nuffnang advert

Thursday, January 31, 2013

perut usus masak lemak cili padi

Assalamualaikum semua...

since aku dah pandai mkn perut tuala mcm dlm n3 yg pernah aku citerkan sebelum ni, hubby ajak try mkn perut usus muda atau perut tenusu pulak...perut usus ni susah nak dapat...yg byk jual kat pasar, perut tuala tu...susah2, order je ngan makcik aku...kebetulan kami balik kampung Sg. Besar minggu lepas, mintak makcik aku tolong beli dan masakkan sekali perut ni...

masa open house rumah makcik aku, dia pernah hidang perut tenusu masak lemak cili padi ni...perghhhhhhh, laki aku punya teringat kesedapan perut ni sampai duk ulang2 ckp best sgt....hahaha...kali ni, terus order je ngan makcik...masakkan sekali...sedap pulak tu...yummy!! tengs makcik!!

so, sekarang aku dah pandai mkn satu lagi perut...rugi betul tak mkn perut ni awal2 dulu...nyesal...sbb sedap giler kot....hahaha....
tgk balik gambar yg aku snap kat atas ni, buat aku terliur jer....ceh....tapi mak aku x bg mkn selalu sbb high kolesterol...huhu...kenapa benda sedap semua tinggi kolesterol??? huwaaaaaaaa....

50 comments:

Anum said...

ermmmmmmmm
singgah khamis

:: Mrs.Eady :: said...

x mkn peruttttt....

Daddy Ziyyad said...

Errrkk..bagi aku RM100 pun aku tak makan nok!

Sue-Rya Qistina said...

huhuhu..x pernah lg try mkn perut usus ni.

Nens Collection said...

haha..kalo nk makan selalu kene g gym hari2 la..buang balik kolestrol2 tu..hehe

m.u.l.a.n said...

ohhh maaakkk... sangat yummeehhh... lama tak makan ni..

Rasp said...

yum yum....
u makan perut tapi sis...
sbb u no perut....
kalo i lah makan perut...
bertambah2 lapisan perut i nie lalalalalala....

lieyalatif said...

fuhhh dengan pekat likatnye...aku teliur nok oiiii...apehal kejam no kooo ni hahaahaha...ni kalo dpt makan ngan nasi panas2 ade plak petai rebus...perghhh cukup dah kot....bertambah 2-3 pinggan aku sorang!!

Nurulhuda Abdul Latip said...

ohhh memang sampai bila la i tak makan perut ni sebab mak aku tak bagi aku makan organ dalam ni.

mamyharraz said...

fuhh pekat likat kuah tu..
dpt mkn nasi panas vavava mau berpinggan nihh.

norhidana miswan said...

perkh nengok pun dh tau msti sedap, tp aku lum penah mkn lah kak... mana lah nk jmpa kalu kt kl nih kn

amirah said...

nampak sedapnyaaa nok..

khairul akmal bin azman said...

usus buat satay lagi ohsem!

delicious!

adianiez AIDA said...

mak aii!!! sedap nyer!!!
tiba-tiba terus teringat nenek kat tampin. masak lemak cili api nenek the best!!!

NM02 said...

feveret aku masak lomak cili api ni jah oiiii....

bak kata kau.... uuuuiiiihai!!!

Cik Awin said...

sosap kak oi....

kak, kad saya dah sampai ke?jemput dtg tau ;)

Nafira usof said...

susah nak carik perut nih kan~
aku x bape gemar sgt.. nape entah~

Ratu Hatiku said...

nmpk sedap...tp akk xmkn perut... hihihi

wahida said...

cik awin: dah receive dah nok...tengs ye...lupa nak inform kad dah sampai, lately ni mmg bz...tengs ye...InsyaAllah, nnt kami sekeluarga sampai...

ieda immi said...

yeahhh memang sedap tapi tulah bila lemak tuu memang high cholesterol! huhuhu

Puan Mimi said...

fuhhh ni kalau makan, harus tambah 2-3 pinggan. nampak sedap betul kuah dia

Angah said...

owwh terasa kesedapannya kalo tghari2 cmni

Rinna said...

Perut masak lemak mmg sedap.. tapi tak pernah makan perut gini..selalu yg cam tuala tuh..

Perut masak lemak cili api ngan rebung mmg sodap.. :)

Rai Ourkizuna said...

aku panggil usus muda tu tembusu.. akak ipar aku masak apa tah.. ala terengganu.. kalau ikut family aku mmg tak makan sebelum ni.. boleh layan.. sedap gak..

Cho Zila said...

tengokpun sedapni.. memang bestler...

Kakzakie said...

Kena pulak yg masak pakar mestilah sedap:)

whitecappuccino said...

kompem sedap giler ni!

Yunus Badawi said...

Sate perut tenusu ni pun sedap

diana said...

lama tak makan nih...sedap nya..tapi saya tak boleh makan..heheh

sal-nurbeena said...

Kat reatoren Rashid Fadhil Sg. Besar tu pun ada jual jugak, tapi tak hingat hari apa

wahida said...

sal-nurbeena: wah...lama sungguh saya x singgah restoran tu kak...ada jual ye...

-Sara- said...

oo ade perot tenusu plak yee... serius nmpk sedap gila!

the malay male said...

menyelerakan

Munnafendy said...

laa ada pulak perut usus perut tenusu??? hadeh...1st time tahu nnih..

Amanda Suria said...

orang Pilah panggil poghut tombusu lombu,....sedapppppp...aku suka....

JunAina said...

Ko noks menambah satu lagi keinginan melampau ahkak! Pelrut lembu lilit kat buluh dan panggang cicah ayaq asam. Perhhhh...

Fieda Rafli said...

nampak mmg menyelerakan tp kita tak mkn...

Kesuma Angsana said...

alamak mmeng sedap ni wahida !

Eye_nee said...

supaya bila ko makan ko kena beringat..hanya makan ajer tau bukan tahap melantak noksss

khairul hassan said...

perghh meletop

Nisah Idham said...

masih belum boleh mkn ni lagi.. err tersekat di tekak hehhe

MystoryPic said...

Haaaaa... rasa rugi kan?? Saya memang pantang tengok semua jenis perut ni, mesti terkam. Sebab tu kalau balik kg saya wajib makan sup perut, kadang2 tu tiap2 hari. Kat KL susah nak dapatkan yg fresh

Fiza Rahman said...

Tak reti nak makan lagi. Tapi terliur lah plak tgk nih.

Tihara said...

mmg sedap nih wahida, ada orang letak telor dalam perut tu..perhh sedap..ngidam teros :)

eiela said...

sedap nih kak, saya pun suka makan nih

Rapunzeel Cikilolo said...

masak pedas-pedas memang terbaik!

N i e Z a said...

mmg terbaiklah msk lemak ni..kecur2 dh ayaq liuq..hehehhe

qemaishak said...

time raya haji la plg best makan perut ni, macam2 versi masakan perut hihi

Cik Yatt said...

yatt klu perut2 ke usus2 ke takdenye nak makan..

umi alya said...

memang sedap