nuffnang advert

Monday, July 22, 2013

Take 5 at Equatorial Cameron Highlands

Assalamualaikum semua...
sebelum aku bercuti ke Cameron Highlands tu aku ada sebut aku pi kursus kan...so, di sini aku nak cerita serba sikit kursus aku tu...
harap maaf, gambar agak blur, pakai henfon sajork...

 bertempat di Equatorial kami berkursus...beberapa hari sebelum kita menyambut Ramadhan...
tengs daddy, jaga anak2 kita dgn baik sepanjang mama berkursus...

 ni lah bilik kami...best bilik ni, selesa sgt...
mcm biasalah, aku ngan mek jah mana boleh dipisahkan, so berkongsi bilik lah kami...



 kursus kami ni lebih kepada nak hilangkan stress katanya...tu yg banyak penggunaan alat muzik dlm kursus kami ni...yg banyak2 dlm gambar ni bukan gitar tau...ni nama dia ukulele...spesis gitar jugak la...

 comel kan....
trainer kami  siap jual lagi ukulele ni dgn harga rm59...ramai jugak staf yg beli...

 yg ni mahal sikit...tgk lah material dia kan...kaler dia pun nampak mahal...

 muka stress belajar ukulele's chode...sakit jari rupanya belajar gitar ni...tgk lah gaya petik tu pun, mmg tak menokoh..hahaha...

 Take 5!!
setiap pagi pulak pukul 7.30 pagi kena exercise......dah la sejuk giler pagi2 buta ni...kalau tido pun sedap neh....ekekek...

 bersama geng admin, Alin n Zila...

 lepas tu pulak setiap grup kena memasak ko...dorang sediakan setiap grup ada dapur gas masing2..
3 drp kami deco meja, set up apron, buat menu bagai..
2 drp kami memasak dan garnish menu...
sorang lagi pulak runner, tukang lari amek barang dan cuci pinggan bagai...ekekek...

kami diberi rm15 utk beli sayur2an kat Kea Farm bawah Equatorial tu...selebihnya bahan2 lain mcm bwg, garam, hotdog, nasi putih dan sebagainya dorang dah sediakan...
ni salah satu masakan kami, hot dog sweet sour...siapa masak? mak jemah la yg masak...huhu...dah itu je yg aku reti, nak suruh aku lipat apron, aku tak reti, nak suruh aku deco meja, aku tak reti, nak suruh aku garnish menu pun aku tak reti...apa pun tak boleh...haha...
ada beberapa menu lagi aku masak seperti sup cendawan + telur, nasi goreng sardin dan selection of salads...pastu apa lagi ntah menu, tak ingat dah...

 malam pulak ada persembahan grup...ntah apa2 je lah kami bergelek mlm tu...kalau ingat balik mmg boleh gelak besar...hahaha...

 pas tu pulak kami diberi sorang satu puzzle ni...puzzle ni plain je asalnya...setiap sorang kena deco sendiri ikut imaginasi masing2...tiada terhad nak lukis apa, nak tulis apa, so, aku yg tangan keras ni, ni lah hasilnya...jgn gelak eh...
yg penting perkataan MY ALL tak tinggal...trademark tu weh...ekekek...

 bila setiap sorang dah siap puzzle masing2, kena cantum jadikan satu puzzle yg lengkap...hasilnya, bila dah dicantumkan, jadilah mcm ni...so nice kan...luahan kreativiti masing2...aku punya yg kat row no. 2 dari atas tu...yg paling buruk tu aku punya lah...huhu...

 pas tu pulak ada dominos...ni dominos drp grup kami...
buat dominos ni betul2 menguji tahap bekerjasama...

 menara dominos yg aku n termizi buat...tak berani buat tinggi2, kang jatuh, kena buat balik, naya jer...

 ada pulak dinner mlm tu bertemakan Hawaian Night...hukhuk...
omputeh sebelah aku tu lah trainer kami, nama dia Mr. Bill, yg pompuan tu pulak assistant dia, Miss Jes...

 gaya org berparti ala2 hawaian katanya...hahaha...

 Aloha!!

salah satu task kami kena bergambar dgn penjual sayur di Kea Farm tu...sabo je la...haha...
dlm keadaan rushing kejar masa, gigih mintak bergambar dgn adik Indon penjual sayur neh...


sebenarnya ada byk lagi xtvt kami dlm kursus ni, tapi tak lah amek gambar semua...tapi teambuilding kali ni byknya xtvt indoor je...yg outdoor pun bila kena beli sayur tu je lah...xtvt indoor pun tetap boleh merapatkan hubungan kami yg jarang2 berjumpa ni...ye lah, ofis aku ni ada 22 tingkat, bukan selalu kami dpt jumpa each other...bila ada kursus mcm ni, boleh la hilangkan stress sambil kenal lagi rapat staf2 yg lain...tengs ofis!!

36 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best kan

NM03 said...

dalam reramai minah yang buat gaya take 5 tu takde aku. aku sentap.... aku kat maner masa tu??? nyampah!!!!!








ke aku yg tukang amek gambar?? erkkk???

wahida said...

ko kan sombong masa tu jah...aku ajak pi luar, ko tak nak...duk lah lagi kat dlm tu...hahaha...

amirah said...

cam best je kursus ko ni...

Fazleyatul Aini said...

fuyooo hawai u hehe

JaSSNaNi said...

meriahnya kursus ada tema bagai...

JaSSNaNi said...

meriahnya kursus ada tema bagai...

norhidana miswan said...

gile seeronok kursus ko tuh kak... udahla bt kt tempat yg best, kursus pun best mmg betul2 hilang stress lah...

best best n best, paling syok yg dominos ngn puzzle tuh... mmg xtra syok

::NureeN:: said...

sronoknya...
tema hawai ker?

ct rahani said...

mati2 daku ingat gitar tuh kak.. hehe.. enjoy jer kursus camnih.. sonokkan.. :)

Kakzakie said...

Kalau kursus yg seronok macam ini suka Wahida. Lupa semua stress.

ismaliana sulaiman said...

hohohooo... aloha!! comel ko pakai baju tu.. :) mesti seronok pi kursus utk release tension/stress ni kan... aku dah xde peluang ki pegi cenggini al maklumlah suri rumah huhuuuu....

Daddy Ziyyad said...

Weh nok, si mek jah membuta ke masa korang eksesais pagi2 tu? hahahahaha...Tak nampak pun wajah beliau..:P

Gila meriah kaler baju hawaii kau nok...hahaha

Ukelele tu macam best la nok...ala ala speedy gonzales punya gitar..wakakakaka

1st time tau aku dengar hot dog masak sweet sour..haha

eMMe said...

best la kursus gini... saya suke.. menci kursus dlm kelas, yg duduk n dgr org ckp... mmg zzzzzz.. la jwpnye kalo ceramah tu mendatar je ckpnye.. hehehe...

.:fyzz:. said...

first nak komen ko mmg tomey dn tepati tema Hawaiian nite tuh.
kedua..ko mmg terer bab jjcm n masak..cayalah..

ketiga...kursus tuh mmmg bestttttt.nok..suka yg susun puzzle tuh so cute..btw..nnti aku update lagi pasai Hatyai ok...

Khai♥Rin : anies said...

murahnya.... mn nk dpt harga mcm tu..plg murah yg penah sy tgk rm98

eima said...

kami tak penah kursus cam ni ..kesian ...hmmm

wahida said...

daddy ziyyad: tak lah nok...giler ko nak membuta lagi? hahaha...dia ada kat dlm, sibuk main henfon...grrrr...

aku pun perasan baju aku meriah giler...wakakaka....

ukulele mmg best, kalau pandai choding laaaagi best!!

hot dog sweet sour la best nok...cer try!!

fyzz: ok fyzz, tengs dear!!

Cik Eka said...

wow besnya..

ehehehehe

dah lama tak pegi kusus, sejak direhatkan cuti bulan posa ni. + kusus dah terlebih 21 hari. Hahaha

Angah said...

best nya kursus ko ni,..bagus btol la ko dpt kompeni yg mcmni,...release tension....aku pun mau kalo g kursus cmni

Qhaifa Nur said...

kursus macam ni sure tak ngantuk wahida..bestlah
lepas tu shopping sayur kan..

man said...

Punya beh kursus ni..blh join lain kali..hehe

kesoma rai said...

beh gila ko noks.. co tempat aku keja kedeks nak mati.. semua in house training je..hahaha..

lieyalatif said...

bestnye nok...aku suke kursus gini...ni balik2 asek2 kursus dgr ceramah...dpt penceramah yg bosan mmg leh sangap lak...

cantik ko bertema hawaian nok!

Fiza Rahman said...

Bestnya team building. Mcm2 aktiviti yer.

Amanda Suria said...

Best la team building byk xtiviti luar nok...if dlm kelas jer confirmed ngantuk...

JunAina said...

Last akak gi team building 4-5 tahun lepas kot, paling menyampah kena buat persembahan tulah. Hazab ko noks...

Dee said...

xde rezeki jumpa Bill..company aku suruh pakai vendor sendiri utk teambuilding..huhu..

lizz said...

kemain best kursusunyer...dah la kat cameron...
siap ader party lagi tu meriah sungguh...

GREENJADE said...

meriah betui nok team building ko..ye la kan..siap ade shot masak-memasak ko..ye la puasa2 ni kalu buat byk xtvt outdoor mau ada yg pitam nanti kans.

Rasp said...

happening kursus u ni sis...
bestnya ukelele tu....
tingin nak blajar main tu...

diana said...

best nya..kursus yang tak boring..selalunya kalau kata kursus tu mesti tak lari dari "mengantuk"
kan??

Kesuma Angsana said...

wah seronoknyer !

ezlinda hisam said...

comel la ukulele tu.. ;-)

AnneRaini said...

jelesnye nok aku dgn org gi kursus2 ni. sepanjang aku keje ni xpernah aku berkursus kecuali kursus website tu pun setengah hari kat opis je...bosan.

Ema Johari said...

aktiviti dah maca masterchef pun ada..hehehe