nuffnang advert

Thursday, February 28, 2013

KFC Golden Wrap Chicken

Assalamualaikum semua....
semalam petang ajak hubby makan kepsi...so, balik keje berdesup lah kami ke Restoran Jejantas Sg. Buloh tu...mmg situ je senang nak mkn, sbb dah on the way balik mmg lalu situ pun...

 aku try menu baru kepsi ni...aku ni ada sikit simptom yg tak best kalau menu baru kepsi keluar...ragu2 gitu kekdahnya...dah berapa kali try menu baru kepsi sebelum ni, rasa dia sangat gagal...huhu...
tapi kali ni, kita bukak kan lah minda dan hati tu kot2 menu ni sedap pulak ke...heheh...
golden wrap chicken tu berbungkus gitu...sekali pandang mcm karipap pun ada..ekekek...
aku amek Combo A...sekali ngan bun dan whipped potato...kalau amek Combo B tu ada nasi...
nasi? I x heran pun sekarang...heheh...badan dah sedap tak amek nasi....

taraaaa....ni lah Golden Wrap Chicken tu...ayam dia kecik je...ada sekali jagung manis dan mushroom...
pendapat aku pasal ayam ni? oh my...sedap okeyyy...aku suka je...ayam dia pedas2 gitu dan terasa berempah gitu...utk pertama kalinya aku tak rasa nyesal order menu baru kepsi...kehkeh...
ada jugak yg kata tak sedap...ikut tekak masing2 la kan...jagung manis dan mushroom tu pun habis aku bedal...
hubby pulak amek ayam goreng spicy 3 ketul sbb lagi seketul aku nak mkn...jadinya semlm aku mkn ayam golden wrap ni + seketul ayam spicy...pas tu tapau pulak cheezy wedges...hahaha...see, dasarrrrr sgt kan...eh, aku kalau pi kepsi wajib order cheezy wedges tau...tak dapat dipisahkan katanya...




p/s: pagi ni breakfast lagi lasagna...vavava....

51 comments:

Nurzakiah Hanum said...

blum sempat nak try

Emy Tak Kecik said...

sedap ke...

aku sama mcm ko wahid...susah nk order menu baru kfc..sbb selalu x kene tekak...

wajib kalau g kfc..snack plate jeeeeee..ayam spicy tight n wing...hehe

ArELeEz said...

nk try gaklah! wahai, kepsi..! tgguuuuuuuuuuuuuu........... he3..

Fiza Rahman said...

Sedap erk. Bley try nnt.

Qhaifa Nur said...

belum cuba lagi.....
nampak sedap ni....

4feet8 said...

mcm aym panggang..rasa dia mcm ayam panggang juga ke kak? ke ada resepi rahsia kfc sendir?

Lya Colours said...

saya tak bleh in btol dengan rasa ayam baru ni. pernah try sekali pastu tak nak dah hehehe. sory kepci

Sue-Rya Qistina said...

sedap jugak la. tapi aritu mkn skit je sbb tau je la ngah preggy ni kan, x digalakkan sgt mkn pedas2. kalau dlm pantang mkn lauk blackpepper mmg bagus kan :)

wahida said...

4feet8: haaa...mcm ayam panggang...rasa dia pun mcm ayam panggang tu, tapi pedas sikit...oh, i like pedas bebeh!!

Daddy Ziyyad said...

aku baca ramai yg kata tak sedap..ko pulak kata sedap...so, aku nak try la guna tekak aku pulak..hahaha

bujal X said...

gambar iklan dia membohong~saya ingatkan yang balut tu roti~sekali kertas da~~

Anonymous said...

I memang tunggu review ko pasal yg ni nok. So, boleh tanpa ragu pi try lepas ni. Yey!

-Dakpink-

Dee said...

aku akan try...don't worry..i like benda baru..hot2 gitu..hahaha..

:: Mrs.Eady :: said...

belum terasa nak merasa benda nie..ehhh kenapa kah tekak??

Amanda Suria said...

ni aku pelik ni..kawan2 opis aku ckp x sedap nok...nanti aku try kena x ngan tekak aku...

Ummiarissa Mahdi said...

kertas yang wrap dia tu tak leh makan ek...hehehe...kalau boleh makan lagi sedap kot....saya tak cuba lagi...ntah bila dapat g KFC...

atty's said...

alhamdulillah ida terai dulu..
dah lama tgk je iklan kat tv,nak terai takut ..kot tak sedap

tapi kalo ida dah ckp sedap..mesti sedap punya..penting kena pedas..

Bitt (double IS) said...

belum try..nampak menarik

Qashmere said...

Thanks share. Saya pon tak pernah cuba lagi. Ada orang kata sedap..Sebab ada perasaan ragu2 gitu takot tak sedap...Tapi since sis cakap gini. Terasa nak mencuba plak

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....dah try sekali...tapi yang rietta beli tu...kalaer ayam dia pucat jerr....xsesedap yang dalam picta nie....huhuhu....

eima said...

tak nak la try .. hihi aku ttp rasa tak sedap ... tkt nk mecuba sebenarnye

wahida said...

ummiarissa: kertas wrap tu x leh mkn la sis..kenapa? nampak mcm boleh mkn ke? heheh...

NM03 said...

aku pun order lasagna jugak. tapi lom mkn.. smlm aku ada cakap kat nonok nak mkn kepsi lagi, kot2 dia nak kuar ke.. igt nak ajak kau sekali lagi sbb nak rasa ayam ni. sekali kau dah up stori..

Kakzakie said...

Kakak aritu ada beli juga utk anak kakak tapi sebab beli masa hantar dia tuisyen dan makan masa balik dah tak rangup tu yg jadi macam kureng sikitlah... makan jagung dan mushroomnya yg licin.

nuyui a.k.a miss YUI said...

ta try lg..hrus cuba juga..

Eye_nee said...

Betul ckp ko tu sis.....setengah org kata sedap yg lain kata soso ada yg kata tak sedap langsung...ikut tekak masing2 lah kan...tp nampak menarik ayam yg dah ko buka Wrap dia tu noksss...

RamRamCute said...

Nampak memang menariklah...

♥ Wina ♥ said...

sedap kan beb??

errrr aku suke je semua menu baru kehepsi..plg best double down tu

yalah, selera masing² kan..:)

Ema Blog said...

owh, ada yang baru ke...ketinggalan sungguh

MaMa3HerOO said...

sedapnyer..lum try lg..

the malay male said...

sedapppp

adarnadzmie said...

akak lom try lg... klu g jer KFC x jd order sbb anak2 takmo...nak ayam goreng jer...huhu

Azian Elias said...

amboi sedapnyaaa..



ps: ada org nak jadi back packer yeeee...hee

Nafira usof said...

aku tak berani nak try jugak menu baru KFC.. selalu mengecewakan..hahaha..
ramai yang kata x bape sedap.. so, lagi lah susah aku nak try~

wahida said...

azian elias: heheh...sesekali kak...ni mesti Dee pecah lubang...hahaha...

amirah said...

apsal rupa dia mcam ngeri je masa berbungkus tu..hehehe..memula kan tengok rupa dia kat iklan dia mati2 guwe ingatkan wrap dia tu roti ke. kah kah kah..rupanya kertas je. jgn lak Ahmad termakan kertas lak nanti..hehe..tapi x terai lagi la

Ratu Hatiku said...

oo sedap ya... nnt blh la nk cuba...jarang2 nk try menu baru nie..

whitecappuccino said...

akak pun lom try lagi sda yg kata tak sedap..since ida ckp sdap, bleh try la nnti.

wahida said...

amirah: hahaha...rupanya ramai ingatkan wrap dia tu boleh mkn ye nok...ekekek...

Sally Yatiey said...

Nampak sedapppp! Belum try lagi ;)

Rasp said...

hubby ku kepci nie peminat...
mesti nak try new menu...
tapi dah 2 kali gi kepci...
dia tak try lak yg nie...
bila i ask why...
katanya tak menarik perhatian dia hehehehehe leh gitu....
tapi i cam u....
cheezy wedge satu kewajipan...
oooohhh satu lagi...
egg tart dia...ooooo paberet gak tu...

munna said...

nampak sedap..... munna tak cuba lagi menu baru ni....

Tihara said...

sedap, nak2 dpt drumstick..dia ada pedas2 n ada bau daun kari..unik :)

izan mama mia said...

kalau dapat bbahagian dada lg best tuu banyak isi..huhu

mama said...

assalam dear..aritu mama makan..mama pun rasa sedap !!..lain tekak lain rasanya..memang ada yg kata tak sedap.. ;)

GreenJade said...

perghhh dh setahun lebih x mkn kepsi ni..pegnen thn lepas xleh bau kepsi lngsung

mau coba gak ler..hehehe

syariza09 said...

sy pon mmg dh try, mmg sedap giler

Zura Zue said...

dh macam kenny rogers je kak...

ieda immi said...

wah x leh jadi nie !
kena pi try jugak nie huhuh

mamawaiz said...

x try lagi...
sama cam sy kak..hantu chezzy wedges

akubiomed said...

Kalau yang dibelanja memang sedap. :-)