nuffnang advert

Monday, February 18, 2013

apa itu cenonot?

Assalamualaikum semua....
rasanya ada yg tau ada yg tak tau kot apa tu cenonot....
aku antara golongan yg tak tau tu...hahaha...





 whatsapp group dgn all the adik ipars ngan biras...asalnya mmg kami semua tak tau apa tu cenonot...adik ipar aku si Mimi tu yg bagitau...dia ada kwn dari utara...so, dia pun tau dari kawan utara dia tu....

rupanya cenonot tu panggilan org utara utk tongkeng ayam...ingatkan merapu je bahasa tu...rupanya mmg ada dlm kamus DBP okey...maksud dlm kamus tu pun mmg tongkeng ayam....

ooooo, aku belajar lagi benda baru...heheh....

 ni lah cenonot panggang...gambar yg di wasap oleh adik ipar aku si Mimi bg menerangkan lebih lanjut apa itu cenonot...heheh...

Mimi, akak tak terliur dgn cenonot ko ni, akak terliur kat chicken wing kat pinggan laki ko tu....hahahah....

48 comments:

Tina Othman said...

comel gila nama dia haha, lain kali boleh lah guna nama tu instead of tongkeng ayam

Nens Collection said...

comel perkataan cenonot dr buntut n tongkeng ayam kan..hehe

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cenonot? Hehehe, tapi aku pun tak makan cenonot laa...wing pun aku suka!

Nurzakiah Hanum said...

huhu
cute word

:: Mrs.Eady :: said...

hahaha..kelakar plak kalo disebut bnyk kali!! :)

ehhh same la aku terliur plak tgk kepak ayam tuh!

fazilzura said...

adehhh.. xdo ke nama lain wakakaka

♥ Wina ♥ said...

aku pun belajar benda baru hari nie beb..ngeeeee

Lya Colours said...

i love tongkeng ! eh cenonot. eh apa2 la janji sama hahaha

NM02 said...

aku sebenarnya tak reti mkn tongkekng, tapi bila dah jadik bini along, akulah pengemar tongkeng yang tegar!







kalu goreng tongkeng sendiri, aku paling tak suker nak buang lemak kat ujung tongkeng tu.. huh

Ratu Hatiku said...

hihihi...1st time dgr cenonot :p

Aku Ibu Muda said...

comel gilerr namo eh...kikii

Rasp said...

i lak ingat semua org dah tau...
mentang2lah i org utara kan...
take things for granted gitu...

N i e Z a said...

hehehe..aahh..tau2 cenonot tu aper..ekekeke


saya ngan hhusband pon antu cenonot..ekeekkee..

lieyalatif said...

ayat baru!!! aku pun baru tau ni noks...dah le aku mmg peminat tegar cenonot nieh.....5 batang pun leh telan sorang..dgn tulang2 aku kunyah ...tau2 tinggal lidi jek hahahaahahah

Daddy Ziyyad said...

Erkkkk! aku tak makan ni nok!

Fiza Rahman said...

Owh...cenonot erk ☺☺. Tapi aku tak makan lah cenonot nih.

Aisy Nasiha said...

baru tahu istilah ni...aapa2 pun tak kisahla ye..asalkan faham apa bendanya.

terima kasih mendoakan nazif ye...

Ujie said...

Ohh..loghat utara..

Saya kalau nak masak ayam mesti buang part tongkeng..pdhal masa kecik lalu je makan. Skrg jd mengada..

Sue-Rya Qistina said...

hahahaha! saya pun 1st time dengar ni kak. mcm comel je nama tu. hehehe. saya suka makan cenonot! sedap gilos!

faraherda.razalan said...

Ohoh...bhgn plg sdp tp paling tak sihat! heeee~

shazrina said...

ishk tak gemar ler cenonot tu ..kalao nak bg makan jugak, akak makan yang tepi tepi je ..kat tengah tengah tu, erkkk tak selere ..hihi happy monday ya :)

Eye_nee said...

akk tak pernah makan pun ni sis...tengok kwn2 lain makan cam selera jer....

Nafira usof said...

aku pon kategori tak reti makan tongkeng ayam nih.. heheehe..

Nieda ramly said...

org utara ni pong tak tau lagi

whitecappuccino said...

lorrr..bontot ayam ke cenonot tu??

Qhaifa Nur said...

ada nampak orang jual tapi nak beli tak lagi kot wahida...
baru tau nama baru dia...

Lynn said...

kah kah kah..ingat cencorot tadi..sungguh tak tahu...selalu panggil tot tot..hehehe...

Cho Zila said...

tak tau gakler .. tongkengtu tauler... ingatpun main2 nama cenonottu..

Dee said...

aku panggil tongkeng or bontot ayamlah..nama baru ni cenonot..dh mcm cencorot..hehehe..

Amanda Suria said...

learn sumthing new today...hurm..cenonot...hehehehe...

Kesuma Angsana said...

he he he 1st time tau ni

diana said...

ye ke?/suami saya orang kedah pun tak tau cenonot tu apa..heheh

my all said...

Diana: x semua org utara pakai word ni....tp kebykan dorang tau cenonot ni...

Azian Elias said...

ehhhh..berutu..hee

Kakzakie said...

La... kakak baru tahu hari ini juga walau kakak ada adik ipar org utara..

AnneRaini said...

akupun tak pernah tau sblm ni..hahah

Fadilah Aziz said...

cenonet biasa dengar, tapi cenonot saya pun pertama kali baru tahu ni!hihi, comel je :)

Rai Ourkizuna said...

Kena tanya laki aku ni... Dia besar kat utara..haha

Zura Zue said...

br th kak maksud dia..

ieda immi said...

ahahah cenonet .. kecik .. halusss2 .. makan x puas ! ;)

mamyharraz said...

alahai so comels perkataan cenonot..hihi first time dengar.

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui pggl cenoggeng..

adarnadzmie said...

x besa mkn cenonot...setappp ke?..hehe

Cik Kamoo said...

org utara panggil cenonet setahu saya ...

eiela said...

saya pun belajar benda baru nih, tongkeng ayam. cenonot tuh tak pernah dengar tapi cencurut tuh pernah dengar. haha

Puan Mimi said...

memula baca macam lucah je cenonot tu. lama2 kelakar plak rasanya.. apapun tongkeng ayam mmg cedap ler..

akubiomed said...

Teringat ketika bertugas di Sarawak. Satay tonkeng ayam ini memang ada dijual.

mama said...

ehem baru tahu nama dia cenonot..hikk2x..