nuffnang advert

Tuesday, April 23, 2013

Chili's @ Paradigm Mall

Assalamualaikum semua...
hari Sabtu lepas kami lepak Paradigm Mall..ke Chili's pulak kami kali ni...

 serius, kami dah lama tak lepak Chili's ni...masa duk Ampang dulu rajin gak la mkn kat Chili's KLCC tu...masa tu pun si abang kecik lagi...ada dekat 7 tahun tak mkn Chili's ni....huhu...

 kid's menu...makan minum utk children adalah FREE...abang pilih cheese pizza...
sila percaya, abang boleh mkn set pizza semua ni dia sorang je tau...dia mmg hantu cheese jugak mcm mama dia ni...

 ni pulak menu si adik...set grill chicken & vege...chicken adalah kecik...heheh..
broccoli tu adik panggil 'pokok'...dia mkn pokok habis tau...carrot mmg dia suka lah...anak2 dah pandai mkn sayur....gud job anak2 mama!! 

 nacho's yg ohsem...sbb dia diselaputi dgn jalapeno cheese, dgn rangup2 dia tu kan...mmg buatkan dia sedap...feveret i tu...yummy!! rm25.95

 cicah pulak dgn mayo dan segala mak nenek perencah yg dia bagi tu mcm tomato, bwg dan salad dia tu...yummeh!!

 habis set pizza ni, dia boleh order pulak menu sama mcm adik dia, dia order grill chicken pulak...mmg abg kuat mkn sekarang ni...

 aku pulak order Mushroom Beef Jack Fajitas...ok lah....boleh tahan...rm48.95...

 menu aku tu dia hidang sekali dgn semua ni...ada hirisan cheese sekali...utk disapu bersama roti...

 ni lah rotinya..kena mkn ala2 kebab gitu...

hubby pulak order Flame Grilled Ribeye...ada mash potato, vege n garlic bread...hubby ckp ok lah...
sambil mkn tu, hubby boleh ckp 'sedap lagi Tony Romas'...hahaha....
yg ni rm51.95

 ni pulak dessert kami...Molten Cake Icecream...yg ni mmg sedap lah kan...dgn kek coklat dia yg masih panas tu mkn sekali ngan aiskrim...mmg heaven lah kan....dah mcm gunung berapi pulak aku tgk...
rm19.95

yg ni pulak dah mcm gunung berapi yg dah memuntahkan lahar dia...heheh...kat tgh2 kek penuh dgn coklat yg mengalir....hrrrmmmm, telan air liur pulak dah ni...

so, kalau nak carik Chili's ni kat Paradigm Mall, ni details dia:

Paradigm Mall Chilli's Grill n Bar,
Lot GB01, Ground Floor,
Paradigm Mall, Kelana Jaya.
03-7887 3298



kalau hubby ckp Tony Roma's lagi sedap, tekak aku pulak ckp lagi sedap TGI Fridays kot...huhu...

44 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

emy pokden said...

tekak aku pulak...33 tempat sedap...hehehe

Masya said...

terliur dibuatnya...

NM03 said...

teringat fajitas wadihana.... uiii.... sila bertahan wahai mami qausar!

iduraz said...

mmg bebudak mkn free ek sis...so bole order 2-3 kali la ek..ker yg 1st jer free...ngeee

wahida said...

iduraz: kalau order utk kali kedua baru charge...

Fiza Rahman said...

Sedapnya. Tak pernah makan kat sini lagi. Masa gi KLCC aritu nak try, tapi org beratur panjang. TErus cancel.

wahida said...

fiza rahman: kalau gi klcc tu mmg ramai memanjang nok...tu yg kami pi paradigm ni...

:: Mrs.Eady :: said...

perrgghhh....gunung berapi itu la yg paling ku sukaaa!!!!

Rapunzeel Cikilolo said...

sedap...

aku suke triple play...

tu pun ada pakcik ajar makan...

Khai♥Rin : anies said...

blom penah menyinggah kt sini..tp mmg heaven la!
wallaaa

Lya Colours said...

aaaaaaaaaaa kat melaka takde chillis!!!

Ahsfantasy Ryu said...

Dessert tu... aww :D

Amanda Suria said...

cer makan kat The Ship...

Rasp said...

sis, hari ahad i lak ke paradigm mall tu...
i gi makan kat TGI...
opposite chilli's tu :D

abg nak membesar....
sbb tu makin kuat makan kot kan sis...

aduhhhh sedap lak tgk menu u sis...
cam nak gi je...
dessert tu menggiurkan :D

Cho Zila said...

sedapnyer weh.. wahida akakni dahler lapar rasa macam nak masuk dalam komputerni...

wahida said...

amanda suria: the ship tu pun dah lama tak terjah...huhu...

~MommyAida~ said...

wahh baru lepas makan kat situ minggu lepas..melepas nak mkn chocolate molten tu..tak sempat sbb dh full..huhuhuhu

Mama Vogue said...

Adoii..!
Dah la lapo, tertengok plak gamba makanan yg sodap2 nih!!
Merembes air liur!!

Munnafendy said...

gruukk gruukkkk grukkkk gruukkkk!!

bunyi perut sy skrg kak.

Qhaifa Nur said...

terasa lapar pula tengok menu ni, alahai sedapnya nampak..

Rai Ourkizuna said...

kalau aku boroi.. semua salah ko noks.. hahaha...

nak lunch dia pi tayang makan sedap2..grr..

norhidana miswan said...

perkh... sume best kak, tgk time2 tgri mmg sgt mengoda lah kak

amirah said...

lapornyaaaa nengok gambor2 makanan ko ni nok. serius tengah lapo sebab nasik grng bekfes pagi tadi basi okeh! ai is lapor

Hanis Azla said...

Salam wahida..

mmg tengah telan liur.. akak paling suka mashed potato kat chilis.. dia punya creamy tu syok betul..

Nafira usof said...

oh mak ko!!! mahalnyeeee~
nak pitam aku tengok harga menu ko ngan husband ko~
adehhhhhh~

wahida said...

amirah: nasi goreng ko basi? ish ish...kesian ko nok...

aLyNnZ said...

semuanyer menyelerakan..menggugat keimanan..daging, sayuran nyer..dessert yg mengancam..lapo perut tgk makanan time pose2 ni..
alynn tak pernah g lagi..

Daddy Ziyyad said...

aku langsung tak pernah makan cili ni nok....cili padi pernah la aku makan...wakakaka

Salina@IbuAqil said...

X penah mkn tmpt gini..
Tp bila tgk ni alahai sis..
Terliur jadinya..

mamyharraz said...

sedapppnya menu ko wahida oii
terus mengidam aku nihh..

RYS AREESA NASIR said...

brokoli = pokok, hu hu kelakarla adik...

hmm... agaknya akak semakin gemuk ni sbb tengok makanan2 kat sini.. hish, tengok je pun dah gemuk.. tak nak tengok lah hu hu...

JunAina said...

Tekak Melayu tak pernah lagi tory kat sini...:)

Blossom Heart said...

Ditagged di sini :)http://jibablossom.blogspot.com/2013/04/april-may-giveaway-by-nabila-medan.html

sudipVSsenduk said...

sVs.. sila kuatkan iman, tabahkan hati, fokus pd diet... fokus fokus

Kakzakie said...

Sedapnya abang makan sampai order lagi ye. Mama ni pengelatlah mana gambar adik makan chicken tu?

wahida said...

kakzakie: heheh...tak amek gambar pun kak...

Sue-Rya Qistina said...

pergggghhh..yg tgk ni pun dah terliur :D

lizz said...

semuanyer dap2...
ermmm meleleh nengok gunung berapi nengok kek cekelat tu...

♥ Wina ♥ said...

eeerrr aku makan chilli's nie tak kenyang + puas la beb ehehehee

Kesuma Angsana said...

sedap sgt ni !

Rinna said...

Sedapnyaa tgk makanan tuh.. :)

akubiomed said...

Kali pertama dan terakhir makan di Chilis ketika berada di Beirut, Lubnan beberapa tahun yang lalu. :-)

Hazmin Hamudin said...

Belum pernah lagi makan dekat Chili's ni. Saya dah pernah try TGI dengan Tony Romas. Memang berkenan dekat Tony Romas tu.