nuffnang advert

Friday, February 15, 2013

Good Fortune Chicken

Assalamualaikum semua...
masa kami laki bini tgk wayang minggu lepas kot, kami pekena lagi Chicken Rice Shop...tak tau nape, aku mmg suka mkn nasi ayam kat CRS...kalau amek set dia tu, mmg lengkap...semua ada...paling suka bila ada nyonya pie tee...wallah...

 bulan ni ada promosi masakan ayam baru...nama ayam ni Good Fortune Chicken with sesame and plum sauce...ada sekali dlm set kami tu...kalau nak order a la carte pun boleh....eh, boleh tahan jugak la masakan ni...kan kalau x, kita asyik order steam, roasted atau ayam soy sauce tu kan...ni sempena tahun baru cina, dia keluar menu baru...korang boleh la try kalau ke CRS...

lepas tu, kan kalau dlm set tu, kita diberi pilihan sama ada nak kerabu mangga atau rojak penang...selalunya kami amek kerabu mangga la...kali ni saja nak try rojak penang dia...
eh, sedap rupanya rojak penang dia...not bad....


ok lah, kalau ke Chicken Rice Shop ni boleh la try menu ayam yg baru tu...

ohho, saya suka, saya suka nasi ayam.... :)

36 comments:

Lya Colours said...

saya pon suka tcrs ! tapi hari tu dia offer suruh try menu baru ni la tapi kitorang tak nak hehehe. lagi 1, saya suka dia punya chicken fritters. lazat !

Nurulhuda Abdul Latip said...

Sedap ke Good Fortune Chicken dia tu? Hari tu aku g gak tapi aku tak try menu baru sbb takut tak sedappp

norhidana miswan said...

tak penah try rojak penang tuh, tp bile ko dh ckp sedap mmg pasni nk try lah...

:: Mrs.Eady :: said...

menarikkk!!!

Fiza Rahman said...

Ok...Lpas ni bley cuba. Jarang mkn kat CRS ni.

Tina Othman said...

bestnya

tak penah lg try ni, nanti boleh lah try

♥ Wina ♥ said...

dah lama giler tak makan CRS

nampak sedap wehhh..

Sue-Rya Qistina said...

dah lama x mkn kat chicken rice shop. last mkn mase bln puasa thn lps. hehehe. sedap rojak diorg tu, power!

SyamimiNazifa said...

sodapnya, lapar ni :]

sudipVSsenduk said...

setuju. kalau ambik set, mmg ngam2 dgn kapisiti penerimaan isi perut.. Alhamdulillah kenyang & puas hati.

Carl Lesmana said...

rojak penang sedap jugak .. =)

Amanda Suria said...

aku kan nok..tiap kali ada meeting besar,mmg order CRS ni utk lunch pack..senang sbb ada ala carte...aku yg pgg petty cash makanya sukati aku nak order apa kan...hihi

Ann Ishak said...

amat jarang sekali saya makan dekat CRS ni, tapi teringin jadinya bila tengok gambo ayam tu

Rinna said...

Wahh menarik..leh try laa makan kat tcrs nie.. :)

fazilzura said...

rojakkk... dap2

Rai Ourkizuna said...

aku penah makan sekali je kat crs ni. tu pun sbb orang belanja. lepas tu bila ajak husband aku pegi dia boikot. sbb aku da penah pegi tanpa dia. grr..

Cik Kamoo said...

tak pernah masuk CRS ... tak tahu nape...klu lalu just pandang2 je lah

Dee said...

mesti kau pun pandai masak nasi ayam kan? dee pun suka makan kat TCRS...

♥ dak pink said...

Ok, CRS ada kat Nilai. So blk nnt boleh singgah.

Tq lah thru post ni dapat idea nak makan apa ptg nnt. Penat wooo fikir hari2 nak makan apa sebab mood malas masak dah melekat ha. ;p

Cik Puan Rara said...

sy xpenah mkn CRS lg sbb risau ayam dye hanyir.

[sutera kasih] said...

mak aihhh sodapnya kak...yummy

wahida said...

cik puan rara: hanyir? eh takde lah...sedap tau...feveret saya ni CRS ni...

Rasp said...

i jarang makan CRS ni....
slalu kalo nak makan nasi ayam..
terus je ke melawati...
makan nasi ayam hainan kat situ...

tapi rojak tu nampak superduperdelicious.....

Lynn said...

Hmm menyelerakan...lamanya saya tak g CRS..

AnneRaini said...

berkenan betul aku tgk rojak tu weh... nmpk mcm sedap giler.

Kakzakie said...

Tempat kakak tak ada so tak dapatlah nak rasa..

Qhaifa Nur said...

ada resepi baru...sedapnya

*∽ IZAN ∽* said...

sama lahh... selalu amek kerambu mangga dia jekk.. hmm menarik gak rojak penang dia ni. macam sedap je kannn

Nafira usof said...

bikin aku terliur jer lah ko nih!!

suka jugak pie tee dia!

Rapunzeel Cikilolo said...

aku ngah santap meggi ni...

takpe, aku bayangkan ia rojak penang... hihi

NM03 said...

aku tak pernah mkn CRS dan aku tak boleh lalu sebelah res ni noksss...

munna said...

baru sekali je mkn kat CRS.... terliur lepas tgk gambar ni....

Kesuma Angsana said...

yg kedua tu mmg sedap

Rahmah Abd Mutalib said...

rojak tcrs mmg sedap!!

mama said...

dulu suka makan kat CRS..skrg ni mama dah jemu pulak..

akubiomed said...

Pertama kali pekena di Chicken Rice Shop di AEON Rawang. Berpuas hati ke enakkan makanan. Belum sempat hendak menulis entri berkenaannya.