nuffnang advert

Wednesday, February 27, 2013

susu time!!

Assalamualaikum semua...

ada satu hari tu, kami amek si adik awal sikit...kebetulan hari tu kami laki bini time off, ada urusan nak diuruskan, jadinya kami amek adik lebih kurang kul 5.30 ptg gitu...kalau tak selalunya kami amek anak2 dlm kul 7.30 mlm...huhu...
sampai2 je taska, tgk budak2 ni tgh menyusu ramai2 gitu...comel2 je tgk...dah siap mandi ptg, pas menyusu sebotol ni, pengasuh akan bwk budak2 ni main kat luar...ni gambar dorang menyusu je tau, kalau time tidur, dorang tidur kat atas..bentang tilam besar2...
sonok pulak tgk budak2 ni minum susu sambil tgk tv...bersepah2 sana sini..ada yg kat hujung sana tu hah...mcm2 kerenah budak2 ni...
mcm tu lah bila budak2 duduk kat nursery, masa makan semua makan, masa menyusu semua menyusu, masa tidur semua tidur, masa main semua main...ada jadual budak2 ni kena follow...setiap hari gitu lah kekdahnya...
kalau kat rumah dgn mak pak nya, jgn harap nak follow rules rupa gitu...memanjang je main....sampai makan pun lupa...hahaha...



Alhamdulillah, setakat ni kami puas hati dgn transit/taska Mama Zureen ni...anak2 aku pun dah lama kat taska tu...dah serasi dgn kawan2 dan pengasuh dia tu...Alhamdulillah...harap berterusan lah...si abang pulak kat transit lain, transit dgn budak2 besar sikit baya2 dia...tapi masih di bwh owner yg sama...
dulu pernah kat taska lain, anak aku si abang masa tu 4 tahun boleh terlepas kat jalan besar okey...nasib baik jiran aku nampak...sakit betul hati aku...grrrr....

45 comments:

Ina Haireina said...

comel je semua.. yg sorang2 kat sana tu bawak diri ke.. hehehe...

NM02 said...

alo alo alo... comei suasana cenggini

kalu ni semua anak kau, camner jah?

:: Mrs.Eady :: said...

so comelssssss! :)

*SiRibenMerah said...

hahaha.. cuba g tgk blog iyra.. I pon lulus buka taska dah neh.. hehehehe~

Sue-Rya Qistina said...

bagus la kan kalau ada jadual yg mcm tu. since dah stop hantar anak kt taska, so mmg xtau camne suasananye. hehehe

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kannn..kalau kat taska ni dia ada jadual yang lebih tersusun kan..Semua akan ikut tapi kalau kat rumah semua ntah ke mana..

Fiza Rahman said...

Gelak2 aku tgk gambar ni nok. Susu secara berjemaah...hahaha...comel ☺☺

Munnafendy said...

mcm2 peel....hahahhaa

SURIA AMANDA said...

comel jer semua...risau kan ibu2 muda nak htr anak kat taska / amik maid...ngeri betul zaman sekarang..

emy pokden said...

super chomel...hehehe

wahida said...

NM02: kalau anak2 aku? pitam dah kot...hahaha....

eLLy said...

Alo cute nye bila bebudak berkumpul reramai. Memang susah nak cari pengasuh yg betul2 boleh di percayaii sekarang nie kan

Qhaifa Nur said...

bila hantar ke taska..memang begini rutin mereka wahida...
akak tak balik awal, tak nampak aktiviti mereka..
semua ada jadual kan..kan..

alhamdulillah, jika dijaga baik...

norhidana miswan said...

seronoknyer... cmane lah kalu antar aiyan gi nursery kan, maklum lah selama nih dia sorang2 je ngn makngah nyer... tp kene gk cube antar dia berkwn kn

Nurzakiah Hanum said...

ala tomeinya dia

GreenJade said...

hhihi suke tgk dak baju pink tecit ujung dunia tu..comel jek landing solo2...

Nafira usof said...

alahaiii.. comelnye..
kalo kat taska or nursery pandai plak dorang ikut peraturan kan~ kalo kat rumah~ mmg idak ler~

whitecappuccino said...

comel nya hisap susu ramai2

Mama Vogue said...

pandai lak tu diorg duk beratur gitu ramai2.. kecuali yg layan sendiri2 kat ujung tu..hihi.
Sesekali terspotcheck mcm ni ok gak kan..!

HeNRieTTa JoSe said...

sweet jerr tgk dorg nyusu reramai cmtu....

Tihara said...

yang penting semuanya selamat..lega rasanya kan :)

Kesuma Angsana said...

hehehe minum susu secara berjemaah ye

adarnadzmie said...

comel2 je tgk anak2 ni menyusu botol... masing2 ngan gelagat sendiri...hehe...

lizz said...

kemain comey macam2 aksi dierang menenen...

Ya ALya said...

comeynyer.......masing2 dgn aksi senddiri kan....

Eye_nee said...

karoke time masa bila noksss...hehehe....mestilah bertime semuanya kan noks...kalau tak..sekejap-kejap sorang2 mintak susu..tak ikut time..mau tercicir kain pengasuh....

wahida said...

eye_nee: kahkah...lawak la kak...tercicir kain pengasuh tak menahan tu...wakakaka...

faraherda.razalan said...

Mg comel la. Aku klu g umah mama Aydin tu....nak-nak time makan, seme dok mengeliling mamanya. Hehehehe...comel!

amirah said...

senang la hati ko bila dpt nursery yg ok. ni anak2 kami ni taktau ler camne lagi ni kalo opah nya tak sihat lagi. aritu antar sekolah yg ada daycare melalak mcm nak terkeluar anak tekak...aduhaiii..nak keje pun x senang ati

Lelaki Ini said...

wah, cumel sgt2!

waiman said...

Kat mana ni? Ala kesiannya yang belakang tu.. Nak je saya derma tilam kat rumah

Cho Zila said...

ramai-ramai gitu berselera belaka... cantik lak tengok gambarni...

eB said...

terlepas? uishhhh bhy tuh...
tp mmg comel kan?
eB sellau gak singgah taska aerish. tgk dier watper... org len tido... dier bantai borak... grrrrrrr

wahida said...

waiman: ni kat taska rawang..haha..nak derma tilam? silakan silakan..ekekek...tak yah risau la..kat atas tu, dorang ada tilam utk tido proper punya...ekekek...

anyway, tengs drop by my blog n following mine, nnt saya singgah sana...tengs...

AnneRaini said...

akupun pelik apsal kat rumah tak boleh ikut rules? Nak suruh tido siang kemain payah smpi mengamuk2 aku.hahaha

Daddy Ziyyad said...

ya ampunnnn nok...7.30pm baru ko dpt jemput anak kat nursery...membesar kat nursery anak ko ni...hahahaha..

aku pernah terdengar & terbaca, tak tau betul ke auta...depa kata ada taska/nurseri yg campurkan ubat batuk/selsema ( effect lalok/ngantuk) dlm susu...tu pasal depa boleh tidor serentak...bayangkan kalau hari2 minum susu campur ubat ni....

wahida said...

daddyziyyad: aku pun pernah dgr pasal ni...aku harap2 taska aku tak terlibat la dgn benda2 mcm ni...huhu...

nauzubillah...

Mrs Velentine said...

comelnya minum susu ramai2..

sudipVSsenduk said...

pernah ke taska waktu budak2 tidur... tersusun rapi 30 orang!

mama said...

ehem..he2x..comil2nya mereka.. ;)

Dee said...

yang penting anak kita selamat...comel2 lak tgk masing2 dgn botol susu di mulut..hihihi..

Rapunzeel Cikilolo said...

tengok kartun la tu :)

akubiomed said...

Wah seronok dapat candu. :-)

Bitt (double IS) said...

ramainya kawan dia...happening cegni

Ema Blog said...

pernah hantar anak taska kat Puchong..tapi bertahan hanya sebulan...sebab kesian tgk anak mcm ketakutan..maybe cara diaorang berjadualkan..ada time susu, makan, main dan tidur...