nuffnang advert

Thursday, August 29, 2013

@ Linggi, N.9

Assalamualaikum semua...
masak la korang, minggu ni layan aku tayang gambar raya je la...hahaha...suka lah, blog sendiri kan....
raya ketiga pagi2 tu terus kami shoot gerak balik ke Linggi, N.9, rumah nenek mertua aku...mak ngan adik beradik ipar semua berkumpul kat sana...

 sbb dah raya ketiga pun kan, mood nak bergambar pun dah takde...ni pun pakai henfon jer.....masa ni kami anak beranak baru je sampai Linggi, letih lagi...eh, mcm aku pulak yg drive...kehkeh...

 dua2 ni adik ipar aku...Nurul dan Mimie...ada lagi sorang, Ain, mana ntah Ain masa ni...eiii, tak cukup korum la....
mak mertua aku pun takde dlm gambar raya kali ni, bz kat dapur kekdahnya...mmg menantu hantu sgt kan, mak mertua tgh penat masak kat dapur, kami gi bantai bergambar bersuka ria kat depan rumah...hahaha...
ampun mak!! sayang mak la...

 bersama Chinta yg notti, anak buah aku, anak si Nurul...

 anak2 buah aku...cucu mak mertua aku ada 7 org semuanya, tapi ni ada 5 je, tak cukup lagi dua, mana ntah si Yaya dan Ikram...

 skema....hahaha...

 nasib baik adik ipar aku ni pun jenis kaki posing....tak lah nampak aku sorang je yg gediks...ekekek...ada banyak lagi gambar poyo kami berdua, tak yah tayang la, buat muntah hijo korang je....muahahaha...

 akak doakan ko cepat2 preggy, Mimi sayang...amin...


tahun ni nak lenjun pakaikan baju melayu lama sikit kat anak2...rugi dah tempah tapi pakainya hanya sekali, so, beraya kat rumah sedara mara pun aku pakaikan dorang baju melayu...tapi ada jugak bwk baju tshirt bagai...kalau dah petang dah berpeluh, baru tukar baju lain...nasib baik anak2 dan laki mak jemah tak kisah...heheh...


beraya kat Linggi rumah mertua pun best, cuma ada kurang sikit tahun ni sbb nenek mertua aku tak sihat, so, sedih sikit la kami ni...huhu...

sayang family mertua sangat2, Alhamdulillah dapat family mertua yg sgt best...adik2 ipar pun best...pandai mak pak mertua aku didik dorang...bangga mengenali dorang dan tergolong dlm keluarga ni...harap hubungan aku dgn dorang boleh baik mcm ni selamanya...

25 comments:

Nurzakiah Hanum said...

riang ria raya

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik tudung..beli mana kak? hihih..siyes nak tahu ni.

NM03 said...

amboi chenta, peplum gitu, kiut sangat

Fazleyatul Aini said...

chinta mata bulat geramm2

lieyalatif said...

noks, aku suke pic last tu...gile kiut okeyyyy...posing gediks2 bersama family gituuu heheheeheh

kesoma rai said...

cantik gila baju ngan tudung ko.. jeles aku!

attyfir said...

comeynya ida..
kty pun sampai raya ke 4 ..fir wajib berbaju melayu..nasib dia nak pula ikut.

wahida said...

nuyui: shawl ni beli kat radiusite rawang...kalau minat, cer tgk online dia...heheh...

Emy Tak Kecik said...

best nye sbb ko ada nenek lagi...
elok plak dua2 nenek ada
i is jeles :)

eMMe said...

Sis Ida, btol tu... kalo dah beli n tempah baju raya harus la kene selalu pakai.. twin pun kene selalu pakai baju kurung, sebab beli mahal, n dowang cepat besar, nnt dah tak muat lak pakai kan..

best kan kalo anak2 n husband pun sporting bergambar posing2...

eima said...

jarag dah ade org pakai bj raya sampai raya ke 3 kak ... kira terbaik la meneruskan tradisi

Vee said...

klu dah kotor t shirt , baju kurung gak jalan ...

Qhaifa Nur said...

seronok kalau dapat yang sekepala ni wahida...

.:fyzz:. said...

meriahnya ko beraya nok..mmg last photo tuh..menjadik je candidnya..hehe mak like...

Amanda Suria said...

Nok...aku ada beli tudung mcm ko pakai tu..sama sebijik sejibon...huhu...

diana said...

memang best dapat ipar2 yang sekepala..;)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Meriah sungguh hari raya Wahidah ye :)

GREENJADE said...

mmg best kalu dpt ipar duai yg sporting ni..aku nye ipar biras pemalu2 nk begambo le nok..malu pulok aku nk potogedik sorang2 keh3

Aishah Jahirah said...

meriahnya raya kak...

JunAina said...

Berkenan akak denga tudung tu pandai Wahida pakai. Warna kontra yg in...

Kesuma Angsana said...

seronok apa cerita tentang raya raya & raya ni hehehe

Nafira usof said...

aku tengok gambar anak2 ko ngan sepupu2 dia tuh dah tertukar mana satu anak2 ko.. muka seiras jer.. hahaha.

wahida said...

amanda suria: apa? sama??? huwaaaaaaa....

akubiomed said...

Fuh bergambar sakan. Cik abang mana?

ieda immi said...

comel adik dan kakak ... cam anak daroo yg duk posing baju rayooo ! kekeke

comel!