nuffnang advert

Friday, January 18, 2013

sup perut, saya dah pandai makan, yeayyy!!

Assalamualaikum semua...

mak jemah dah pandai mkn sup perut uollsss....sedap pulak tu...

selama ni makan perut, mesti perut lembu tu tersangkut kat tekak, tak leh nak telan...hahaha...

mungkin sbb perut lembu ni lembut kot, aku boleh hadap semangkuk ni...ni hubby lah ni yg mengajar ni....kalau tak dulu geli semcm...ekekek....tapi sate perut still x leh telan...huhu...


lepas ni hubby suruh belajar mkn lidah pulak...errkkk???

53 comments:

Aisy Nasiha said...

Sedap tu..kalau balik kltn saya memang selalu makan.. Sup lidah xpenah try lak.. Mcm tak nak try je, wlaupun org pujuk..

JaSSNaNi said...

sedap tu.. lepas ni cer cuba sup keting plak.. sedappp wooo.. saya test sup keting bangi hari tu.. mmg power betul..

Carl Lesmana said...

mantob.. kak wahida tompang semangkuk hahahaha =)

:: Mrs.Eady :: said...

cicah dgn roti sedap ni!!!

Daddy Ziyyad said...

kah kah kah..aku tobat la nak makan perut, lidah ni semua...aku geli nok!

Fiza Rahman said...

Nak kena belajar mkn juga nih. Tapi sup ekor makan plak tu ☺☺

Rai Ourkizuna said...

kerabu perut sedap wehh!

Has said...

bihun sup perut sedap!! taruk sambal cili bebyk... sup lidah lom try..tp lidah grg pedas pernah. sedpppp!! cuma lps tu terasa mcm nk gigit lidah sendiri..sbb cam ngeri..hahahha

-Sara- said...

sup perot mmg terbaik! mst rasa rugi dari dulu tak makan kan..hehek

Fadilah Aziz said...

Betul ke sedap?Saya pun tak pernah makan sebab geli..

Mia Kassim said...

Sedap Ke ?? saya tak boleh telan, lain benar rasanya....

Rapunzeel Cikilolo said...

sedap la...

teringin lak nak makan kat Ani Sup Utara...

Nur Emilya said...

Tak reti makan sup perut :(

Qhaifa Nur said...

sup perut akak boleh makan lagi wahida tapi sup lidah...entahlah

NM02 said...

lepas ni try kerabu perut plak tau!

Kakzakie said...

Lebih baik pandai makan tak rugi heee...pandai juga hubby wahida mengajar ye:)

Dee said...

makan sup lidah ngan hubby dahlah..hahaha....

qemaishak said...

syabass..syabas..sedap kak weh sup perut..perut cicah air asam sedap juga hihi

NzA said...

kalau keras mmg la trsangkut kt tekak wahida....hehehe...apapun sup perut feveret akak sejak dulu,, kini dan selamanyaaaaaaa.........

Nisah Idham said...

dulu pun tak mkn perut . bila dah cuba.. hehe skang jadi peberet pulak

Anum said...

tahniah

ieda said...

perghhh ! ;)
terbaik nie dikk
akak leh gi layie ..
tapi alamak sup lidah ! huwaaaaa nangis terus !

Nurulhuda Abdul Latip said...

aku masih tak boleh makan lagi ni, serius tak boleh ooooo

amirah said...

perut faveret di mana jua ku berada...ahaks..especially kerabu perut..tp memang ada org yg x pandai cuci rasaaaaaa je benda tuuuu..lidah? sedapppp!! percayalahhh...lidah sedap dn lembuttt

Nens Collection said...

sy pon xleh makan..bukan stakat perut,daging pon sy tak makan..melainkan kalo terliur sgt..

♥ dak pink said...

Sup perut boleh lagi telan, tapi kalau sup lidah. Haishhh, confirm tak rasa lagi dah tolak.

Aishah Jahirah said...

perut...saya xreti makan le kak...

Cik Awin said...

lidah lagi sedap dari perut kak...tekstur daging dia halus je ;)

Ema Blog said...

perut buat air asam lagi sedap

dayah ismail said...

em sedapnye..huhu...tmpg semangkuk kak..hehe

Azian Elias said...

YA ALLAHH.. akak kan all internal organs akak leh makan.. no hall.. sodappp..

norhidana miswan said...

sedapnyer kak... lama tak mkn sup gini... balik kerteh nk try lah yg mkn perut lembu ngn cuka tuh...

eima said...

aku mmg tak leh mkn kecuali babat tu .. klu babt tu kena cicah air asam br leh mkn klu buat2 sup ..mmg aku tak mampu nk menelan

Munnafendy said...

ate, semua bhgn lembu akak nk blaja mkn ke?? ni mberi masalah kt lembu ni! lembu pun ada masalah tau! hahahaha

Lya Colours said...

saya tak makan perut sebab ada bau pelik. huhu

wahida said...

munnafenndy: hahaha...kelakar la ko ni...ni mesti kes listen listen listen ni...ekekek...

Yunus Badawi said...

Dah macam Fear Factor pulak ... ngeee

Sup lidah sedap ... hahaha

Kesuma Angsana said...

Memang minat ni wahida... sedap

Karukord jagau said...

ahaaa kita x minat dan x pandai mkn sup perut huhuhuu

Yaya Azura said...

reti makan daging lembu je..part lain memang gagal terus! Hehe

mamawaiz said...

hebatnya kak..
sy x lalu nak makan perut, lidah dan organ2 lain ni

Angah said...

oww perut tuala ni memang la sedap,tmbah pulat kalo yg jenis perut panjang tu lagi sedap haha...

MystoryPic said...

waaaa........ favourite saya niiii.. tiap tiap hari pun boleh makan slupp... kalau balik kg wajib pi kedai tiap2 hari makan sebelum balik kl

Amanda Suria said...

SEDAPNYA...SUP LIDAH PUN SEDAP NOK,....

khairul hassan said...

mmmm...sy masih x lalu lagi

akubiomed said...

Antara kegemaran saya makan bersama nasi putih.

~MommyAida~ said...

Sup perut mmg sedap tau Kak Ida..Nyummy!!!

HeNRieTTa JoSe said...

rietta mmg xbleh nk lalu tekak....tidakkkkk....

Zura Zue said...

sy mmg xmakan organ dalaman kak..

ros_reeza said...

Ros memang tak boleh nak makan.. Tapi, suami suka sangat.. jangan kata buat sup, yang rebus je pun dia suka. cicah dengan air asam..

Zana Adieyza said...

nampak sedap sgt!!

Rinna said...

Wahh sedapnyaa.. Suka sgt..ngan sup perut nie.. :)

mama said...

ehem mama pun pernah makan.. :)