nuffnang advert

Wednesday, September 11, 2013

pejam pejam, kenyit sebelah, muka bertukar?

Assalamualaikum semua...
nak share perangai si adik dulu2 dan sekarang...

 dulu masa dia kecik2 umur 2-3 tahun suka amek gambar tutup mata cenggini...sumpah kami tak suruh pun pejam mata...dia yg pandai2 sendiri...

lagi koleksi gambar adik pejam mata...

 lagi satu gambar, hah, tgk ni, sambil senyum sambil pejam mata...eiiii, notti tau budak kecik neh...
(kenangan semua gambar2 ni)

 sekarang dia dah 4 tahun setengah...ni gambar terbaru masa semua adik beradik ipar berkumpul rumah aku beraya...sekarang ni suka amek gambar pejam mata sebelah pulak...adoi la...

lagi gambar terbaru bergambar kenyit mata sebelah...motipppp sangat ko kan dik...



kelmarin dia hafal satu lagi doa baru, doa melihat cermin,
balik rumah dia pun baca lah depan daddy dia,
habis baca doa melihat cermin, dia ckp kat daddy mcm ni:

"kalau kita tak baca doa melihat cermin kan, nnt muka kita tukar jadi ultraman"

muahahahaha....pecah perut daddy dia...

39 comments:

NM03 said...

alololo... kiut kenyit mate sebelah. nnt kita amek gambo kenyit mata sesama kat krabi ye dik...







(maklong cakap sambil tongkat dagu... entah jadi ke idak nak p krabi dikkk....mmmmm)

Nisah Idham said...

hehehe alor cumelnya die..
kelakar .. :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

haha takutla muka nanti tukar, so daddy dah hafal belum doa nengok cermin tu?

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha trus lain mukanya..

eima said...

hahaha lawak betui adek ni tau ... adek tak mo jd otomen ke .. besh tu

GREENJADE said...

keh3 sape la cikgu adik yg ngajar ilmu bertukar jd ultraman ni aihh kih3

mcm tak percaya tgk anak membsar dpn mata kan nok..rasa tak puas tgk keletah dia kecik2..

Ratu Hatiku said...

Alololo....cutenya.. :)

♥ Wina ♥ said...

kahkahkahhh ultraman tuuuu :)

:: Mrs.Eady :: said...

Hahahaaa...otomen kata ko!

Mon MonaLea said...

hahaha.jadi utraman tu...

Cik Eka said...

hahahha semua main kenyit mata.

kalau sepupu2 eka, semua trend buat peace. Sampai jadi 1 malaysia. hahaha

Kakzakie said...

Hahaha.... pandai adik nak takutkan daddy ye.. Adik memang cerdik auntie tahu:) Pejam mata ke kenyit semua tetap comel..

lizz said...

klako laadik ni auntie pun gelak sekali..kemain pengaruh ultraman dier tu sama ngan abang uwais...

Amanda Suria said...

ensem...cute je mcm tuh...makin besar makin panjang akal kan...

Ema Johari said...

hahaha..bijak..bijak..

Nafira usof said...

hahahaha.. comelnye~
pandai dah wat memek muka time bergambar.

bab baca doa tuh aku tak menahan. hahahahahaha

Zawiah said...

pandai cikgu dia nak push anak murid suruh hafal doa ... heheheeee ...

Qhaifa Nur said...

comel adik pejam mata...

Tihara said...

dia dah semakin talented berposing..
comey :)

Rinna said...

Dah besar dah pandai posing2 yer..

Eye_nee said...

boleh tukar muka jd otomen tu yg tak bleh blah tu...hehehe...

Comel adik masa kecik2...

- G C - said...

comelnya dik. suka tengok pejam mata sambil senyum tu.. :-)

Dee said...

wah..doa naikkan seri muka di wajah ke? sbb tu kalau tak baca jadi ultraman..takutnya..hahaha..

tutup mata dua belah or kenyit sebelah adik tetap comey..

.:fyzz:. said...

aloooo suka tgk gmbar2 dier masa tutup kedua2 mata..tgk sekali imbas cam anak aku nok..yg si abng tuh..nih masa umur 2 tahun lebih gitu la..so cute

AnneRaini said...

kahkahkahkah....sapelah ajar jadi otromen tu..hehe

norhidana miswan said...

heheheheh itu proses pembelajaran adik kan... mule2 pejam 2mata pastu baru lah pandai kenyit2...jgn kenyit kt anak dara sudah

alololo pandai tau adik, hafal doa tgk cermin pastu siap ngusip daddy lg

ieda immi said...

ekkeke cute lah wa !

Zee Suhaini said...

apsal nak tutup mata???hihi
sumer pon nampak comel..

CaDLyNN said...

cute la adik...siap main kenyit2 mate gitu..

haha...pat muke bertuka jadi ultraman takleh blah..sure satu umah gelak kan...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Comey pic yg last tu :)

Mummydearie said...

Alahai, comelnya. Geram tengok gambar pejam mata, kenyit mata nih. Bak sini biar aunty cubit sikit pipi tu :D

shida said...

hahhaa.. tukaq jadi ultraman.. mesti cikgu kat sekolah ajar mcm tu

Fazleyatul Aini said...

comey chinta tu berpampers je haha

eMMe said...

anak kak ida yg ni dah 4 tahun... dah besar dah.. cute tetap cute...adik ni selamba je.. terhibur je aunty tgk gambar2 dia...

Kesuma Angsana said...

hehehe

azza said...

pak lawak la anak ko...

ArELeEz said...

woo hoo..!! gambar last tu mmg jejaka idaman malaya sgt..! he3..

akubiomed said...

Sudah pandai kenyit mata habislah awek cair. :-)

Hazmin Hamudin said...

Dah besar lain macam pulak pejam mata dia kan. Berjaga la wahai anak dara sekalian. Haha