nuffnang advert

Friday, February 8, 2013

Bapakku.fm & Isma Halil Hamzah

Assalamualaikum semua...

serius aku baru tau kewujudan radio Bapakku.fm ni...
aku tau pun ptg semlm lepas baca cerita Enot pelakon tu mengeluh dia sekarang kurang job lakonan...tapi dia bersyukur ada pekerjaan tetap setelah menyertai Bapakku.fm ni sebagai deejay...
aku macam apakah? apakah Bapakku.fm tu? kenapa mcm kasar benar bahasa radio neh? huhu...cepat2 aku google...

wahhhhh...sekali aku punya teruja lah bila aku tau Bapakku.fm ni owner dia deejay otai Isma Halil Hamzah tu...korang kenal x ngan Isma Halil Hamzah tu? tak pe lah kalau x kenal, yg penting aku dulu suuuuuuukaaaaaa dan admire ngan abg Isma ni...dulu dia ni deejay kat Radio Muzik, lepas tu byk stesen radio dia pegi...aku selalu layan lagu2 dia putarkan waktu aku study dulu...kalau mlm2 tak dgr suara dia, x sah....dia paling suka pasang lagu2 XPDC...dah namanya deejay rockers kan....
lepas tu kan, lepas tu kan...alamak, malu pulak nak citer...hahaha...
aku dulu pernah hantar surat kat dia uollss sbb aku admire giler ngan dia ni...alahai, dgr suara dia boleh buat aku x tidur mlm....tapi tu dulu la....zaman aku SPM dulu....hahaha..gatal kan? muahahaha...
lepas tu masa aku belajar kat UiTM pernah nampak dia secara live masa aku ngan ex-boyfriend layan konsert XPDC kat stadium...dia sebagai emcee masa tu...aku masa nampak dia tu, rasa nak menjerit...haha...giler fanatik betul kat dia ni...

ni lah abg Isma Halil deejay rock yg pernah aku admire satu ketika dulu...ekekek...kalau ingat balik, mmg rasa kelakar jer...

eh, melalut citer pasal si Isma ni pulak...excited weh sbb tau Bapakku.fm ni dia punya...aku harap dia berjaya dgn radio online ni...

aku x berkesempatan lg nak dgr, tp aku dah download Bapakku.fm ni kat henfon aku...free je pun nak install...balik kang, nak carik earphone, nak dgr lagu2 kat radio ni...dgr ramai komen, radio ni best, sbb lagu campur2, ada lagu rock kangkang, slow rock 90an, lagu2 terkini, kisah seram khamis mlm jumaat pun ada tau, x sabar nak dgr...dan yg paling penting takde iklan...weeehuuuu....
radio ni rupanya dah setahun lebih beroperasi, aku je yg lambat tau...huhu...


so, sesiapa nak tahu lebih lanjut atau dgr secara online boleh klik website dia ni: bapakku.fm

49 comments:

Nurzakiah Hanum said...

so baca lebih lanjut

:: Mrs.Eady :: said...

aku terjah skrg jugak!!!

Aisy Nasiha said...

oooh saya pun baru tahu ada channel ni... nanti nak dengar jugalah

Ujie said...

ohhoo..baru tau psl radio ni. dan baru tau ada peminat dia kat sini..^__^

Rapunzeel Cikilolo said...

ooo radio baru...

NM03 said...

kau minat dia noks??

tapi suara dia mmg memukau... aku penah dgr suara dia live masa dia jd dejay kat pantai morib. masa tu ada xtvt ape entah

aku rasa radio yg kita dgr tu dia pyer la... mana tau dah masuk radio biasa... kata dah setahun kan...

wahida said...

NM03: dia takde frekuensi jah...mmg secara online shj...

Sue-Rya Qistina said...

x pernah lg dengar radio online yg ni. hehehehe. kemain lg kan kak, admire kt dia. tp mmg dia agak encem la. husb saya kenal rapat ngan dia ni. termasuklah ali xpdc dan abg2 dia. biasalah, dah geng2 musician kan.

nnt nk terjah la :)

♥ Wina ♥ said...

eeerrr tak kenal le :)

4feet8 said...

suara dia.. hoho..
tapi first time dgr bapakfm ni

lieyalatif said...

EH ISMA HAlil ni femes dulu koooo...aku pun suke die dulu...nampak no kite ni sezaman kan nok hahhhahahaha...

ko cite ni baru tau ade bapakfm nie...ape ke pelik bunyinyer...

Lya Colours said...

oo ini abg isma halil *baru tau* kihkihkih

anie said...

i pun suka ngan isma halil...dulu dia la best dj kan...

adianiez AIDA said...

isma halil ni glamer time aida skola dulu. yes, radio muzik hi hi hi...

kumon :-
1 - bleh pilih hari nak gi dan waktu nak gi. if centre kat melaka ni dia open hari isnin, khamis & sabtu (2ptg - 8mlm). so, aida amik isnin & khamis. dlm kul 6ptg gitu, lepas aida balik keje, terus gi. yg penting kita dtg dlm waktu dia buka tu.

2 - sebulan RM120 per subjek. dia ada 2 subjek - maths & english. now aida amik maths saje. yuran masuk RM30 je sekali byr.

3 - sekali gi tak amik byk masa. less than 1 hour. if workbook tu abis buat, cikgu tanda, then bleh balik. bawa le workbook homework.

tu aje.

sudipVSsenduk said...

ko ni sepesen dgn adik akak, dia siap record suara Isma Halil ni dalam keset biar boleh dengar ulang-ulang, angau... hahaha

Zura Zue said...

selalu dgr nama dia...ooo..jiwang jugak akak nie ye...kehkehkeh...

* kak nti bg alamat

Qhaifa Nur said...

dasyat juga tajuk radio dia...yang akak tahu suara beliau memang sedap...ensem patut dulu ramai yang minat dia....

N i e Z a said...

minat jg yg isma halil hamzah ni..time waktu2 study dlu..hehehe..tp x penah tau pon ade kewujudan bapakku.fm ni..

wahida said...

adianiez aida: ok sis, tengs for the info...kat area rumah ada KUMON, ingat nak masukkan anak saya si abg tu la...

zura zue: wow, dah nak hantar kad kawen eh? ok, nnt aku bg...

eima said...

aku penah dgr nama die tp lupa die radio mana dulu .... muka mmg tak kenal lah

Emy Tak Kecik said...

hahahaa

sama la wei...aku dulu dgn kawan2 peminat dia ni...mmg layan... :)

dulu zaman remaja pon aku tulis surat kat artis pojaan.time tu KRU.kaw2 aku minat.apa aku x suka aku luahkan kat surat.sampai watie elite kene tahan mabuk pon aku tulis n tny.

"kenapa ambik artis macam tu bawah KRU?"

hahahahahahaha

Nafira usof said...

first time dgr pasal radio nih.. aku selalu layan hot ngan suria jer..
nanti nak try dengar radio nih plak..:P

Nens Collection said...

pestime jugak dgr..;)

Munnafendy said...

kalau lagu2 rock kapak tu mmg layan la kan? tp nape namanya bpakku?? adehhh

Amanda Suria said...

AKU PUN SUKA DENGAR SORE DIA MASA DIA KAT RADIO MUZIK...LA NI DGR RADIO PUN DAH X PERNAH DAH...

wahida said...

emy tak kecik: kahkah...ko lg fanatik weh...

HoNeY_oK said...

Oooo...baru tau...
Patut semlm tanya ok tak kalo nak masuk blog...

wahida said...

honey_ok: heheh...

mamyharraz said...

bapak kasarnya bapakkufm nih ekeke
tp apapun aku kenal abg isma halil nih..yelah kita kan se zaman..dulu2 layan gak masa dia jd dj..

AnneRaini said...

akupun langsung tak pernah dgr..lagi teruk.hahaha

AnneRaini said...
This comment has been removed by the author.
Aku Ibu Muda said...

Bapakku.fm... dh lama follow kt FB... :)

Zura Zue said...

hehehe...lupe plak nak bg...

z2007_jc@yahoo.com.my

Daddy Ziyyad said...

ni online radio kan nok?

so, surat kau pos kat dia dulu tu, dia jawab ke tidak? bahahaha

GreenJade said...

ler...nape aku x tau pong nok..tq tq..aku pung admire dia gak dolu2..hik

skg jugak aku tegedik2 nk terjah...weiihuuu

norhidana miswan said...

ohooo ptt lah aritu masa balik kerteh bukak radio thr gegar takde sore dia, rupenyer dia dh bukak radio sndiri....

diana said...

add la kat facebook.dia selalu update pasal bapakkufm

Rinna said...

Suka juga dengar masa dia jadi dj dulu.. sore dia mmg best.. :)

jebatmalaya said...

salam... masih segar lg ingatan kau yer....

ahsfantasy Ryu said...

eh.. kita pun baru tahu ni.. huhu~

Wak Gelas™ said...

rock kangkang tu Xleh blahh.., hhhm kalo xde iklan camne dorg leh dpt income erk..,uHUuu

mama said...

mama baru tahu,thanks atas info ni..

akubiomed said...

Bukan tidak mahu streaming kuota pula ciput belum cukup bulan sudah habis.

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, salam ukhuwah dari bunda..

ummu said...

salam Wahida
thanks for sharing
saya pun dulu suka dgr rancangan Isma halil ni akhir 90-an....terkenang dolu2

mamawana said...

Assalam,

Salam singgah. Isma Halil.. ingat ingat lupa daa...

Kesuma Angsana said...

x pernah dgr siaran ni hehehe

Fiza Rahman said...

Nok, ni deejay feveret aku. Memang rindu nak dengar dia keudara. Dulu masa dia join THR, aku selalu tido lewat sbb nak dgr celoteh dia. Ok...nak google jap.

Aku Adam said...

sapa nk layan dj ismahali di bulan puasa ni bleh on9 time sahur....pkul 3am-6am setiap mlm....