nuffnang advert

Thursday, March 21, 2013

Cuti2 Penang: Mee Udang Ayu, Teluk Kumbar

Assalamualaikum semua...
tengahari lepas jenjalan beberapa tempat, kami nak makan tengahari...jarang org mkn mee udang time lunch kan...tapi kami buat...haha...

 kami ke Teluk Kumbar semata2 nak pekena mee udang yg femes dan diwar2kan sedap ni...jenuh jugak mencari tempat ni...nasib baik ada GPS...rupanya dia kat depan rumah dia je...tempat ni masuk ke dalam sikit...kami beberapa kali berhenti tanya penduduk kampung...sbb tak nampak kedai ni...akhirnya sampai jugak kami kat sini...

 kami sampai masa ni agak awal...tak ramai org lagi...pukul 2 ke atas baru aku tgk tempat ni penuh...

 tertarik dgn perkataan 'mee udang cantik' tu...mak aku tanya kenapa mee udang cantik? staff tu ckp sbb udang kat sini semuanya cantik2...segar katanya...

 nasi goreng udang ni utk anak2... ada 3 ekor udang...udang besar2....best!!

 bihun udang hubby punya...rm13...

 mee udang biasa...kami tak order yg special pun sbb kalau byk sgt udang pun malas la pulak nak kopek...huhu...yg biasa ni harga dia rm13...udang ada 3 ekor, besar2 dan mmg segar2...kuah dia pun sedap!! serius sedap!! tak menyesal jalan jauh2 carik mee udang Ayu ni, mmg terangkat lah!! kalah mee udang Kuala Sepetang yg pernah kami rasa dulu tu...

 jenuh laki aku duk kopek udang2 ni...tengs sayang!!  :)

 mak n adik aku pun ckp sedap...mmg puas hati la...adik aku ni jenis bukan pemakan mcm kakak dia ni...hahaha...tapi mee udang ni dia boleh licin dgn kuah2 tak tinggal...cayalah ko Dik Emy!!

 fullamak, sambil taip ni sambil aku telan air liur...adoi la...tgk balik gambar ni bikin mencengkam jiwa nak repeat Penang...slurrrpppp....


see, group mat salleh ni pun pandai mkn mee udang tau...heheh...


so, kalau korang nak makan kat sini, ni alamat dia:

Restoran Ayu Mee Udang.
936B , Lengkok Kg Masjid Satu,
Teluk Kumbar, Pulau Pinang.
Tel : 04-6493881
H/p: 012-4652823

dibuka setiap hari dari pukul 1 tengahari hingga 10 mlm...
aku sgt rekomen kedai ni...

42 comments:

My Little Diary said...

mee udang mmg sedap, tapi aku makan brand selangor ler...huhu brand penang tak pernah rasa lagi.. :)

MuMMie BeRRy said...

napak sedap.. x penah pulak drg mee udang ayu ni.. kena try ni..

AnneRaini said...

setakat ni aku mkn mee udang sume tak sedap...harus ke penang jugak nmpk gayanya..hehe

iera said...

wah..bestnye makan mee udang.sejak lepas bersalin ni iera jadi suka bebenor makan udang ni..terliur kakkkk...bile nk p penang mkn mee udang ni..

nens cellection said...

sy pon telan air liur jgak..hoho..

lizz said...

kemain sedap mee udang tu...takpe sabtu ni kalo sempat nak pi sini gak..

Lya Colours said...

saya pernah makan mee udang kt sg dua. best. tp mana2 mee udang kat pineng tu memang sedap kot hehe

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya udang

aLyNnZ said...

adoii udang terbeliak2..beso..sambil2 cuti mesia sambil2 jjcm kan..syiokk

KhaiRin : anies said...

udang bela ke udang beli?

faraherda.razalan said...

Peh! Nmpk sdp weh...tp aku tak nak mi udang yg mcm ni. Penang die ade pemes mi udang yg kuah jernih tu....walau apapun, aku dah salin alamat. Mane tau kot g sane cuti t. Hahahaha!

:: Mrs.Eady :: said...

tgk pun dah nmpk sedappppppp kalo dpt apa tah lagikkkkk!!

Amanina said...

memang sedap makanan kt situ..hehe

makchaq said...

Makin rindu kat tempat tumpah darah ku..

Teluk Kumbar ni kampung makchaq..

diana said...

kalau nak rasa yang lagi sedap boleh pi kat taiping.sana pun banyak mee udang best2..

Daddy Ziyyad said...

serius lagi sedap dari mee udang mak jah kuala sepetang? kalau betul, aku nak try jugak..aku dah makan mak jah kuala sepetang tu

::NureeN:: said...

lama x singgah cini x tau plak wahida mai png.. x khabo pon.. dh dkt sgt la mee udang ni ngan umah nureen

Nurulhuda Abdul Latip said...

alamak aku dah terliur camana ni? Haihh kira mengidam makan mi udang ni mana nak cari??

wahida said...

faraherda: mee udang kaler jernih tu mcm mana nok? aku tanya kawan aku org Penang pun dia x tahu...huhu...

makchaq: ooo, kampung makchaq rupanya...

daddyziyyad: mee udang kuala sepetang tu kami rasa kat pak hasyim, bukan mak jah...kalau mee udang ni dgn pak hasyim, mmg pak hasyim kalah la...

Amanda Suria said...

terliur plak aku tgok entry ni petang2 hari...nok..apa kata ko je yang bawak aku pi sini...hahahahaha

wahida said...

nureen: sori nureen, lupa lak nak inform, kalau x, kita dah boleh jumpa kan nureen...huhu...

Puan Awin said...

serius , terliur tgk kak oi...

JunAina said...

Ko noks kalau bab makan memang menyanggup je semuanya...:)

ieda immi said...

ayunyeee owng yg makan mee udang tu ! ;)

akubiomed said...

Saiz udang memang besar. Puas makan. :-)

jeBateja said...

selalu sgt dah dgr pasal mee udang ni...lom kesempatan jerk....kalau teringin sgt nanti...den carik kat selangor dulu....ahakz

Nieda ramly said...

awek cun sedang hirup kuah mee udang .....lalalala

CaDLyNN said...

tgk pon da terliur....sedapnye

Rasp said...

memang terbaekkk tempat mee udang ni sis...
dah lama gilos me tak ke sini...
asyik pekena nasi kandaq, laksa je kalo balik penang...

Cho Zila said...

alamak telan air liur akak ni ha.. dahler pagini tak sarapan lagini... tak tau nak makan apa punya pasallerni...
isyh ayujer gambar masa makanntu...

eima said...

teluk kumbar .... tempat ai membesar .... kena bw abah aku ni klu nk pi cari ... klu tak metsi xjumpa ...hahahha

norhidana miswan said...

terliur aku nngok kak... aduh la

ANNA MARIANA said...

anna dok je penang tapi blm lg sampai sini..hihihi

Zura Zue said...

pergh udang dia,..

Hazmin Hamudin said...

Fuh... Besar betul udang dia ye kak? Letak 3 ekor pun dah penuh tu..

mama said...

lama mama tak makan mee udang.. ;)

Anonymous said...

You... Sakit hati tau baca posting u... Dahla i suka mkn... Huuuu jeles tauuuuu....

Raziff Yahaya said...

Salam,
Saya first time pergi ke situ weekend yg sudah. Punca pergi sebab blog ni la. Tengok gambar jer terus terliur. So, thank you!!!
Saya cuba snap a few pictures kat mee udang Ayu tu untuk blog saya, but your pictures are way better :)

http://pondokajip.blogspot.com/2013/09/mee-udang-ayu-di-teluk-kumbar-dan.html

Anonymous said...

http://jom-makan-utara.blogspot.com/search/label/Penang

nana anne said...

mmg supperb la ayu mee udang...mmg sangup dtg penang utk mee udang ni

che dai said...

Baru semalam try... mmg kalah mak jah

Anonymous said...

Resepi ciplak