nuffnang advert

Thursday, June 6, 2013

moment di Hari Ibu 12.05.13

Assalamualaikum semua...
lately ni tak sempat memanjang nak hapdet...kalau ada masa hapdet pun, curi2 masa je tu...kadang2 aku confuse gak, apa yang aku bz sgt neh....hahaha...
takpe lah, dah nama pun keja, buat je seperti disuruh...saya yang menurut perintah katanya...
bila dah update tengahari mcm ni, nak tulis byk2 pun takde mood...huhu...gigih jugak la update demi BE yg sedang running...

 so, kita citer benda yg dah basi lah....tapi masih segar di hati aku...heheh...
tayang sat sejambak bunga hadiah dari hubby masa Hari Ibu bulan lepas...bangun tidur terkejut hubby bagi bunga...serius, aku pun tak ingat hari tu Hari Ibu...hahaha...
tengs sayang...sebenarnya dah lama tak dpt bunga dari hubby, dulu aku suka dpt bunga, tapi dah tua2 ni, perasaan kat bunga makin kureng...kehkeh...
tapi terima kasih bebyk pada hubby utk bunga yg sgt special ni..love love love...

 ni pulak gelang manik si abang buat...gigih dia buat nok...gelang ni besar sikit, lari dari saiz tangan aku...tak muat pun aku pakai...tapi aku hargai sgt atas apa yg anak aku buat ni...tahun2 lepas dia bagi kad, tahun ni dia up sikit....hahaha...
beberapa hari sebelum Hari Ibu tu, dia asyik mintak daddy dia belikan manik ngan benang getah...mula2 aku confuse, kenapalah si abang ni beriya2 benar mintak daddy belikan barang2...aku ingatkan utk homework seni dia tu...alih2 Hari Ibu tiba, terus dia bagi kat aku...serius terharu dan sebak...
abang baru darjah dua, tapi dia pandai amek hati mama dia ni...Alhamdulillah...
aku dulu kecik2 tak reti nak celebrate benda2 mcm ni pun...

ni lah budak yg bagi gelang tu....
mama tak nak hadiah sayang, serius mama tak kisah tu semua...cukup abang sayang mama dan ingat mama walau di mana abang berada...itu dah cukup baik buat mama...
apapun, terima kasih sayang...
abang mmg anak yg baik...anak yg ringan tulang bantu mama dia ni...Alhamdulillah...


tengs again to hubby n abang...
jangan tanya adik, dia tau Upin Ipin dia tu je...hahaha...

35 comments:

Khai♥Rin : anies said...

kalau sy pun sebak n terharu jg..

:: Mrs.Eady :: said...

alahaiii sweets nyer abg!!

Fiza Rahman said...

Untungnya dapat munga. Bagus lah abang.

LadyHas said...

bagus la ank bujang ko wahida. sejuk hati kan

D_08 said...

alahaiiiii.....tak kesah le ceghite basi ke idak...bagoih nye anak mike ye yonggg

D_08 said...

alahaiiiii.....tak kesah le ceghite basi ke idak...bagoih nye anak mike ye yonggg

emy pokden said...

sweet nyer abg..bila lah suri nak belajar appreciate cam abang ni...huhuhu

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..beruntungnya akak!
anak saya, si kakak nak belikan saya bunga tapi saya ckp xyah la bazir duit.
bunga cepat layu.
xde hadiah pun xpe, yg penting kakak belajar rajin2 :)

Mama Vogue said...

muka yg duk intai dari celahan bunga tu lagiiii comel..hehehe

akubiomed said...

Terbaik untuk Hari Ibu.

Nurzakiah Hanum said...

sweet

Azian Elias said...

ooo so sweet.. akak pun dah lama x dpt munger.. sampai dah tak kesah. baik i beli seniri kalau teringin. heee..

lieyalatif said...

So sweet noks!!! Tanda ingatan tu yg pentingkan biarpun hanya sekeping kad...

Romantik wooooo dpt mungeee...auwwww i loikeee sgt2....

My Little Diary said...

super sweet..... :)

Dee said...

seronok dapat hadiah dari anak2 ni walau x seberapa..ingatan tu yg penting..aku pun lama x dpt bunga..untunglah kau nok..so sweet husband kau..

JunAina said...

So sweet nanti abang pun bakal romantik sama dengan bapaknya siap bagi bunga you.

Paling penting kasih sayang depa bukan apa yg depa bagikan?

Kakzakie said...

Aduhai bahagianya kakak baca N3 ini. Sebak yg membahagiakan.

Adik kena tunggu masa pasti macam si abang juga:)

faraherda.razalan said...

Alamak...touching baca entri ni.

norhidana miswan said...

speselnyer, kalu lah edy lomantik cam laki ko siap bg bunge kan best.... pandai si abg amik ati ko, msti dia romantik cam papa dia gk tuh kak... pandai bg gelang manik kt ko

siti alfakhishah aman said...

colourful la gelang tu.. pandai abang bikin..

Qhaifa Nur said...

orang kata kalau selalu beri bunga...romantiknya...

cantik gelang abang buat...kreatif dia wahida..semua untuk mama

fazrulnoor said...

cool la anak mcmtu

amirah said...

lahaiii...sweetnya la dak abang ni. jeles tau. takde orang nak bg bunga atau hadiah aritu..sobsss

Maria Firdz said...

hehe.. bunga... romantik gituu.. :)

Emy Tak Kecik said...

aku lak kejam...hhhaha

bangun pagi tgk2 mak aku dah mop umah...
dia perli je la...
"patutnya ari ibu dia berehat.ni dia lak tido sampai tgh hari" kuikuikuikui

sudipVSsenduk said...

itu tandanya si abang dah besar & pandai menghargai kasih ibu... sweetnya.

whitecappuccino said...

siyes suwittt sgt la. :)

uncle gedek said...

pandai buat gelang! Lepas ni mintak buat rantai sekali!

ma yusoff said...

tetiba sebak melanda,lalu berjurai si air mata(emosilah pulak mak cik ni)

Chinta Safia said...

so sweet :)

NM02 said...

besar sesok, mesti abang seorang yang romantik.

Rinna said...

Terharu laa baca.. Bestnya dpt bunga dari hubby dan gelang dari anakkan.. :)

Kesuma Angsana said...

terharunyer

CaDLyNN said...

suweetnye abg...bg gelang manik kat mama die..gud boy

.:fyzz:. said...

so romantic huby ko nok..pling touching gelang manik yg anak tona ko buat tuh..:)