nuffnang advert

Monday, February 17, 2014

5 bulan 'junior' dalam perut saya

Assalamualaikum semua...

my new me.
abaikan selipar jamban tu...kehkeh...
gigih bergambar dalam toilet, tarik staff cleaner Indon tolong amekkan gambar...hahaha...


kenapa ni kakak, tiba2 mahu bergambar dlm toilet?
saja, sbb nak masuk blog tayang perut..
kenapa dengan perut kakak?
saya mengandung 5 bulan kan...
haa??? kakak mengandung 5 bulan?
tak macam mengandung pun, sudah tahu lelaki atau perempuan ke kakak?
mabuk tak? sebab saya tak pernah nampak kakak muntah2 pun..

eiii, budak ni...orang suruh snap pic je, banyak pulak tanya...aku 'pang' kang...hahaha...

senyummm je lah...memang ramai belum tahu aku mengandung...even kawan2 ofis pun...yang rapat saja tahu...
Jumaat lepas, bersembang dengan officer yang baru balik dari oversea, lama tak bersembang dengan dia..

Dia tanya,

anak berapa dah sekarang?
on the way 3...
haaaa?? berapa bulan?
5 bulan.
hoi, tak mcm preggy pun...
sama2 gelak...

nnt kan kemunculan perut aku bila dah 6 bulan nnt, dah mcm mengandung anak kembar nnt gamaknya...hahaha...selalunya aku gitu lah...
tapi aku rasa dlm gambar kat atas tu, dah nampak perut la...


yup, i'm preggy, dah 5 bulan, Alhamdulillah.
doakan saya dan 'junior' saya dalam keadaan baik2 sahaja...
tengs kawan2...

77 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah
tahniah

msredcheesecake said...

ala comelnya perut... macam tak nampak... seronoklahnak dpt bby lagi...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Tahniah!!! Jaga diri yea mudah2an girl ok..:)

InaAchik said...

alhamdulillah... tahniah kak...

Fazleyatul Aini said...

tahniah kak !
take care =)

ibuhebat said...

waaahhh!! tahniah! Alahmdulillah :)

Cik Jue said...

ooo yeke...
tahniah...
moga babay n mumynya sihat2 selalu

amirah said...

eee...happynyaaa...semoga semuanya baik2 aje ye..jg kesihatan..memang tak nampak preggy pun..

Mummydearie said...

Tahniah, sis! Tak nampak macam 5 bulan preggy aje. Tapi tang nafsu makan tu pun dah leh detect kot kotlah kan....tahniah again!

ain.ya.nun. said...

Hahaha.
Kita dah agak dah.
Kau saje nak buat surpise kan? Kan dah kena menjawab soalan2 curious aku.Best kan jawab soalan?

Haha.
Apapun,
tahniah dan jaga diri bebaik na.

Zee Suhaini said...

tahniah kak..
semoga semuanya lancar dan sihat selalu..perot kecik..

CikPuanHaLia said...

Wahh..klu dh 'junior' ko tu maksudnya nk dpt gegirl la kan..yeayy..

Tahniah wahida & D! :)

Rizziela said...

syoknyer x nampak perut..kalau saya...dah membesar ke depan dah

eima said...

alhamdulillah ..lama dah aku nantikan berita ni sbb tak sabo nk gegirl geng mama plak ... yeay ../aku doakan baik2 je utk ko kak ...

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah...patut la ko takde selera nak berblog ye sekarang... tahniah beb..

Khai♥Rin : anies said...

TAHNIAH!!!

p/s menanti 'ariana rose' ;-)

SYANI said...

Tahniah..tahniah...

Lynda Che Lah said...

Tahniah Kak Wahida!
Suka!

Tina Othman said...

tahniah & jaga diri ye

BungaTulip said...

Tahniah kak,
dah lima bulan pun still tak ketara lagi. jaga diri jaga kesihatan ye. sebaya la anak kita nanti :)

wahida said...

ain ya nun: mmg best sgt kena jawab2 soalan curious ko tu nok...hahaha...tapi aku tahu, ko antara kwn blog yg mmg dah tahu pasal ni...

cikpuanhalia: junior tu pompuan ke nok? bukan lelaki ke? kehkeh...

rai: aku takde mood berblogging ke nok? heheh...mood nak blogging tu ada, nak blogwalking tu ya ampunnnn...

khairin anies: wah, ko masih ingat tentang ariana rose aku tu eh? hehe...sweet la kwn2 blog aku ni...

attyfir said...

alhamdulillah ida.
takecare ye .kty doakan smoga dipermudahkan semua urusan .amen

♥ Vna ♥ said...

aku macam dah boleh rasakan beb...ko dah banyak bg hint sebenarnya hehehee

tahniah beb!

Green82 said...

tahniah :) patutlah berseri2. Take care n jgn lasak²

GREENJADE said...

tahniah nok. mmg x nampak pandai ko simpan ya.moga 'junior' sihat2 & aktif sokmo. x lama je lagi dok 'menyewa' 1st class room dlm tu kan.. hehe

ya Allah baru ku sedar..dgn keadaan pegnen ni macam mana lah ko menghadapi ujian bebaru ni ya.

sudipVSsenduk said...

Hari tu, masa entry kau makan laksa, aiskrim lepas tu jeruk, akak dah terasa yg kau mesti 'berisi' punya.. Akak ni nujum mak belalang dik.

Eye_nee said...

Tahniah sis...semoga ko dgn Junior sihat2 hendaknya yer sis...

Emy Tak Kecik said...

tahniah beb... :)

aku terbaca entry ko pasal ular..terus aku pitam...mual...sbb aku mmg tak leh tgk ular wawawa

adarnadzmie said...

tahniah wahida... take care...:)

erny firdaus said...

tahniahhh...wahh, syoknya..doakan semoga saya jgk 'terjangkit' ya..heheh..nak jgk ada 'junior' lagi..Insya-Allah..aminnn...semoga sihat ibu dan anak, amminnn.... ;-)

Tihara said...

Alhamdulillah wahida
akak tumpang hepi sangat2 :)

Puan Awin said...

wah2...mendahului saya nampaknya..pe pun, take care tau kak....doakan saya de rezeki pasni eh....

.:fyzz:. said...

assalam..nok ko mmg kan..pandai berahsia..cam aku gak..hehe..aku kalau pregnant..mmg aku jarg gitau orng..melainkan dh masuk 5-6 bln cam ko nih..tahniah dear..aku doakan ko n junior sihat..amin amin...hope dis time girl lak kan.inshallah..boi pun takpa..leh cukup trio..heheh..

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah...dah 5 bulan....xnmpak kan pwut tu...moga mommy ngn bby shat yea...

Nieda ramly said...

tahniah...take care

Nieda ramly said...

tahniah...take care

Chik Att said...

tahniah tahniah ...

mrs gold said...

tahniah kak....jaga kesihatan ye :)

Cho Zila said...

tahniah.. memang tak nampakpun... moga Allah permudahkan segalanya..

myamyza said...

alhamdulillah, tahniah kak wahida,, sama lew kita pon preggy juga, tp baru 4 bulan..hihi

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Tahniah. Pandai ko simpan rahsia khenn. Take care.

Kakzakie said...

Alhamdulillah..
Tahniah dari kakak
jaga kesihatan..

eMMe said...

Alhamdulillah Sis.. diam2 dah 5 bulan.. Tahniah, moga sampai melahirkan.. berseri2 sis skarang...
baby gurl kot.. InshaAllah...

CaDLyNN said...

congrats kak!
kite pon org xpasan jugak..hehehe

ezlinda hisam said...

tahniah kak..bestnya.. doakan utk saya juga ye.. :-)

Kesuma Angsana said...

alhamdulillah & tahniah yer dear !

Amanda Suria said...

masyaallah....tahniah nok...aku dah agak dah...mesti ko preggy punya...alhamdulillah..jaga diri ye dear...

::NureeN:: said...

alhamdulillah...
tahniah...
betul la tekaan nureen masa wahida g krabi ri tu...
doakan nureen jugak yerr :)
tgh berusaha gigih ni hehe

ummi_khalish said...

mabruk alaik...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, alhamdullilah taniah ye. sheila masuk blog akan dalam bloglist preggymom ye. hehe salam perkenalan daripada sheila ~~~

Sis Vee said...

my kakak baru 3 bln dah kena tangkap ... perut mmg besor . Tahniah !

diana said...

TUMPANG GEMBIRA,...
TAHNIAH YE...
JAGA DIRI BAIK2..

Makcik Anak 3 said...

tahniah kak..jaga kesihatan yer...

mak encik | SZ said...

alhamdulillah...tahniahhhh wahida! happy for u!

Daddy Ziyyad said...

mesti indon tu cakap dlm hati: " ishhhhhh..ishhhh..gedik betul kakak ni..dlm jamban kok mau ambik gambar sihhhh"...hahahahaha

Ema Johari said...

Alhamdulillah...jaga diri baik-baik..5 bulan baru semua dpt tahu

JunAina said...

Tahniah sis. Bertabahlah untuk 4 bulan akan datang dan akak doakan semuanya akan selamat dan Wahida dan 'junior' akan sihat2 sahaja.

Wahhh..ni mesti abang2 happy!

wahida said...

daddy ziyyad: kahkah...aku pun rasa mcm tu nok...

artkreatip said...

tahniah

makchaq said...

Tahniah... tumpang gembira...

Terus teringat kisah ular masuk rumah Wahida... Alhamdulillah semua selamat....

:: Mrs.Eady :: said...

Alhamdulillah....anak krabi in the making..kehkehkeh...

Take care beb!

lizz said...

Wahida..tahniah...tau2 dah 5 bulan...bestnyer tetibe saya lak yg eksited...

norhidana miswan said...

alhamdulillah... a big tahniah utk ko n cik abg ko kak... aritu masa tgk jln2 honeymoon tu aku mcm nk ckp je ko peknen ke kak... sbb nampak ko makin berseri2, tak sangka betul telahan aku....

jaga diri baik2 ye kak

dakcik said...

wahh! congrats kak!!
dalam diam-diam yek..comel je perotnya..huhu

take care yek..:)

NM03 said...

ingat, bersalin nnt aku bermalam kat ngumah kau... 3 branak tau. makan minum, mandi manda semua ditanggung beres. hehehe

lieyalatif said...

ya Allah noks..pandai ko rahsia yeak...tau2 dah 5 bulan..seb baik ko tak buat suprise tetibe up entry 'alhamdulillah dah selamat bersalin"...lagi aku tekejut beruk noks heheheeh

ape2 pun jaga diri tau...moga2 girl plak kali nieh...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

waaahhh, tahniahhh!!!
jaga diri

teringin gak nk ada junior tahun ni
doa2 kan jugak ye ibu mengandung
hrp2 berjangkit.. =)

whitecappuccino said...

wah! congrats sis!

syariza09 said...

tahniah...sy tumpang gappy bila dpt tau kawan2 preggy...tumpang sronok

Wak Gelas said...

tahniahnyerr cik kak wahida tuu.., leh tambah 7 8 lapan lagikk., ihhks

Mimy Hamid said...

wah wahida dah 5m ke...best...semoga ko dan baby selamat kay..kot baby girl amin

Dee said...

Eh mekjah..kau nak dok umah kak jah ke sok dia bersalin? Kau pass lah qausar tu kt akak..akak xde anak lelaki..nak pregnant lg mcm wawa den dah tuo..lps ni lehlah korang berbesan..eh..cam tau je gegirl..gegirl ke? Amin..

Bitt (double IS) said...

wowww congratulations!!!!!!

akubiomed said...

Tanniah bakal timang anak yang ke 3.

NAZMIAH said...

wahida ko due bila? macam lebih kurang je time kita ni...

ros_reeza said...

tahniah lagi sekali kak :)
wah, sporting akak cleaner tu, tolong amik pic.. hihihi

Cik Puan Eka said...

ALhamdulillah.

Tapi memang nampak sikit la perut akak hehe