nuffnang advert

Friday, June 21, 2013

makan2 gelak2

Assalamualaikum semua...
ni pun n3 dah lama sebenarnya...mcm biasalah, hari Jumaat waktu rehat kan panjang, so kita buat sesuatu yg berfaedah la gamaknya...heheh...kami ada makan2 kat ofis..ada hamba Allah belanja makan kekdahnya...tapi bukan masak sendiri, upah kat org masak...

 ada masak lemak nenas ikan masin....gulp!! telan air liur balik...

 ayam goreng berempah...yummy...

 ada daging masak hitam....sumpah sedap!!

 sayur campur terbaik...

 sambal belacan pedas...sedap!!

 ada chocolate moist...

 pisang ni nampak lebam, tapi keadaan dia masih baik lagi...

 air sirap satu jug...

 kawan2 ofis...sebenarnya ada ramai lagi, tapi ada yg tak dpt join, sbb ada hal kat luar...so, mana yg tak dpt join, kita tapaukan utk dorang...dlm gambar ni kebanyakannya blogger jugak...

abaikan bilik kami yg mcm kapal pecah...ekekek...bilik ni cuma bilik singgahan jer...kami tak duduk sini pun...
geng antu jepun lagi dua org pun ada, tapi sampai lambat...maklumlah, dorang kan diva, diva kena sampai lambat sikit...hahaha...


syok makan2 mcm ni, kitaorg ni walau satu ofis, satu jawatan, jarang dpt jumpa...dah buat makan2 mcm ni mengeratkan balik mana yg renggang tu...bersembang dan bergelak ketawa...enjoy that moments...Alhamdulillah, berjalan lancar jamuan kecik ni...

44 comments:

NM03 said...

murah rezeki ORG YG BELANJE tu... amin....







gempak weh bilik kita. hahaha

Myra Jay said...

Wahhhh meriah ;)

wahida said...

NM03: tak menahan ada kipas dlm bilik tu nok.....kipas sapa tu jah? bilik tu bukan main sejuk, boleh ada kipas..ekekek...

Umie Artoqiemie said...

rezeki jemaat. Ya Allah dah macam kenduri dah office akak haha.sila2 makan...

♥ Wina ♥ said...

bestnye beb!

department aku nie ha..nak keluar lunch pun pikir 10 kali sebab overloaded dgn keje hhmmmpp!

potluck setahun sekali jek masa raya, itupun kalo jadilahhh

Rasp said...

food yummy tu...
wahhhh ramai bloggers kat ofis u ek sis :D
makan2 camni memang seronok...
opis i pun slalu buat ni...
insya Allah dapat mengeratkan lagi silaturrahim kan....

ieja amieja said...

wah sakan la makan org belanja ek..rasa mcm x nak masak je ari ni ..nak je amik cikit2 lauk yg ada kat ctu..huhu ble ke gtu??

m.u.l.a.n said...

bestnya... sedapnya...!!

Dee said...

bertambah rezeki orang yg belanja tu kan..alhamdulillah..food nmpk sedap2 belaka..

AnneRaini said...

ah aku nak masak lemak nenas tuuuuu..

lizz said...

meriah tu...makan2 sambil layan borak memang best...
terlio nengok daging masak itam tu kompom saya kalo makan menambah-nambah...

akubiomed said...

Lauknya boleh dikatakan mewah. Memang mengadap kalau makan ramai-ramai.

JunAina said...

Geng2 opis pun ada yg blogger gak eh...akak kat sini tak geng langsung!

MuMMie BeRRy said...

wahhh bestnya!!! kalo dpt kawan ofis sekepala....choc moist tue npak sedap...

faraherda.razalan said...

amboi...sape lah yg murah hati tu beb? Kelas gituhhh!

Amanda Suria said...

X leh tahan tgok sume mknan tu nok...mkn ramai2 mmg best..bertambah2 kan...

lynda said...

thanks pada yang sudi belanja makan tu...menu hari tu aku teringat2 sampai skrg noksss...sedap..

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..meriah betul :)

JaSSNaNi said...

amboiiiiii sedap betul... berselera uOls makan ye... daging masak hitam tu mmg nampak sedap pun..

JaSSNaNi said...

sedap nampak daging masak itam tu.. ulaaalaaaa

Eye_nee said...

semoga bertamabh rezeki geng yg belanja tu...

duniafana said...

pej. mana ni...JKR pn slalu bt

amirah said...

bestnya ada org belanja. murahhhh rezeki

Lya Colours said...

semua sedap2 especially daging masak hitam tu. waaa craving saya tengok gambar tuuuu

Khai♥Rin : anies said...

eh eh eh..apsal ayaq liuq meleleh ni bla gk kek tu????

eima said...

aku telan air liur bila nampak sambal belacan tu ....
pastu lauk 1st seklai buat aku lapo ...huaaaaaaaaaaaa fav aku tu

norhidana miswan said...

terbaik lah kak... kami kt opis pun selalu bt mkn2 gini... kalu yg ramai2 bt potluck, kalu tak takat bt bfast tp jnji 2-3org pun bwk blh share2...

eMMe said...

Kak! elok sgt la tu, time ni mmg tgh laparrrr!!!

Kakzakie said...

Bestnya kalau ofis kakak ramai sebangsa macam ini.

Itu mama qausar lupa dietlah tu:)

Nafira usof said...

telan air liur aku tengok gulai lemak ikan masin ngan nenas tuh.. aduhaiii~

aizamia3 said...

menu semua tip top sedap tengok.. kecur dibuatnya.. ;)
psstt: lagi best kalau ai dapat join sekali.. hahaha..

Qhaifa Nur said...

lauknya sedap-sedap belaka sure ambah nasi lagi ni...

:: Mrs.Eady :: said...

huwaaa...terliur!!

siti alfakhishah aman said...

masak lemak nenas is feveret.. yummy..

ros_reeza said...

memang best kalau dapat makan ramai2 gini :)

Fiza Rahman said...

Terliur tgk choc moist tu.

GreenJade said...

seronoknye ala2 pot luck. opis kami x best la yang..sume cina2 jek..kami melayu ade 2 org jek...x dpt nk tuko2 juadah huk huk huk

D_08 said...

untongle oghang pompuan...... rehat panjang....... bagoih jugak buat pot luck camni.....soghang2 bawak.....kumpoi2 banyak leeee..... best.....makan berkelah kate oghang...

Daddy Ziyyad said...

pisang lebam tu buat cekodok pisang pun sodap..:P

~ yus ~ said...

silap pula termasuk baca entri ini, semua tengah tak boleh nak makan...huhu

Rinna said...

Sedapnyaa tgk menu makan2 uolss.. :)

Amanina Mads said...

wah meriahnya..hehe
sedap coklat moist tu dgn ayam berempah

.:fyzz:. said...

best kan..ish terliuq aku nok...

ieda immi said...

mak aihh makan bawah macam nie mauuu bertambah2 kan ;)

seronoknyeee