nuffnang advert

Thursday, July 25, 2013

sesentap rasa

Assalamualaikum semua...
nak tunjuk kat korang perangai si adik ni...

 budak kuat merajuk, kuat sentap...masa ni kat Boh Tea Centre, tak tau apa yg dia sentapkan...adalah benda yg dia nak, tak dapat tu...aku pun tak ingat dah...dia selalu gini lah, kadang benda kecik pun boleh sentap...
tengok lah tu, nak ajak bergambar, dia palingkan muka dia...

 jenuh pujuk panggil dia bergambar, nan hado...
lagi dia telengkan kepala dia lagi adalah...adoi la...

 tak kira, mama nak amek gambar jugak!!
muncung sedepa kata ko...

 meh mama pujuk meh...
yg bagus adik ni dia cepat sejuk...merajuk sekejap kalau kena cara pujuk tu, ok lah balik...

haaa, tu dah ok...dah boleh bergambar dah...
eiiii, bertabah je la dgn perangai anak2 ni...huahuahua...
yg sorang mcm ni, yg sorang mcm tu...
nnt adik dah besar, tgk balik gambar ni tau...baru adik tau mcm mana perangai adik masa kecik... :-)

37 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Huwaaaaa sama la niii...

::NureeN:: said...

sweet la pic ko pujuk adik... suka aku tgk :)
anak aku pon kuat merajuk beb, dh tu garang amat.. huhuu

Fiza Rahman said...

Blh gang dengan anak aku si abang tu. Sikit2 nak sentap. Aku pon jadi sentap dgn perangai dia tu ☺☺

eMMe said...

Salam Kak Ida, same la dgn twin..
dari kecil dah tunjuk perangai..
mmg kene tabah n sabar byk2 hati ibu/mama ni.. heee~
kalo ikut hangin.. mmg aptb tau..
ada cara nk pujuk anak ni...
tapi sonok layan karenah anak2..
tunggu twin besar nnt tah ape lak perangai dia buat, hahaha..
yg pasti menguji kesabaran dan ketabahan kan.. kak!

Dee said...

aku lak perempuan kan..dua2 kaki sentap..hahaha..lagi haru...

eima said...

muka die ade cam ayah die nk muka mama pun ade adek ni kan .. tp aku rasa lebih ko la kak

.:fyzz:. said...

aloooo.sentapnya..manja tuh..dia mmg jenis anak aku no 2 nok...muka pun ala2 nk sama..comey gitu...mmg kuat majuk....sabaq ja la..yg best tuh..awat dia tarik topi dia....alahai..hehehehehe..

norhidana miswan said...

heheheh agak ngikut ko ke laki ko kak? tp comei pe muke org muncung sedepa tuh

Ratu Hatiku said...

samalah ngan ank saya yg kecik tu kaki sentap gak..kdg2 pening nak pujuk uhuhuhu

JunAina said...

Tu baru dua kalau 8...fengsan!

NM03 said...

tringat aku masa dia majok balon dia kena rampas dek orang lain. hehehe...

macik... mama kitew maner?







sentap aku noks... hahahaha

Fazleyatul Aini said...

oo adik kuat merajuk ehhh

shida said...

tu la kan... klu mak pandai pujuk dan jenis sabaq... anak2 akan ok..

shark said...

hehe..
nk jugak mama pujuk..
adik sentap lama2 nnti mak plak sentap..
br adik tau nnti :)

pena rozie said...

Bestnyer g cameron....

~ yus ~ said...

kalau anak lelaki merajuk kadang lagi susah nak pujuk kan.

kesoma rai said...

hamboii.. boleh ikat moncong..hahaha.. yang nama adik memang gitu kot.. anak aku yang no 2.. kami panggil adik (kadang2 panggil kakak sbb da ada adik) pun kuat majuk..tapi dia kronik sikit la..bukan takat moncong..sekali ngan tangisan lagi..haha..

Amanda Suria said...

Senua sama.. baik lelaki baik ppuan....kuat sentap....

AnneRaini said...

anak akupun kuat sentap. aku tegur dlm cara yg paling halus dan sopan pun die sentap. last2 aku yg sentap dgn die..hahaha

Nafira usof said...

hahahaha..
anak2~ mcm2 ragam kan~
anak2 aku pon sama.. si kakak kalo kita marah dia dengar cakap.. tapi kalo si adik.. jgn lah marah..lagi dia buat.. kena pujuk elok2.

Qhaifa Nur said...

kuat sentap adik ni ya..
aeish pun dah pandai sentap sekarang..mare asyik kena tinggal saja..

faraherda.razalan said...

Hehehehe...comel! Biasalah tu...kata dak kecik. Mcm Aydin gaklah. Sama je. hehehehe...

amirah said...

mesti la adik majuk2...nak manja2 ngan mama la..

JaSSNaNi said...

perangai anak2 macam2.. kena sabar je tau.. hehehe.. comel topi bear dia..

Kakzakie said...

Tapi kakak suka tengok adik. Muka dia comel sangat dan nampak manja gitu... Dia buat muka apa pun comel/cute:)

ct rahani said...

olololo cute je muka adik merajuk tuh.. geram auntie nk picit2 pipi tuh tau..

lain anak lain perangaikan kak.. macam2 hal.. daku pun sama aqeef suka merajuk jugak compare ngan abgnya..

4feet8 said...

sy pun kecik2 dulu kalau merajuk tak dpt benda, mesti malas nak ambil gambar.. hehe

akubiomed said...

Ibunya pandai diplomasi. :-)

CaDLyNN said...

haha..anak kedua mmg kuat majuk :p

lizz said...

comel biler dah senyum...aahh ikut perangai saper lak tu...hehe

GREENJADE said...

alololo sian adik..tapi kan anak manja ni hati dia baik tau..hehehe


Ema Johari said...

anak mama ni...

Khai♥Rin : anies said...

kn ada 'adik' tu baru adik x sentap selalu ;-)

Daddy Ziyyad said...

dah la pakai topi binatang, Adik paling muka plak...langsung tak nampak muka dlm gambar...hahahaha....Ikut perangai sapa kuat sentap ni nok? hahahaha

Rasp said...

agak2 ikut pe'el sapa tu sis hehehehehehe....
sib baik ibu dorang tu lembut dan baik...
pandai amik hati balik...
dah lawa bergambar :D

BUNDA a.k.a KN said...

mesti ada turun perangai sape2 kot...hehe..budak2 biasalah tu...

salam ramadhan dari bunda..

ieda immi said...

ahahah ikut sape lah tuu kan ...

akk suke pic wa dan adik tuu .. comelnye ;)