nuffnang advert

Tuesday, July 30, 2013

sudah roboh

Assalamualaikum semua...

 semalam bawak abang gi dentist...cabut gigi depan dia tu....gigi susu depan dia tu dah goyang sgt, tinggal nak cabut je, kena cabut jugak la takut kang sambil mkn, tertelan dgn gigi2 dia tu...huhu...
kalau ikut kata daddy dia, daddy nak cabut pakai tangan je, aku pulak kata biarlah cabut secara proper...mak jemah cuak tgk kalau cabut sendiri ni...macam zaman dahulu kala pulak rasanya...kan ada doktor gigi, lagi pun, company aku ada klinik panel utk gigi ni...so, kita pakai lah kemudahan yg ada...
utk budak umur mcm abang, gigi dorang ni normal la nak tumbuh gigi kekal...byk kali aku pesan kat abang, kalau dah tumbuh gigi kekal nnt, kena jaga gigi tu bebaik sbb gigi tu takkan tumbuh lagi dah kalau rosak...kang kalau dah rongak seumur hidup, mmg tak hensem la dah...hahaha...

kesian abang, raya ni takde gigi...dua batang gigi depan sudah roboh  :-(
so, raya nnt abang jangan senyum lelebih eh...senyum mcm ni dah cukup...hahaha...

38 comments:

::NureeN:: said...

x per.. kejap jerr nti tumbuh gigi baru..
raya ni x der gigi la abg jerr..
ckp kuar angin x? hehehe

wahida said...

nureen: ha ah nok, ckp kuar angin...ekekek...kesian pulak aku tgk anak aku tu...

Qashmere said...

A ah lepas ni tumbuh lah nanti tu

Qashmere said...

A ah lepas ni tumbuh lah nanti tu

:: Mrs.Eady :: said...

Tak sabar nak tggu turn mcm ni jugaksss :D

amirah said...

lepas ni dah ensem balik dah...jgn risau je bang

Jue a.k.a Ibu 2F said...

sama ngan farisyah..tinggal satu lagi nak roboh....tapi dah longgar

GREENJADE said...

alahai sian abang.. raya tahun ni kurang sikit macho..hehe

takpe pasni hensem balik lah tu :)

Kesuma Angsana said...

hehehe ttp encem abg ni !

Dee said...

hahaha..abang masih ensem..btw..semalam gigi mimi tanggal lagi....tarik sendiri je..hehehe..brutal sket kitorang ni..

.:fyzz:. said...

amaran ko tuh nok sama cam aku gitau kt pia dua tiga bulan lepas..sbb gigi dia pun roboh dengan sendiri..aku pesan amik gmbar senyum simpui ja..tp abang ttp hensem arr.

eima said...

hahahah raya tak de gigi ..kesiannye abg ...

Amanda Suria said...

Teringat dania pagar dia roboh masa tadika....la ni gigi kekal dh tumbuh tp x cantik sgt...

Amanina Mads said...

nanti bila dh besar mesti gigi cantik tersusun

Qhaifa Nur said...

time nak raya pula roboh wahida, cian abang..

Daddy Ziyyad said...

Melepas la raya ni abang nak makan dodol! hahaha

Vee said...

teringat anak buah lelaki yang rongak depan raya sudah . nak nangis kena sakat x hensem ... heheheee

JaSSNaNi said...

sure masa nak amik gambar dia malu kan.. :)

Rasp said...

bergambar jgn senyum sampai nampak gigi...
control skit tau abang hehehehehe...
tapi abg tettaaaappp nampak encem :)

gigi sapphire ada satu ala-ala longgar...
tapi lum betul2 longgar so biarkan dulu...
nanti ke dentist gak ler...
sbb i, laki bini seriau nak tarik :)

NM03 said...

gigi aku ni bila nak cabut entah....

norhidana miswan said...

takpe, abg pakai topeng ek, nnti org tak pasan gg tuh... kejap lg tumbuh la tu, gg budak2 kan

wahida said...

jassnani: mmg pun dia malu, siap dia pesan suh aku jgn update dlm blog lagi...hahaha...tapi ni kenangan ni weh, nnt dah besar, dia boleh tgk balik gigi dia ni...


norhidana: amboi ko nok, siap suruh pakai topeng...ekekek...

Kakzakie said...

Kakak dok bayangkan adik mesti ketawakan abang dia tak ada gigi:)

Tak apa biar cabut nanti tumbuh rata wahida.

JunAina said...

Selalu cakap dengan anak kalau malas jaga gigi nanti kena pakai gigi lembu (gigi palsulah tu)...ahahaaa...

Tihara said...

oh pagar nya dah roboh, takpe pasni lagi hensem dan sweet anaknda mu ini :)

wahida said...

kakzakie: adik tak ketawa kak, dia cuma pelik tgk gigi abang tu...lepas tu asyik tanya kat saya, kalau gigi abang dah takde dua tu, boleh ke abang gosok gigi? hahaha...

~aSHa~ said...

anak akak gigi berdouble yg depan..nak cabut gigi susu tak goyang lagi....anak pun takut nak jumpa dentist....ada 2 gigi berdouble...

AnneRaini said...

alamak pagar dah roboh...hehe..payah ah nak mkn gigi depan xde..hehe

ieda immi said...

ahahhaha x per .. leh tumbuh baru ! ;)

QA's ~ mamapapa said...

owhhhh...yg roboh tu pagar depan tu,ehhehe!!

Khai♥Rin : anies said...

tingat ms kecik dulu..bla gg goyang je terus cabut dgn tangan... pastu melaung sorang2

CaDLyNN said...

ala sian abg tak sengih lelebih raye ni..hehehe

Nurzakiah Hanum said...

SELAMAT TENGAHARI
ANUM BR LEPAS HBS EXAM
SINGGAH SINI LU

akubiomed said...

Raya nak dekat. Tak hensemlah tak ada silencer. :-)

ct rahani said...

x pe kejap je tuh.. senyum camtuh pun dh cukup ensem tau abg.. :)

sudipVSsenduk said...

tetiba teringat lagu Pasir Roboh nyanyian S.M Salim

Ema Johari said...

nanti abang senyum simpul jer bila org nak ambil gambar...hehehe

aLyNnZ said...

tak per abg senyum pun dah comei...