
takde.
so, u fit to fly.

yeayyyyyyy!!!
jawapan confident macam ni lah aku nak dengar...hahaha..

but, but...
ko tak boleh naik speedboat,
ko tak boleh snorkeling,
ko tak boleh buat elephant trekking,
ko tak boleh berkayak,
ko tak boleh lasak2,
tapi nak naik flight semua takde masalah la...

ok nok...tengkiu so much!!
tengkiu faiz!!
tu yang aku pegi Krabi dengan hati yang tenang walau banyak xtvt aku tak dpt buat..huhu..

at Emerald Pool, Krabi.
so, jangan salah faham, junior bukan made in Krabi...hahaha..
waktu di Krabi, junior sudah 7 minggu dalam kandungan saya...




cerita tentang preggy ini tak membawa maksud apa2, sila jangan salah faham, hanya mahu share dlm blog sendiri agar anak2 boleh baca di kemudian hari, sebagai kenangan kami anak beranak...malah saya akan share byk lagi moment indah sbb kedua2 pregnancy sebelum ni saya belum menulis blog..so, kali ni, saya akan abadikan semuanya...

pada anda yang masih menanti kehadiran cahaya mata dlm rumah tangga, teruskan berdoa, jangan putus berusaha, saya tetap doakan kawan2 agar rumahtangga kalian diserikan dengan kehadiran baby...InsyaAllah...


56 comments:

Aisy Nasiha said...

Tahniah... semoga kandungan kali ni juga anak yg soleh dan semoga selamat semuanya...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, alhamdullilah. bestnya berjalan ke krabi dengan junior dalam perut. hehhee. semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang mengandung ni ya kak. hehehee ~~~

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah..tahniah kak =)

amirah said...

syoknya peknen..!!

ok, nak komen tu je... : )

mama maman aka yana said...

tahniah... semoga sihat sampai baby kuar... hihi

ezlinda hisam said...

bestnya..doakan saya ye kak..

Cinta Cinta said...

Tahniah... Masa entry krabi tu saya dah agak dah. sebab kata tak boleh buat lasak2 kan.. hehehe.. tapi org lain pun boleh agak.. cuma nak tunggu tuan tanah umumkan... Tahniah sekali lagi.. hehe..

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Ayu sukatiakula said...

tahniah... tc ye

ros_reeza said...

Alhadmulillah.. tahniah kak :) jaga kesihatan yer.. happy for you :)
lama tak mai sini, bila mai dengar berita gembira dari akak :)

Linda said...

Tahniah Wahida :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Yeay....tahniah sekali lagi..Aku pun jarakkan setiap anak lebih kurang 4-5 tahun....

NM03 said...

so sabah ape cer ni???? tak sabar dah sedut udara segar di sana.... uit uit... sambil jengket bahu. hahaha

:: Mrs.Eady :: said...

hahahaa...alhamdulillah :)

Ann said...

wah..seronoknye..tahniah!!take care mommy..

Fazleyatul Aini said...

take care !

SM@A said...

Salam Wahida ...

Tahniah.
Didoakan agar sihat dan selamat.
Take care !!!

::NureeN:: said...

alhamdulillah.....
klau nureen pon stuju ngan faiz...
klau kita tau bdn kita x der rasa alah ke x der mual2 boleh jerr nak travel mana pon janji mcm dia ckp x leh lasak kan :)
tumpang happy utk wahida...
ooo mmg plan gap 4thn yerr...
klau gap mcm tu anak2 matang ckit kan..
so drg sng nk uruskan diri sndri bila kita x der kudrat nk layan bila mai x sihat :)
amin..... moga doa wahida jd reality buat nureen utk 3rd bb jugak..
kot kita dpt bb thn sama mana tau kan hehee

Rizziela said...

Tahniah utk tuan blog :D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

waaaaaaaaa.....syoknya..tahniah o.k ...semoga semuanya berjalan lancar

Cik Jue said...

tahniah..tumpang happy sma

emy pokden said...

tahniah beb...
aku pun dah syak ko preggy masa di krabi tu...
harap2 kuarlah gegirl kan...
hehehe...amin2

Makcik Anak 3 said...

heheee.....jaga kesihatan yer sis

msredcheesecake said...

rezeki Allah terima saja... baby msia rupanya...hhee

Mummydearie said...

Tahniah sekali lagi! Semoga kali ni dapat gergirl pulak. Ada ler teman shopping :)

AnneRaini said...

tahniah wahida... seronok tgk org nak dpt baby...baby is wangiiii

mama_saly said...

alhamdulillah..tahniah jg dari sy..utk bulan ni awk blogger ke2 yg sy thu preggy..hehe..apapun jaga diri leklok...:)

Anonymous said...

Tu sebablah kau manjang tak sihat kan time kat Krabi tu kan kan kan kan?

Kahkahkah.

-Dakpink-

NEKCIK said...

tahniah and take care dear

Nieda ramly said...

tahniah sekali lagi...patutlah masa kat krabi dok tepi saja. rupa2nya ada makna.

Nieda ramly said...

tahniah sekali lagi...patutlah masa kat krabi dok tepi saja. rupa2nya ada makna.

ietams said...

Tahniah & jaga diri ye

Sis Vee said...

my kakak , si kecik dah 5 thn , ingatkan dah tak de , tetiba miss period ... yes preg . usia dah 45 thn . alhamdulillah anak pembawa rezeki .

PearlVelvet SueQys said...

tahniah dari saya, folow dah !

Rai Ourkizuna said...

yeyy..tahniahh.. lawa gambar ko yg last sekali tu nok..seri orang nandom..hahaha

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tahniah Wahidah... seronok akak baca... semakin ramai umat Muhamammad S.A.W.

Eye_nee said...

Serius akk syak "sakit" ko kat KRABI tu preggy sis..sbb sebelum2 ni mana akk penah baca ko sakit bagai kan...akk tak pernah terlepas baca setiap N3 ko ok...cuma kdg tak tinggal jejak..heheh..apa2 pun tahniah lah sis...

eMMe said...

kak Ida, best lak baca entry Sis hari ini... ape pun congrates again Sis!take care tau... muahs!

Ema Johari said...

kandungan kuat tak ada masalah..yg penting tk boleh buat perkara yang lasak sangatlah..anyway, tahniah sekali lagi

Amanda Suria said...

aku antara yang happy nok...harap2 ko dapat baby girl kali ni sebab ko makin cantik...tp orang ckap kalau mama eh asyik nak melawa dapat baby boy...x kisah la nok...janji anak dan ko selamat...lelaki ke perempuan ke x kisah kan....

attyfir said...

happy for u ida. takecare tau .
semoga dipermudahkan hingga bersalin nanti.amen

salwana nordin @ che'wa said...

tahniah!patut la byk aktiviti tak buat kt krabi..saya pun rasa pelik hheeeeee

GREENJADE said...

jaga diri n kandungan bebaik ye noks. aku pun tumpang heeeeepi sgt2..

kami sentiasa menunggu update mu wahida..tak saber ni..hehehe

Fiza Rahman said...

Take care babe. Tak sabar nak tunggu junior ko kluar :-)

akubiomed said...

Perlu jaga kesihatan dengan baik. Harap kali ini dapat baby girl pula.

Daddy Ziyyad said...

hahahaha..banyak list " ko tak boleh buat" yg aku bagi kan...:P

apa apa pun, kau dah enjoy krabi..aku jugak yg tak sampai2 lagi! hahaha

wahida said...

daddyziyyad: syarat yg buat akhirnya aku sampai jugak ke krabi...

tengs nok!!

Nafira usof said...

Tahniah noks~

Cik Puan Eka said...

Tahniah akak. Hehehehe.

Eka pon selalu tanya kat Doc Faiz. Kihkihkih. Lagi2 baru kahwin ni, macam2 perubahan hormon membelengu diri ini. Hahahaha.

::EIDA:: said...

TAHNIAH kak.. ;)

#slim skrg ;)

Rasp said...

tahniah... hehehehehe...
cam baru tau kan hahahahaha...
taking cares darling...

.:fyzz:. said...

mjuq tak muntah2 bagai kan..pepun..gambar kt krabi tuh anggun n sopan je mak si junior nih hehhe

IDAZS said...

wahh..tahniah.. seronoknya.. take care ya :)

Angah said...

WAUWAU
ALhamdullilah rezeki nook beh la abg abg dpt adik nanti

JunAina said...

Patutlah tetiba di Krabi dia jadi sangat bersopan...ahahhaa... Tahniah...lagi sekali dari akak.

Akak pon teringin tapi bila fikir2 umur cam ni arggghhh...

Bahrain said...

Tahniah! hehe